Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

25 Ιαν 2017

Η Διαπαραταξιακή επιτροπή εγκαλεί την Δήμαρχο για παράβαση καθήκοντος επειδή δεν εφαρμόζει ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!!!

Αγαπητέ διαχειριστή,
Το δημοσίευμα της Καθημερινής είναι γραμμένο στις 29-3-2015, τότε που όντως η Cosco σκόπευε να εγκαταστήσει ναυπηγεία στην Κυνόσουρα. Μετά τη σύσταση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, με άμεσες και καίριες παρεμβάσεις πετύχαμε την εξαίρεση της Κυνόσουρας από την Παραχώρηση στον ΟΛΠ και την Cosco.
Αυτό κάποιοι το ξεχνούν και κάποιοι το υποβαθμίζουν. 

Μετά την εξαίρεση, η Cosco άλλαξε ρότα και προγραμματίζει τις δεξαμενές στην Ψυτάλλεια. Και εκεί όμως υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας γιατί ο χώρος δεν της ανήκει. Μετά από αναβολές και καθυστερήσεις, η Δήμαρχος έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο, εισήγηση μελών της Επιτροπής για κατάθεση εξώδικου στον ΟΛΠ, σχετικά με το θέμα.
Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα, ο δικηγόρος είναι πλήρως ενημερωμένος με στοιχεία αλλά η Δήμαρχος ακόμα να τον πάρει τηλέφωνο να προχωρήσει.
Το τηλέφωνο αργεί πάνω από δύο μήνες και οι δεξαμενές έρχονται.
Παρατηρήσεις:
1. Η τοποθέτηση δύο γιγάντιων δεξαμενών στην Ψυτάλλεια, δεν είναι φαντασίωση, περιλαμβάνεται στην Σύμβαση Παραχώρησης και αποτελεί μία από τις άμεσες και υποχρεωτικές επενδύσεις της Cosco, ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ.
2. Φαντασθείτε τι θα γίνει αν αύριο έρθουν οι δεξαμενές και η Δήμαρχος κοιμάται.
3. Όποιες ενέργειες έγιναν εδώ και πάνω από ένα χρόνο έγιναν με πρωτοβουλία μελών της Επιτροπής, και σχεδόν πάντα με πλήρη άρνηση της Δημάρχου. (εξώδικο στον ΟΛΠ στις 30-5-16, θέμα Μπεκρή και Παναγιωτάκη, κλπ).
4. Την Επιτροπή την έχει απαξιώσει και μάλλον της επιφυλάσσει την τύχη που επιφύλαξε στην Επιτροπή του λατομείου.
5. Είναι δικαίωμα της Δημάρχου να απαξιώνει και να καταργεί Επιτροπές, αλλά είναι και δικαίωμά μας να την εγκαλέσουμε για παράβαση καθήκοντος επειδή δεν εφαρμόζει ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίες αφορούν στον έλεγχο των ρυπογόνων μονάδων, την αποκατάσταση της νομιμότητας στους πολύπαθους αρχαιολογικούς χώρους και την αποτροπή της τοποθέτησης πλωτών δεξαμενών στην Ψυτάλλεια..
Υ.Γ. Σε κάποια προηγούμενη ανάρτηση ρώτησες το όραμά μας για τη Σαλαμίνα. Απαντώ μονολεκτικά: "ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ". Μικρή λέξη, μεγάλη σημασία, και με άπειρες προεκτάσεις ιδίως στη Σαλαμίνα.

Γ. Κοκκινίδης 25/1/17 10:42

39 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/1/17 15:11

    Να τη χαιρόσαστε, ψωνίσατε από σβέρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/1/17 20:22

      ΡΟΥΛΑ - ΑΓΓΕΛΟΥ, ΡΟΥΛΑ - ΑΓΓΕΛΟΥ, ΡΟΥΛΑ - ΑΓΓΕΛΟΥ, ΡΟΥΛΑ - ΑΓΓΕΛΟΥ, Ή ΜΗΠΩΣ ΜΗΝΑΣ - ΑΓΓΕΛΟΥ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/1/17 08:03

      ΤΣΑΒΑΡΗΣ-ΑΓΓΕΛΟΥ και ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/1/17 08:10

      ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΕΣ.ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26/1/17 11:10

      Tο χωριό μου είναι εδώ στη Σαλαμίνα, εσύ ποιος είσαι και θέλεις να το καταστρέψεις;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/1/17 16:32

    Οι δεξαμενές έρχονται, η Ρούλα κοιμάται όρθια.

    http://salamina-press.blogspot.gr/2017/01/blog-post_481.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/1/17 17:01

      Κοιμάται όρθια ή τις περιμένει με ανοιχτές αγκάλες η σιγανοπαπαδιά;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/1/17 17:08

    ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΡΑΠΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/1/17 17:15

    Η ΑΧΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ
    http://www.kathimerini.gr/892766/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/katapleei-ston-peiraia-soyper-de3amenh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/1/17 17:15

    EINAI TYXAIO TO ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΚΡΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΝΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΕΚΡΥΠΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙ 4 ΜΗΝΕΣ; ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ; ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ ΕΠΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΑΦΝΟΟΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ; ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ; ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΏΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 6 ΜΗΝΕς ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ; ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΦΕΡΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ , ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ; Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΛΙΓΟΡΙΑ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/1/17 17:55

    ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ Η ΨΗΤΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΤΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ?????? ΕΤΣΙ ΜΟΥ'ΡΘΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑ???????ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΗΜΩΝ????????ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΟΥΑΡΙ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/1/17 18:54

