Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Ιουλ 2021

Παρέμβαση του Πέτρου Μαυρέα για τη μεταφορά των μαθητών της Σαλαμίνας

Παρέμβαση του Πολιτευτή της Β΄ Πειραιά για το τεράστιο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών στη Σαλαμίνα

Πέτρος Μαυρέας: “Ντροπή να μην μπορούν να πάνε οι μαθητές σχολείο το 2021”

        Ο δραστήριος πολιτευτής της Β΄ Πειραιά, κ. Πέτρος Μαυρέας, και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Σαλαμίνας, κ. Σωκράτη Λάρο προχωρούν σε μία καίρια παρέμβαση ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το τεράστιο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών Λυκείου του νησιού.

         Οι δύο άνδρες καλούν τον δήμαρχο Σαλαμίνας, κ. Γιώργο Παναγόπουλο, να αξιοποιήσει, το διάστημα των θερινών διακοπών, προς όφελος των μαθητών και των οικογενειών τους και να προχωρήσει στην δημιουργία τακτικού δρομολογίου των ΚΤΕΛ για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των μαθητών των ΓΕΛ που διαμένουν σε περιφερειακούς οικισμούς με απόσταση άνω των 5 χιλιομέτρων από τις σχολικές τους μονάδες. Πρόκειται για ένα αίτημα που έχει καταθέσει εδώ και μήνες η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών της Σαλαμίνας και δυστυχώς δεν εισακούστηκε από την διοίκηση του δήμου.

        Σε δηλώσεις του ο κ. Μαυρέας ανέφερε: “Είναι ντροπή για τον Δήμο, την Περιφέρεια και όποιον άλλον διοικητικό οργανισμό εμπλέκεται με τη μεταφορά των μαθητών, να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν το 2021 οι μαθητές Λυκείου ενός ολόκληρου νησιού, όπως η Σαλαμίνα. Στέκομαι στο πλευρό της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Σαλαμίνας και του Προέδρου Σωκράτη Λάρου στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένο το διάστημα του Καλοκαιριού ώστε να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά χωρίς να αντιμετωπίζουν οι μαθητές, οι οικογένειές τους αλλά και γενικότερα η εκπαιδευτικής κοινότητα του νησιού αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και θα επέμβουμε όπου κρίνουμε.”   

Η επιστολή της Ένωσης Γονέων στον Δήμαρχο Σαλαμίνας

Επειδή τα γραπτά μένουν,  η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών της Σαλαμίνας είχε παρέμβει σχετικά από όταν διαπιστώθηκε το τεράστιο αυτό πρόβλημα και είχε στείλει την παρακάτω επιστολή, όπου του έδειχνε και την λύση του προβλήματος.

Αναλυτικά, η επιστολή ανέφερε:

ΠΡΟΣ: Δαρχο Σαλαμίνας

ΘΕΜΑ: Μεταφορές Μαθητών

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

1. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και λαμβάνοντας υπόψη:

α) την Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό 50025/2018 όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4217/Β/26-9-2018 με θέμα «Μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες»

β) Την χωροταξική συγκέντρωση των Λυκείων που λειτουργούν στη Σαλαμίνα (λειτουργία δύο Γενικών Λυκείων στο δυτικό άκρο της πόλης της Σαλαμίνας επί της Λεωφόρου Φανερωμένης, ενός Γενικού Λυκείου στην περιοχή του Καματερού Αμπελακίων και ενός Επαγγελματικού Λυκείου επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής στην πόλη της Σαλαμίνας)

γ) την μεγάλη έκταση του νησιού καθώς και την διασπορά των οικισμών (αποστάσεις πλέον των 5 χιλιομέτρων των εν λειτουργία Λυκείων από πολλούς οικισμούς και κυρίως της νότιας Σαλαμίνας)

δ) Το πλήθος των μαθητών (περί τους 90-100 μαθητές) που κατοικούν σε οικισμούς που απέχουν πλέον των 5χλμ από το 1ο και 2ο Λύκειο, όπως στο Αιάντειο ( ~ 8χλμ), Κακή Βίγλα ( ~ 10χλμ), Γυάλα ( ~ 12χλμ), Περιστέρια (~14 χλμ.).

ε) την χαμηλή συχνότητα των δρομολογίων των ΚΤΕΛ Σαλαμίνας προς και από τους περιφερειακούς οικισμούς

στ) την έλλειψη απευθείας δρομολογίων από τους περιφερειακούς οικισμούς προς τα ΓΕΛ και αντίστροφα

ζ) την ανάγκη πολλών μαθητών να χρησιμοποιούν πολλαπλά δρομολόγια για να μετακινηθούν από την κατοικία τους προς τις σχολικές μονάδες και αντίστροφα η) τον μεγάλο όγκο μαθητών που μετακινούνται με το δρομολόγιο που διέρχεται από τα

Λύκεια, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να μην μπορούν να επιβιβαστούν στο δρομολόγιο που συμπίπτει χρονικά με το πέρας των μαθημάτων και να μην προλαβαίνουν την ανταπόκριση προς τους περιφερειακούς οικισμούς.

