Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

27 Ιουλ 2021

Δήλωση Δημάρχου Σαλαμίνας για την πυρκαγιά στον Άγιο Νικόλαο με έκτακτη σύσκεψη και ενέργειες για την αναδάσωση του λόφου

Σαλαμίνα, 27.07.2021

Mετά την πυρκαγιά στον Αγ. Νικόλαο συγκάλεσα χτες έκτακτη σύσκεψη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας. Έδωσα εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε το συντομότερο δυνατόν να γίνει αναδάσωση του λόφου. 

Με την, για μια ακόμη φορά, έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, του Πυροσβεστικού Σώματος και την συμβολή του Δήμου μας, ο οποίος εκτός των άλλων είχε μεριμνήσει να διανοίξει ως την κορυφή του λόφου τον δασικό δρόμο (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) και μπόρεσαν τα πυροσβεστικά οχήματα να φτάσουν ως εκεί, η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε περαιτέρω. Τέτοιες διανοίξεις και καθαρισμούς δασικών δρόμων εκτελούμε σε όλο το νησί.

Όμως ως πότε θα προλαβαίνει η Πυροσβεστική; Ως πότε θα αρκεί η πρόληψη του Δήμου μας; Κινδυνεύουμε και κινδυνεύουν τα δάση μας. Ας αναλογιστεί ο καθένας μας την ατομική του ευθύνη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6/8/21 10:36

    Ξανα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου,κλπ-κλπ (ΣΟΥΡΓΕΛΑ)θα φυτεψουν πευκα,οτι ποιο αχρηστο και επικινδυνο.Χαρουπιες-συκιες-μουριες ειναι 6-8 φορες ποιο ανθεκτικες στην φωτια και συγχρονως οφελημα για ζωα και πουλια. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.