Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

9 Ιουλ 2021

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2021 ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΥΣΩΝΑ!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2021

ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΥΣΩΝΑ! 

 Ένας θρίαμβος για 13η χρονιά

Μια ξεχωριστή βραδιά, που ξαφνικά φτάσαμε στην καθημερινότητα προ Covid-19 εποχή, διοργάνωσε η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης κάτω από άγρυπνο βλέμμα του Πρόεδρου και Ιδρυτής κ. Δημήτρη Μουζακίτη, το Σάββατο 26 Ιουνίου στον δροσερό Κήπο του Θεάτρου Χυτήριο. Μια τελετή, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια και στης προσωπικότητες που χάθηκαν από τον  Covid-19.

Η Α.Ε.Β.Τ ξεκινά της εκδηλώσεις για να γιορτάσει τα  41 έτη από την ίδρυση του θεσμού τον βραβεύσεων.

Οι «Προσωπικότητες», ένας θεσμός πλέον που εδώ και αρκετά χρόνια, από το 2008, τιμά και επιβραβεύει ανθρώπους σημαντικούς για την προσφορά τους σε ποικίλους τομείς της χώρας, αποτέλεσαν την πρώτη επίσημη εκδήλωση και απονομή παγκοσμίως σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη, τη στιγμή που όλες οι λοιπές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν οριστικά λόγω της υγειονομικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από το 2020 έως και σήμερα με αφορμή τον ιό Covid-19.  

 

Στη βραδιά, τηρήθηκαν όλες οι απαιτούμενες αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας. Η επιλογή της Ακαδημίας για την πραγματοποίηση της απονομής στον Κήπο του Θεάτρου Χυτήριο για δεύτερη χρόνια, έναν ανοιχτό χώρο στην καρδιά της Αθήνας, απεδείχθη η πιο σωστή, τόσο για την επιτρεπόμενη χωρητικότητα, την  τήρηση των  μέτρων αυτών, όσο και για τη θερινή περίοδο που διανύουμε.

 

Έντεκα  προσωπικότητες που ξεχώρισαν – συν ένα Κρυφό Βραβείο - για την ατομική τους προσφορά στον τομέα που εκπροσωπεί έκαστος, αλλά ταυτόχρονα και για τη συλλογική τους προσφορά, τόσο σε αυτό τον τομέα όσο και στην χώρα μας και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

 

 

Τα τιμώμενα πρόσωπα που βράβευσε η Α.Ε.Β.Τ:

 

.  Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής                                                                                                                           .  Dr. Κωνσταντίνο Πάντο, Ιατρό γυναικολόγο

.  Όλγα Βασδέκη, αθλήτρια του τριπλούν

.  Χρυσόστομος Καράμπελας, Αρχιμανδρίτης                                                                                        .  Τώνια Μοροπούλου, Καθηγήτρια Ε.Μ.Π.                                                                                                                                  .  Μανούσος Μανουσάκης, Σκηνοθέτης                                                                                                                                               .  Γιάννης Καλαφατέλης, Δήμαρχος Διονύσου                                                                                                                            .  Βύρων Κολάσης, Ηθοποιός                                                                                                                                                                        .  Ιωάννης Βουτσινάς, Πρόεδρος  Ε.Ε.Π.                                                                                                                                 .  ΔημήτρηςΔιαθεσόπουλος, π. Πρόεδρος  Ε.Κ.Ο.                                                                                                                               .  Νικόλαος Αβραμίδης, Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων                                                                                       .  Σταυρούλα Αντώνακου, παγκόσμια πρωταθλήτρια πόλο (Κρυφό Βραβείο)

 

 

 

Στον κατάμεστο Κήπο, από  βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τη βραδιά εκατοντάδες προσωπικότητες από την πολιτική σκηνή της χώρας, από τον καλλιτεχνικό χώρο, άνθρωποι του πολιτισμού, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από την Περιφέρεια και το εξωτερικό, αλλά και απλοί πολίτες που θαυμάζουν τα πρόσωπα που τιμήθηκαν και αγαπούν την τέχνη.