θ) την έλλειψη πεζοδρομίων στην πλειονότητα των δρόμων των περιφερειακών οικισμών με αποτέλεσμα οι μαθητές να διανύουν μεγάλες αποστάσεις από την κατοικία τους έως τις στάσεις επιβίβασης περπατώντας επί του οδοστρώματος με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας

ι) σωρευτικά τον επιπλέον χρόνο που χρειάζονται οι μαθητές των περιφερειακών οικισμών για να μετακινηθούν προς και από τις σχολικές τους μονάδες λόγω των (ε), (στ), (ζ) και (η), με αποτέλεσμα να μειονεκτούν έναντι των συμμαθητών τους που κατοικούν σε περιοχές όμορες των σχολικών μονάδων.

ια) το πρωτοφανές γεγονός ότι το ωράριο λειτουργίας των ΓΕΛ προσαρμόζεται, άτυπα, στους χρόνους των δρομολογίων των ΚΤΕΛ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την δημιουργία τακτικού δρομολογίου των ΚΤΕΛ για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των μαθητών των ΓΕΛ που διαμένουν σε περιφερειακούς οικισμούς με απόσταση άνω των 5 χιλιομέτρων από τις σχολικές τους μονάδες. Από το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Σαλαμίνας (Εν.Συ.Γ.Μα. Δ.Σαλαμίνας), προτείνεται η δημιουργία ενός πρωινού δρομολογίου, τις εργάσιμες ημέρες, με αφετηρία την περιοχή των Περιστερίων το οποίο να διέρχεται διαδοχικά, αλλά όχι περιοριστικά, από τις περιοχές Πέρανι, Κακή Βίγλα, Γυάλα, Αιάντειο και Αιάντειο ΝΑΤΟ, προς τα ΓΕΛ, με χρόνο άφιξης στο συγκρότημα των ανωτέρω σχολικών μονάδων την 08:00 π.μ. και ενός αντίστροφου μεσημβρινού δρομολογίου προς τις ανωτέρω περιοχές με χρόνο αναχώρησης από τα ΓΕΛ περί τις 14:15.

2. Επισημαίνεται ότι για το θέμα αυτό και κατόπιν σχετικού αιτήματός μας, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της Ένωσης με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη με την συμμετοχή των συνεργατών της, κ. Παπαδημητρίου από την Διεύθυνση Παιδείας και κ. Κονιδάρη, από τη Διεύθυνση Μεταφορών. Κατά την τηλεδιάσκεψη ενημερωθήκαμε για την αδυναμία της Αντιπεριφέρειας Νήσων να εντάξει το ανωτέρω δρομολόγιο στις διατάξεις του Άρθρου 2 ΚΕΦ ΄Β ή ΄Γ της Κ.Υ.Α.50025/2018, όπως ήταν η αρχική πρότασή μας, καθώς κατά δήλωση του αρμόδιου Διευθυντή κ. Παπαδημητρίου, δεν καλύπτονται οι προϋποθέσεις της σχετικής ΚΥΑ (Κ.Υ.Α.50025/2018), αφού από την διοίκηση των ΚΤΕΛ δηλώνεται η δυνατότητα κάλυψης της μεταφοράς των μαθητών με τον υφιστάμενο συνδυασμό δρομολογίων, παρόλο που αυτό προϋποθέτει την άτυπη τροποποίηση του ωραρίου των ΓΕΛ προκειμένου να προλάβουν οι μαθητές το τακτικό δρομολόγιο των ΚΤΕΛ.

3. Από την πλευρά μας κρίνουμε ότι με τα υφιστάμενα δρομολόγια η κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των μαθητών προς και από τα ΓΕΛ είναι ανεπαρκής για τους λόγους που αναφέρθηκαν στην παρα.1 του παρόντος εγγράφου.

4. Η χρόνια ανοχή μιας προβληματικής κατάστασης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι παγιοποίησής της και για τον λόγο αυτό ζητούμε την συνδρομή σας για την επίλυση του ζητήματος της μεταφοράς των μαθητών των ΓΕΛ προς τις σχολικές τους μονάδες με τρόπο που να αποκαθιστά και να διασφαλίζει το δικαίωμα των μαθητών στην ίση μεταχείριση, στις ίσες ευκαιρίες και στην ασφάλεια.

Με τιμή

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Λάρος Σωκράτης.”

