Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Ιουλ 2021

Ο ρόλος της επίσκεψης της κ.α Αντζελας Γκερεκου

Ο ρόλος της επίσκεψης της κ.α Αντζελας Γκερεκου

Προ ημερών δεχθήκαμε την τιμητική επίσκεψη της προέδρου του ΕΟΤ κ.α Άντζελας Γκερεκου στη Σαλαμινα.

Ο λόγος της επίσκεψης της ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο δημος Σαλαμινας σε συνεργασία με τον Ελληνικό οργανισμό Τουρισμού, ώστε να αναδειχθεί η Σαλαμινα ως πολιτιστικός και πνευματικός προορισμός.

Αρκεί όμως μια επίσκεψη ενός προσώπου όσο σπουδαίου και αν είναι για να αναβαθμίσει τον τοπο τουριστικά;

Δεν αμφισβητώ την σημαντική παρουσία της πρώην υπουργού στο νησι και την αξιολόγηση διαδρομή και πορεία της.

Κάθε άλλο. Όμως πέραν της υπουργού τι άλλο έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τουριστικά το νησι προβάλλοντας την τεράστια πολιτιστική του κληρονομιά αλλά και τις φυσικές ομορφιές του στα πέρατα του κοσμου;

Καλές οι εκδηλώσεις στα στενά όρια του δημαρχείου, αλλά αρκούν αυτες καθώς και οι φωτογραφίες στο fb προκειμένου να ξυπνήσει η Σαλαμινα τουριστικά;.

Η Σαλαμινα έχει λχ φυσικά μέρη όπως τα Κανάκια οπου είναι ένα από το ομορφότερα κομμάτια του νησιού που Συνδυάζει βουνό, θάλασσα, αρχαιότητες και δεν έχει αναδειχθεί.

Κρίμα! Δεν θέλει κόπο. Θέλει τρόπο. Θέλει άτομα που έχουν γνώση μεράκι. Θέλει άτομα που έχουν το know how να αλλάξουν τη Σαλαμινα και έπειτα ας φωνάξουμε όσες προσωπικότητες μπορούμε λχ κ.α Γκερεκου, κ.α Αγγελόπουλου να συνδράμουν στον σκοπό μας αυτό.

Πρώτα οραγνωνομαστε εμείς οι ίδιοι και ύστερα καλούμε κόσμο! Ας αναζητήσουμε λοιπόν τα κατάλληλα για τον σκοπό αυτό άτομα εντός αλλά και εκτός της τοπικής κοινωνίας και ας τους δώσουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη Σαλαμινα μας.

Στην πολιτική άλλωστε οφείλουμε να πράττουμε τα δέοντα...


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/7/21 15:12

    9 Μαΐ 2018
    Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια… πρέπει και να φαίνεται τίμια δεν νομίζεις;


    Δεν μπορείς να είσαι ο τιμητής της πάρτης σου κατηγορώντας ψευδόμενος τους άλλους, γι’ αυτό κ Καπετανάκη σας απευθύνουμε δυο/τρεις ερωτήσεις και επανερχόμαστε με πιο καυτά θέματα της πάλαι ποτέ παντοδυναμίας σας.
    κ Καπετανάκη όταν υπέγραψες την παράταση της εκμίσθωσης του συγκεκριμένου καταστήματος (Ανθοπωλείο έμπροσθεν Κοιμητηρίου Σαλαμίνας) παραμονές των δημοτικών εκλογών, είχατε την παραχώρηση άσκησης της σχετικής αρμοδιότητας από τον τέως Δήμαρχο ; (βλέπε το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ)

    κ Καπετανάκη γνωρίζατε ότι η "συνέχιση της μίσθωσης λόγω θανάτου" απαιτεί λήψη απόφασης είτε Δημάρχου είτε Δημοτικού Συμβουλίου;
    κ Καπετανάκη γιατί ενώ υπογράφετε εσείς χρησιμοποιείτε έγγραφο "Γραφείο Δημάρχου"; Μήπως θέλετε κάποιους να παραπλανήσετε;
    κ Καπετανάκη το ίδιο "λάθος" δηλαδή να υπογράφετε αντί του τέως Δημάρχου, χωρίς να έχετε την αντίστοιχη παραχώρηση προς τούτο, το έχετε πράξει και σε άλλες συμβάσεις;
    Αλήθεια κυρία Δήμαρχε τώρα που ενημερώνεστε γι’ αυτή την διοικητική πράξη θα αντιδράσετε (;) κι εάν ναι, θα μας ενημερώσετε με ποιον τρόπο θα υπάρξει αντίδραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/7/21 23:04

      Ο Γρηγόρης ήταν θεσμικός καί καλά έκανε και υπόγραψε, παρά να υπογραφή η Λιλίκα την ξέρεις πολύ καλά.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/7/21 16:07

    Ερωτήματα Δ.Σ. Μάνου Δερτούζου προς την κα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Μπόγρη! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!