 

Ενδεικτικά παρευρέθησαν:

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Δημόπουλος,  η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, η Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά κα. Αλέκα Τουμαζάτου, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Πειραιά κα Σίσσυ Αλιγιζάκη, ο τ. Δήμαρχος Μεθάνων κ. Παναγιώτης Λάμπρου, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης, ο π. Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Ιονιδίου κ. Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, η Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών κα. Λίνα Βέργη, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ο εκπρόσωπος της πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ και Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού, Θανάσης Ζαννιάς ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Αγγελόπουλος και Νίκος Παπαγεωργίου, οι σχεδιαστές μόδας Θοδωρής και Αθηνά Τρανούλη, οι επιχειρηματίες Μιχάλης Δεμέστηχας, Ιωάννης Ποντικός, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Κώστας Τσάκαλος, η δημοσιογράφος και μέλος τον διεθνών βραβείων του Βατικανού, Βίκυ Μπαφατάκη, ο Δημήτρης Ελευσινιώτης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, π. Υφυπουργός Αμύνης, ο πατέρας Τσάκαλος, ο Μητροπολίτης Τυάνων κ. Παισιος, ο Πτέραρχος Ανάστασης Τενεκούδης, Πόλοι ηθοποιοί και ανάμεσα τους, ο Γιάννης Μόρτζος, Δημήτρης Πετρόπουλος, Μαρία Δρακοπούλου, Χρήστος Φώτηδης, Βάσια Παναγόπουλου, Πωλίνα Γκιωνάκη, Χρήστος Κωνσταντινίδης, η συγγραφέας Τάνια Χαροκόπου, ο Παρουσιαστής Γιώργος Αγγελόπουλος, Σκηνοθέτες, Θεατρικοί παραγωγοί, καθηγητές Πανεπιστήμιων, ιερείς, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι από πόλους δήμους, Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και παρά πολύ κόσμος. Τέλος Αξίζει να αναφέρθη ότι από νωρίς είχαν απόκλιση τον χώρο της εκδήλωσης δεκάδες αστυνομικοί για την τάξη λόγο πόλων επισήμων.                       

 

Τους εκλεκτούς καλεσμένους και τους βραβευθέντες υποδέχτηκε στην είσοδο του θεάτρου ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Δημήτρης Μουζακίτης, μαζί με συνεργάτες του.

Την απονομή παρουσίασε ο Καθηγητής και Γενικός Διευθυντής της Α.Ε.Β.Τ. κ. Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης με την ηθοποιό Μαρία Δρακοπούλου φορώντας βραδινές δημιουργίες του οίκου Τρανούλη. Ενώ τα βραβεία έφερναν επί σκηνής οι ηθοποιοί και συνεργάτες της Ακαδημίας Χρήστος Κωνσταντινίδης και Μάνος Τσιβιλής φορώντας δημιουργίες των καταστημάτων Andrianopoulos Fashion Stores. Και ο ηθοποιός Χρήστος Φώτηδης που καλωσόρισε το κοινό.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος κ. Μουζακίτης, ο Ο.Ε και τα μέλη της Ακαδημίας ανανέωσαν το ραντεβού των «Προσωπικοτήτων» για το 2022. Συγκινητικό το βίντεο του αποχωρισμού της Α.Ε.Β.Τ. από τους φορείς για την επιστροφή των μάρμαρων του Παρθενώνα που καταχειροκροτήθηκε.

Ο συγγραφέας Γιώργος Α. Χριστοδούλου έστειλε μήνυμα με την παράκληση να διαβαστεί στην εκδήλωση. Μηνύματα έστειλαν ο πρόεδρος της Βουλής, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Γεννήματα, οι Υπουργοί Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Υφυπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι και πανό από 100 καλλιτέχνες ηθοποιοί και άνθρωποι τον τεχνών αν και η εκδήλωση δεν ήταν τα θεατρικά η τηλεοπτικά βραβεία που θα πραγματοποιηθούν τον χειμώνα.  Δυνατό το μήνυμα του περιφερειάρχη Αττικής , Γιώργου Πατούλη που ανακοινώσε την στήριξη του στον θεσμό και στον πρόεδρο, απουσίαζε λόγο της παρουσίας του στην Ύδρα λόγο εκδηλώσεις. Επίσης πολύ δυνατό και το μήνυμα που έστειλε μέσο βίντεο ο μεγάλος σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης που ζήτησε μόνο από τον πρόεδρο να παραλαβή το βραβείο του λόγο απουσίας του στα γυρίσματα της νέας του σειράς εκτός Αθηνών, δείχνοντας την στήριξη του στον θεσμό.

Χαιρετισμός Γενικού Διευθυντή Βραβεία «Προσωπικότητες 2021»                                                                                              Είμαστε πάλι εδώ…Όλοι μαζί πιο δυνατοί, υγιείς καισαφέστερα σοφότεροι…  Σε πείσμα της Πανδημίαςκαι των περιορισμών της, της φθοράς που επέφερεσε   κάθε   μορφής   συλλογικότητα   και   κοινωνικότητα,αλλά   και   στις  παθογένειες  που   έφερε   στιςδιαπροσωπικές σχέσεις.Γιατί   δυστυχώς  κάποιοι   προσπάθησαν,   ευτυχώςανεπιτυχώς,  να   εκμεταλλευτούν   τις   συνταρακτικέςαποκαλύψεις  που   έλαβαν  χώρα  στο   θέατρο   και  τονπολιτισμό,   και   βασισμένοι   στο   κοινό   αίσθημα   όλωνμας   για   κάθαρση,   να   επιχειρήσουν   να   πλήξουν   ένατόσο   σημαντικό   φορέα,   τον   Πρόεδρο   του   και   τιςδράσεις που  υλοποιεί σαράντα ολόκληρα χρόνια.Και   όλα   αυτά   γιατί?   Γιατί  δεν   κατάφεραν   στηνπλειονότητα   τους   να   λάβουν   μια   σημαντικήβράβευση για το πραγματικό καλλιτεχνικό τους1

