Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

23 Ιαν 2017

Τέθηκε πρόσφατα ένα ερώτημα στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! ”…Αλήθεια, πώς θέλουμε να μοιάζει η Σαλαμίνα;…”

Σ’ αυτό το καθόλου ρητορικό ερώτημα, εμείς θα ‘θελαμε να ακούσουμε και το δικό σας όνειρο! Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους εμάς που ”ψαχνόμαστε” να ακούσουμε νέους ανθρώπους και επιστήμονες, πως βλέπουν το αύριο αυτού του τόπου που αγαπάμε όλοι το ίδιο μεν, αλλά ο καθένας για τους δικούς του λόγους και με τον δικό του τρόπο!
Μπορείτε να μας δώσετε το δικό σας στίγμα; Ολοκληρώθηκε μέσα σας; Μπορείτε να μας το μεταλαμπαδεύσετε, πάντα μέσα στα ρεαλιστικά πλαίσια του εφικτού; Δικαιούμεθα, τουλάχιστον στα όνειρα μας, να ‘μαστε ”κιμπάριδες” και να ‘ναι αυτά ”πλούσια και βαθιά” γιατί μας έπνιξαν μέχρι σήμερα οι ξύπνιοι φτωχο-μπινεδιάριδες.

Θερμή παράκληση για σχόλια ΜΟΝΟΝ με το αντικείμενο κι όχι αφορμή για αντιπαράθεση, το αύριο του τόπου μας δεν προσφέρεται για φτηνά σχόλια, αντιθέτως όποιος νέος έχει άποψη και θέλει να την δημοσιεύσουμε ας μας την στείλει για δημοσίευση.
Θα θέλαμε τους στόχους σας και το όνειρο σας με προοπτική έστω πεντηκονταετίας, την Σαλαμίνα του αύριο κι όχι του τραγικού σήμερα. Μπορεί κάποιος να βάλει στις ράγες του αύριο το όνειρο σήμερα; Να ξεκινήσει μεν κι ας τελειώσει μετά από 50 χρόνια με άλλη γενιά κι από άλλον πραγματιστή; Αυτό ναι είναι όραμα κι έχει προοπτική.
Προσοχή όμως:
Δεν είναι όραμα οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, δεν είναι οι πεντακάθαρες γειτονιές, δεν είναι οι φωταγωγημένοι δρόμοι, μα ούτε καν τα γήπεδα και οι πρότυπες παιδικές χαρές, τα ΚΑΠΗ, τα λιμάνια, οι σύγχρονες ψαραγορές και λαχαναγορές… ούτε καν η αποχέτευση σε ΟΛΟ το νησί, δεν είναι οι σύγχρονες υποδομές, νοσοκομειακές, περίθαλψης ούτε καν των τηλεπικοινωνιών ή ακόμα και η ρευματοδότηση ή ύδρευση αυτού του νησιού!
Αυτά είναι τα αυτονόητα κεκτημένα όλων των σύγχρονων λαών πλην της νήσου Σαλαμίνας, που θα έπρεπε να τα είχαμε εδώ και χρόνια και δεν τα έχουμε γιατί κάποιοι στο πίσω μέρος του εγκεφάλου τους έχουν την ”καρέκλα” με ότι αυτό συνεπάγεται σε προσωπικό όφελος.

Να ιππεύσουμε στην εξουσία μπορούμε δεν μπορούμε, είμαστε άξιοι δεν είμαστε και μετά βλέπουμε, έτσι χωρίς όραμα χωρίς καν μπούσουλα, άλλα λέγανε προεκλογικά, άλλα μετεκλογικά και για την δική τους ανικανότητα τους φταίνε πάντα οι προηγούμενοι (φτηνό κλισέ, από φτηνούς ανθρώπους) ποτέ δεν φταίνε οι ίδιοι πάντα φταίνε οι άλλοι. 

21 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/1/17 16:51

    Λετε τα αυτονοητα δεν ειναι οραμα.Σωστα.
    Λετε οτι δεν εγιναν διοτι καποιοι ειχαν στο μυαλο τους την κατεκλα.Σωστα.
    Λετε πως το οτι φταινε οι προηγουμενοι ειναι φτηνο κλισε.
    Διακρινω μια συγχιση...
    Η ψυχολογια λεει πως η προσμονη αυτου που φοβομαστε κανει μεγαλυτερο τον φοβο και υπο αυτη την εννοια σας καταννοω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ/η μου φίλε/η
      Οι διαχειριστές του Salamis News ποτέ δεν υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα μα ούτε και φιλοδοξούν να γίνουν στο μέλλον.
      Ούτε και θέλουμε να μηδενίσουμε το έργο κανενός από τους διατελέσαντες Δημάρχους αυτού του τόπου.
      Άλλωστε αν παρακολουθούσατε αυτό το blog, θα ξέρατε πως ποτέ δεν κρύψαμε τον θαυμασμό μας για τον Θανάση Μακρή και την μακρόχρονη πορεία του.
      Το βασικότερο όμως που λάθος εισπράξατε είναι το αντικείμενο του άρθρου μας.
      Αναζητάμε τα ”κιμπάρικα” όνειρα μας για το αύριο του τόπου αποκλείοντας από τα όνειρα μας τα αυτονόητα, αυτό είναι όλο και δεν έχουμε να φοβηθούμε ΤΙΠΟΤΑ για ότι καλό θα έρθει, αντιθέτως το καλωσορίζουμε.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/1/17 18:17

    ΑΓΑΠΗΤΕ/Η , ΑΓΝΩΣΤΕ/Η , ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΟΛΟ ,ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ , ΑΝΕΔΑΦΙΚΟ , ΥΠΟΥΛΟ , ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΟ , ΤΑΠΙΝΩΤΙΚΟ , ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ . ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ,ΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΜΕ ΟΛΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΤΑΙ , ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ . ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΜΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΑΙ ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/1/17 18:31