    Η ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
    Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΩΝ
    ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ κα ΜΠΟΓΡΗ
    Είναι ευτύχημα για την Σαλαμίνα, ότι για πρώτη φορά έχει Αντιπεριφερειάρχη Νήσων μία γυναίκα από την Σαλαμίνα την κα Βάσω Θεοδωρακοπουλου – Μπόγρη. Την χρειαζόμαστε όχι μόνο για βελτίωση των θεμάτων της καθημερινότητας αλλά να συμβάλει με το κύρος και τη θέση της στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας. Φέτος γιορτάζουμε τα 2500 χρόνια από την Ιστορική Ναυμαχία. Δεν έχει σημασία ποιες εκδηλώσεις θα κάνουμε, ποιοι μεγαλόσχημοι θα παρευρεθούν και ποιοι σπουδαίοι λόγοι θα εκφωνηθούν. Καμία εκδήλωση δεν έχει αξία όταν η παρανομία ζει και βασιλεύει και όταν ο χώρος καταστρέφεται συστηματικά.
    Κα Μπόγρη,

    στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στην 80η Συνεδρίαση της ΕΣΑΛ εγκρίθηκε το Master plan του ΟΛΠ το οποίο περιέχει καταστροφικές συνέπειες για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας και της ευρύτερης περιοχής (ΑΔΑ: ΩΔΛΚ4653ΠΩ-425 Σελίδα 26)
    Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
    1.Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ στην Νοτιοανατολική Κυνόσουρα σε αγροτική δραστηριότητα και αλιεία.
    2. Η εγκατάσταση πλωτών κατασκευών και ναύδετων για την εξυπηρέτηση πλοίων σε Ζώνη Α΄ απόλυτης προστασίας.
    3. Η κατασκευή αλιευτικού και τουριστικού λιμένα σε ζώνη πολλαπλώς προστατευόμενη.
    4. Η εγκατάσταση πλωτών Δεξαμενών στην Ψυτάλλεια, μπροστά ακριβώς στα Σελήνια και σε απόσταση αναπνοής από την Κυνόσουρα.
    4. Η παραμονή και λειτουργία ναυπηγείων σε ζώνες απόλυτης προστασίας μέχρι το 2052 όπου ρητά απαγορεύονται ανάλογες δραστηριότητες.
    Συγχρόνως ο ΟΛΠ συμπεριφέρεται σαν απόλυτος κύριος και νομέας περιοχών της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν.
    Μετά από 10 μήνες στην τιμητική όσο και υπεύθυνη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων δεν έχετε αντιδράσει κ. Μπόγρη.
    Με όλη την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σας, σας ρωτώ δημόσια.
    Α) Ποια είναι η θέση σας στο Master Plasn του ΟΛΠ και τις αποφάσεις της ΕΣΑΛ όσον αφορά τη Σαλαμίνα;
    Εάν δεν συμφωνείτε έχετε αντιδράσει και πώς;
    Β) Συμφωνείτε με την συνεχιζόμενη παρουσία του ΟλΠ σε περιοχές της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν;
    Γ) Συμπαραστέκεστε στη νομική κίνηση που κάναμε εναντίον του ΟΛΠ και της ΕΣΑΛ για το έκτρωμα του Μαστερ Πλαν και της παράνομης παρουσίας του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα;
    Κα Μπόγρη έχετε την χρυσή ευκαιρία να διαφοροποιηθείτε από άλλους παράγοντες και να αφήσετε θετικό στίγμα στην προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Σαλαμίνας, ή να αποτελέσετε ένα ακόμα κρίκο στη σκοτεινή αλυσίδα εκείνων που έβλεπαν, άκουγαν αλλά δεν... καταλάβαιναν.
    Η επιλογή είναι δική σας.
    Mάνος Δερτούζος
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.