έργο  από   την   Ακαδημία.   Ετσι   επιδόθηκαν   σε   ένα«κυνήγι   μαγισσών»   και   στην   αφήγηση   ενόςπαραμυθιού «χωρίς δράκο». Τα  40   χρόνια   που   λειτουργεί   η   ΑκαδημίαΕλληνικών   Βραβείων   Τέχνης   έχει   βοηθήσειπολλούς κοινωνικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα, έχεισυνδράμει   προσπάθειες   και   δράσεις   υποστήριξηςευάλωτων κοινωνικών ομάδων και πάνω από όλα τομεγάλο   σώμα   των  εθελοντών  της από τον Πρόεδρομέχρι   το   τελευταίο   στέλεχος,   διαθέτει   άτομα   πουπροτιμούν  να   προσφέρουν   και   όχι   ναπροβάλλονται στις πλάτες άλλων.Η παρουσία σας σήμερα εδώ, αποδεικνύει την αγάπησας στην Ακαδημία, στον Πρόεδρο  της αλλά   κυρίωςστις   «προσωπικότητες»   και   στο   έργο   που   αυτέςπροσφέρουν….«Προσωπικότητα» είναι το σύνολο των ιδιαίτερωνψυχικών και πνευματικών χαρακτηριστικών και τωντρόπων συμπεριφοράς ενός ατόμου. Αυτό το σύνολο2

συμβάλλει   στη   μοναδικότητα   ενός   ατόμου.   Ηπροσωπικότητα   περιλαμβάνει   το   σύνολο   τωνδιανοητικών και εκπαιδευτικών χαρακτηριστικών, τησυγκινησιακή   διάθεση,   τις   τάσεις   συμπεριφοράς,   τοχαρακτήρα,   την   ιδιοσυγκρασία   ενός   ατόμου   καιδιαμορφώνεται  από την  αλληλεπίδραση   μεταξύ  τωνκληρονομικών   χαρακτηριστικών   και   τουπεριβάλλοντος, ιδιαίτερα αυτού της πρώτης παιδικήςηλικίαςΌμως στην καθημερινότητα μας όταν λέμε ότι κάποιοςείναι  μεγάλη   προσωπικότητα,   σημαίνει   ότι   τουαποδίδουμε   αξία,   εκτίμηση,   αποδοχή   καισεβασμό  ακριβώς για το ειδικό βάρος που φέρει καικυρίως για το έργο του.Τα  Βραβεία   «Προσωπικότητες»  αποτελούν   ένασημαντικό θεσμό για την ελληνική κοινωνία, ο οποίοςυλοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία δεκατρία  χρόνιααπό   την  Ακαδημία  Ελληνικών  Βραβείων  ΤέχνηςΦέρνουν   σε   επαφή   όλη   την   κοινότητα   των3

σκεπτόμενων   και   ευαίσθητων   πολιτών  με   αυτούςπου τολμούν, και διακρίνονται  σε   κάποιο   τομέα.Με αυτούς που προσφέρουν πολλά παραπάνω από μιααπλή καθημερινή δουλειά που όλοι κάνουμε,  είτε απόμια θέση ευθύνης ή ένα δημόσιο λειτούργημα, είτε μετα επιτεύγματα τους, στον αθλητισμό, τον πολιτισμό,την επιχειρηματικότητα και την παιδεία.Όι βραβεύσεις  αναδεικνύουν την ουσία  και όχι τιςεντυπώσεις.   Υπογραμμίζουν  την   επιδραστικότητατων βραβευθέντων και την συμβολή του έργου τουςστην  ανάδειξη  της  «άλλης»  Ελλάδας.   Αυτής   πουμάχεται, που βάζει στόχους και τους πετυχαίνει, πουπροσφέρει ανιδιοτελώς σε αυτούς που έχουν ανάγκη,ψυχαγωγεί και μορφώνει και δεν  επιδιώκει μόνο  τοπροσωπικό   όφελος   αλλά   και   μας   κάνει   όλουςυπερήφανους..Τα βραβεία Προσωπικότητες  δημιουργήθηκαν απότον   ιδρυτή   της   Ακαδημίας   Ελληνικών   Βραβείων4