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/1/17 19:37

    κ.διαχειριστή, προσπαθώ αρκετή ώρα να ...αποκρυπτογραφήσω την τοποθέτησή σας. Θεωρείστε παρακαλώ μετριότατες
    τις διαδικτυακές μου γνώσεις, όπως και τις υπόλοιπες (γνώσεις μου) γενικότερα. Σας ερωτώ ευθέως : Υπάρχει κάποιος αποδέκτης του ερωτήματός σας|των ερωτημάτων σας; Aν ναι, γιατί να μη τον πληροφορηθούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αντιλαμβάνομαι τα περί μετριότητας, δεν προκύπτει πουθενά αυτό από το κείμενο μας, σαφώς λάθος το αντιληφθήκατε αν έτσι το εισπράξατε εσείς.
      Ο αποδέκτης του ερωτήματος είσαστε εσείς όλοι οι διαδικτυακοί μας αναγνώστες που χετε όνειρα για τον τόπο και άποψη, τόσο απλά σας ζητάμε να εκφραστείτε ως αναγνώστες δεν κρύβει η δημοσίευση παγίδες ούτε απευθύνεται σε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία βεβαίως δεν τα αποκλείουμε και θα ‘ταν ιδιαίτερη χαρά μας να λάβουμε προς δημοσίευση απόψεις τους προς απ όπου κι αν προέρχονται.
      Όμως επειδή κουραστήκαμε με τα ανούσια σχόλια και τις προσωπικές κόντρες και αντιπαραθέσεις, είπαμε να ονειρευτούμε και να εκφραστούμε ΟΛΟΙ μαζί, το κρίνετε αυτό τόσο κακό;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/1/17 23:01

      Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας. Δεν σας κρύβω ότι την περίμενα να είναι πιο ξεκάθαρη, αφού είχατε την ΄΄πηγή΄΄. Δεν το κάνατε, δεν διαφωνώ μαζί σας, έτσι το κρίνατε. Ασφαλώς κάποια άλλη φορά θα ΄΄αναγκαστείτε΄΄ να πράξετε διαφορετικά. Και πάλι ευχαριστώ, καλή σας νύχτα.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος23/1/17 19:38

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/1/17 20:41

    ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΝΩΝ !!!!!!! ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ , Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΤΙ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ ???? ΩΧ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΑΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑΝΟ ΜΟΥ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/1/17 21:20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/1/17 22:04

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος23/1/17 22:11

    Ά σε ρε διαχειριστα προσπαθείς στο blog σου να κάνεις άνοιγμα και να το αναβαθμίσεις και να το αναγάγει σε απόλυτΙκ site χώρια ότι πατρώνάρης και αλληθωρίζει προς τον επόμενο υποψήφιο δήμαρχο μήπως και στά χωσει.
    δεν γίνεσαι πιστευτός με τίποτα.///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τι να σου πω μας τσάκωσες και μας έκοψες την σούπα είσαι δαιμόνιος ρεπόρτερ.
      Μπορείς εσύ να μας πεις εσύ ποιος θα 'ναι ο επόμενος Δήμαρχος για να του τα ζητήσουμε;
      Οι δικές μας μαντικές ικανότητες δεν φτάνουν μέχρι το 2019.
      Τέλος πάντων μπες να μας ακούσεις στο http://salamisnewsradio.blogspot.com/
      Θα σου αφιερώσουμε το επόμενο τραγούδι, "σια κι αράξαμε" ΔΙΚΟ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος23/1/17 22:17

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/1/17 22:35

    O ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ..... ΠΟΝΗΡΟΣ ... ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΦΑΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ..ΚΑΙ.. ΑΠΟ ΜΠΡΟΣ !

    ----ΔΕΣΜΕΥΣΗ----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/1/17 22:48

      Μπράβο στον Γιώργο και σε σένα, αν αυτό είναι το επίπεδο του Γιώργου σου να τον χαίρεσαι, μπορείς να μας αποκαλύψεις τώρα και το επίθετο του Γιώργου σου;
      Διευκρίνηση μας δε σε τι θα μας την φέρει γιατί μπορεί τελικά τα βίτσια μας να ταυτίζονται, ποτέ δεν ξέρεις

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/1/17 23:02

      ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΡΕ ΦΡΟΥΤΟ 22:48 ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ: ΕΧΕΤΕ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΖΗΤΑΝΕ 50 ΕΥΡΩ
      ΟΥΣΤ .....ΑΠΟ ΕΔΩ !!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/1/17 23:12

      Ρε Καραμήτρο 23/1/17 23:02
      Αν δεν έχεις τα 50ευρα που πας ρε κατακαημένεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
      Ουξου ρε φτωχομπινέ που θες και διοίκηση κατεστραμενε
      Ρε ο9 άνθρωπος σας ρωτά τα όνειρα σας και γράφετε μακακίες ρε δεν έχεις ούτε όνειρα ούτε 50ευρα και θες να πάρεις τον δήμο ρε χαμένε
      Ρε αντε και κοιμήσου μακακα κι είναι αργά η ώρα

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος24/1/17 08:21

      ΓΙΑ ΤΟΝ 22.35 : ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑ ΤΟΝΕ ΜΑΘΟΥΜΕ

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος23/1/17 23:28

    ΡΕ ΜΠΙΘΟΚΟΥΚΟΥΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ Ο ΤΣΑΒ ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΔΩΣΑΝΕ ΓΡΑΜΜΗ ΝΑ ΜΗΝ
    ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ .
    ΕΧΕΙΣ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ 50ΚΑΚΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος24/1/17 18:37

    ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ '' Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ '' ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ@ΜΗΘ@ΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.