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/7/21 00:54

    Κ.Μπογρη
    Όταν έγινε η σύσκεψη για το θέμα του διαλυτηρειου σκαφών γιατί δεν φέρατε τις αντιρρήσεις σας και τώρα που είδατε την αντίδραση του κόσμου το παιζετε προστάτες του τύμβου
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΛΥΠΆΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/7/21 11:01

    31 Ιουλ 2020
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑ ΜΠΟΓΡΗ «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1.200.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΑ ΜΠΟΓΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΙΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

    «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»,
    Αγαπητή η Βάσω Μπόγρη, αλλά πιο αγαπητή η αλήθεια η οποία αποκρύπτεται από την κα Ανιπεριφερειάρχη



    Το 2018 ο κ. Αθανασιάδης, Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2011-2014 σε συνέντευξή του, ανέφερε για τα έργα τα οποία αφορούσαν το νησί μας την πιο πάνω περίοδο


    “Τα έργα που αφορούσαν το νησί της Σαλαμίνας ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους Δήμους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα, την περίοδο που ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή . Τι να πρωτοθυμηθώ;

    • Τα όμβρια; (έργο που εκτελείται μέχρι σήμερα πλησίον του Δημαρχείου)
    • Την αποχέτευση των λυμάτων;
    • Τον Παιδικό Σταθμό των Παλουκίων;
    • Το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού της Φανερωμένης;
    • Τα δύο κονδύλια των 500.000€ το καθένα που εγκρίθηκαν για την οδοποιία;
    • Ή το μεγάλο έργο που μετά λύπης μου απένταξαν, του Κλειστού Γυμναστηρίου των Αμπελακίων, προϋπολογισμού 3,5εκ.€, το οποίο είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής;



    ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!!!!



    Στέκομαι λοιπόν στο τελευταίο έργο για να απαντήσω στην κα Μπόγρη , όσον αφορά την πρόσφατη ανακοίνωσή της για τις «Επισκευές στο Στάδιο Αίαντας και στο κλειστό Γυμναστήριο Γ. Καραϊσκάκης στη Σαλαμίνα ύψους 1.200.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας»

    Ένα έργο που θα ήταν στολίδι για την Σαλαμίνα και θα υπήρχε σήμερα στα Αμπελάκια θα ήταν το κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο εντάχθηκε στα ΠΕΠ Αττικής. Δυστυχώς το έργο απεντάχθηκε μετά από συνεννόηση πρ. Διοικήσεως Δήμου και κου Χατζηπέρου.
    Το έργο απεντάχθηκε, αλλά τα 3,5 εκατομμύρια είχαν ήδη δεσμευτεί από Περιφέρεια με Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Κατσικάρη και Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή .

    Έτσι λοιπόν επί κου Χατζηπέρου τα 3,5 εκατ από το έργο το οποίο απένταξαν, προγραμματίστηκαν και ψηφίστηκαν τα εξής έργα. :
    1. «Συντήρηση, αναβάθμιση και βελτίωση Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας» ύψους 460.000,00€ ( Το έργο εκτελέστηκε το 2018)
    2. Συντήρηση και βελτίωση του γηπέδου Αμπελακίων Σαλαμίνας (προϋπολογισμού 520.000 ευρώ με ΦΠΑ), . (Το έργο εκτελέστηκε 2016)
    3. Εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Αίαντας (κατασκευή νέου συνθετικού χλοοτάπητα, κατασκευή νέου αθλητικού δαπέδου στίβου συντήρηση περίφραξης και μεταλλικών κατασκευών συντήρηση αποδυτηρίων και εξωτερικών εγκαταστάσεων, συντήρηση φωτισμού και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.
    4. Εργασίες και κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων) και στο γυμναστήριο Γ. Καραϊσκάκης (κατασκευή νέου συνθετικού ελαστικού αθλητικού δαπέδου, επισκευή μεταλλικής στέγης συντήρηση αποδυτηρίων, χρωματισμών, ηλεκτροφωτισμού και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.

    Τα δύο πρώτα έργα ήδη είχαν εκτελεστεί από την προηγούμενη Περιφέρεια και τα οποία είχε δημοπρατήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
    Τα δύο τελευταία έργα ανακοίνωσε η κα Μπόγρη τα οποία όπως ανέφερα, είχαν ψηφιστεί προγραμματιστεί από τον κ. Χατζηπέρο και ενώ οι πόροι υπήρχαν από την προηγούμενη Περιφέρεια με Περιφερειάρχη τον κ. Σγουρό και Δήμαρχο Σαλαμίνας τον Γιάννη Τσαβαρή .



    Η αλήθεια είναι μία και πρέπει να λέγεται και πάντοτε να γνωρίζουμε ότι αργά ή γρήγορα λάμπει. Όσο να θέλει κάποιος να την αποκρύψει δεν μπορεί. Το μόνο που κάνει είναι να εκτίθεται. Ο πολιτικός Πολιτισμός επιβάλλει να λέμε ποιοι προσπάθησαν και ποιοι εξασφάλισαν τα χρήματα για ένα έργο, το οποίο ανακοινώνεται μια δεδομένη στιγμή ή εγκαινιάζεται.



    Μάνος Δερτούζος

    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.