Τέχνης   κύριο   Δημήτρη   Μουζακίτη   το   2008   και   ηπρώτη απονομή έγινε το 2009 στο θέατρο του ΔήμουΚερατσινιού   «Αντώνης   Σαμαράκης».   Το   2010πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα τελετών τουΌΛΠ και την διοργάνωση είχαν οι Ακαδημία ΕλληνικώνΒραβείων   Τέχνης   σε   συνεργασία   της   ΚερκυραϊκήςΕνωσης   Πειραιά   &   Περιχώρων.   Από   το   2011   ηαπονομές γίνονται στην αίθουσα τελετών του ΕΒΕΠ μετην   συνεργασία   του   τότε   Πρόεδρου,   αείμνηστουΓεώργιου Κασιμάτη κάτι που γίνετε μέχρι σήμερα μετην συνεργασία του νυν Πρόεδρου Βασίλη Κορκίδη.Όι   διαδικασίες   επιλογής   υποψηφιοτήτων   καιβραβεύσεων   χαρακτηρίζονται   διαχρονικά   απόαμεροληψία   και   αξιοκρατία.   Δεν   έχει   υπάρξεικανείς να αμφισβητήσει την ποιότητα, κάποιου εκ τωνβραβευθέντων διαχρονικά..Δεν «δημιουργούμε» προσωπικότητες υπακούοντας σεκελεύσματα   σκοπιμοτήτων   και   δημοσίων   σχέσεων,5

αλλά   επιβραβεύουμε   εκείνους   που   δίνουν   τοπαράδειγμα της συνέπειας, της σκληρής δουλειάςκαι της διαχρονικής παρουσίας. Σε αντίθεση βέβαια μεάλλους   αντίστοιχους   θεσμούς,   που   μπερδεύουν   τηβράβευση   με   τις   «δημόσιες   σχέσεις»,   αναζητώνταςοφέλη και ικανοποιώντας σκοπιμότητες.Δεν   ενισχύουμε  λοιπόν   καριέρες   και   βιογραφικά.  Ανδεν ήταν έτσι ο θεσμός θα ήταν θνησιγενής και δεν θαέφτανε τα 13 χρόνια ζωής.Τα   παραπάνω   επιβεβαιώνονται   από   την   πορεία   καιτον   βίο   και  των   άλλων   θεσμών  της   Ακαδημίας   πουαποτελούν τα «μεγάλα αδέλφια» του εν λόγω θεσμού:Τα  θεατρικά   βραβεία,   γνωστά   στο   χώρο   τουπολιτισμού ως «Κορφιάτικα», έκλεισαν 40 χρόνιαζωής,   έχοντας   τιμήσει   εκατοντάδες   σημαντικούςκαλλιτέχνες. 6

Φέτος   θα   βραβευθούν   δεκατρείς   προσωπικότητεςκοινής αποδοχής που η λάμψη και η προσφορά τουςείναι σπουδαία κατά γενική ομολογία – και με το έργοτους   έχουν   προσφέρει   στον   τομέα   τους   και   στηνκοινωνία γενικότερα.Σας   ευχαριστούμε   θερμά   για   την   αγάπη   και   τηνυποστήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια…7

Φωτογραφίες : Γιώργος Στεργιόπουλος  

Για το Γραφείο Τύπου


4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/7/21 14:02

    Καπεταν........άκη.πες αντρίκια αν ψήφισες τον Ιούνιο του 2016 εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/7/21 00:01

    Μαζί με εσένα νουλα ήταν εκεί και άλλη αλλά ο μοναδικός που ψήφισε ΠΑΣΟΚ ήσουν εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/7/21 21:26

    Καπεταν........άκη.πες αντρίκια αν ψήφισες τον Ιούνιο του 2016 εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ




    Τι ρωτάς;
    Δεν χρειάζεται με άλλους δύο γνωστούς πολιτικούς του νησιου είχε πάει
    Ο ένας από το Αμπελακι και ο άλλος από την Σαλαμινα
    Βρέθηκαν έξω από το κέντρο Νεότητας και μπήκαν όλοι μαζί μέσα για να ψηφησουν για την ανάδειξη προέδρου στο Πασοκ
    Με υποψήφιους Φώφη Λοβέρδος
    Και στήριξαν Λοβέρδο
    Αυτή είναι η αλήθειαΚαπετανάκη πες αντρίκια αν ψήφισες τον Ιούνιο του 2016 εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/7/21 23:42

    Αν ρωτούσε ένας άνδρας θα σου απαντούσε, τι να απαντήσει σε ένα πισογλεντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.