      ποιοι είναι άσχετοι; Είναι αυτοί που γράφουν τα σχόλια για τις δεξαμενές στην Ψυτάλλεια; ρε ηλίθιε ρε βλάκα εσύ που γράφεις το σχόλιο ,αυτό ψήφισε ομόφωνα όλο το δημοτικό Συμβούλιο. Ασχετοι είναι όλοι;σοβαρέψου ρε βλάκα και μάθε γιατί δεν θέλουν τις δεξαμενές. Εσύ εάν τις θέλεις γράψε το όνομα σου να το μάθουμε.Το Δημοτικό Συμβούλιο είπε όχι και τα ονομάτά τουσ είναι γνωστά

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/1/17 02:35

      Κι επειδή είπε το δημοτικό συμβούλιο τι έγινε; χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι.

      Διαγραφή
  7. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ25/1/17 18:11

    Κύριε Κοκκινίδη,
    Δήμος δεν είναι η Δήμαρχος ή τουλάχιστον μόνο η Δήμαρχος, αλλά κι' ένα ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο με πλειοφηψίες, μειοψηφίες, ανεξάρτητους, μεμονομένους κ.λ.π.
    Είναι ακόμα οι Μαζικοί Φορείς και όλοι οι κάτοικοι της Σαλαμίνας.
    Το θέμα με τις δεξαμενές μόλις προέκυψε και είμαστε όλοι παρόντες και ο κάθε ένας από το μετερίζη του, άς αναλάβει και τις ευθύνες που του αναλογούν.
    Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, διότι υπάρχουν και άνθρωποι που επιθυμούν την εγκατάστασή τους, όπως οι Διοικήσεις και οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας και Περάματος.
    Πιστεύω, ότι στις δύσκολες ημέρες που όλοι μας βιώνουμε, ο απλός καταγγελτικός λόγος δεν είναι αρκετός. Απαιτείται ενημέρωση, διάλογος, σύνεση και συναίνεση και προ πάντων κοινές προσπάθειες γι' αυτά, τουλάχιστον, τα μεγάλα ζητήματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/1/17 19:27

      Κύριε Καλογήρου,
      ίσως δεν είστε καλά ενημερωμένος γιαυτό θα σας πω τα εξής:
      1. Η διεκδίκηση των αρχαιολογικών χώρων απασχολεί διαχρονικά δημοτικές αρχές και συλλόγους, αλλά μόνο η τελευταία Διαπαραταξιακή Επιτροπή πέτυχε το ακατόρθωτο. Το πέτυχε, όχι επειδή κάποιοι μας λυπήθηκαν ή συγκινήθηκαν από την ιστορία και τα κόκαλα των Σαλαμινομάχων, αλλά επειδή εντοπίσαμε τις παρανομίες, τις παρατυπίες και τις λαθροχειρίες του ΟΛΠ που είναι σε βαθμό κακουργήματος. Είναι μεγάλη κουβέντα.
      2. Οι δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς καμία εξαίρεση ψήφισαν τις εισηγήσεις της Επιτροπής για διεκδίκηση των αρχαιολογικών χώρων που δεν εξαιρέθηκαν και την μη εγκατάσταση πλωτών δεξαμενών στην Ψυτάλλεια. Όπως ξέρεις, ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και η μη εφαρμογή τους συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος.
      3. Το θέμα των δεξαμενών είναι γνωστό από το καλοκαίρι και η Επιτροπή προσπάθησε κατ' επανάληψη να το φέρει προς συζήτηση. Παρά το ότι είναι κατεπείγον η Δήμαρχος το έφερε προ τριμήνου περίπου και ψηφίστηκε ομόφωνα. Το ίδιο έγινε και με το θέμα της ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων των ναυπηγείων Μπεκρή και Παναγιωτάκη που το κωλυσιεργούσε ενώ επρόκειτο για καραμπινάτες περιπτώσεις παρανομίας.
      4. Ο ειδικός δικηγόρος που έχουμε προσλάβει με τη σύμφωνη γνώμη της Δημάρχου και μετά από πρόταση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, είναι ενημερωμένος και έχει όλα τα στοιχεία για να κάνει το εξώδικο. Απλώς περιμένει ένα τηλέφωνο από τη Δήμαρχο αλλά το τηλέφωνο δεν έχει γίνει ακόμα.
      5. Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν ευθύνη για την μη εφαρμογή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων. Έχουν όμως ευθύνη να υψώσουν τη φωνή τους στα βαρήκοα ώτα της Δημάρχου και των επιτελών της, για την εγκληματική απραξία τους σε άκρως σοβαρά θέματα. Μην περιμένεις όμως πολλά πράγματα γιατί η κομματική πειθαρχία τα ισοπεδώνει όλα. Ναι σε όλα, yes man. Ποιος τολμάει να πάει κόντρα στις εντολές άνωθεν;
      6. Τον μήνα Μάιο, λίγο πριν έλθει η Σύμβαση στη Βουλή, έπρεπε να καταθέσουμε εξώδικο εναντίον του ΟΛΠ, επειδή δεν είχε περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η Δήμαρχος αρνήθηκε να το υπογράψει και αναγκαστήκαμε να το υπογράψουμε στο παρά πέντε, τέσσερα μέλη της Επιτροπής. Μετά την θετική απήχηση που είχε, καμαρώνει για ένα εξώδικο το οποίο πολέμησε.!
      7. Δεν έχει σημασία τι λένε οι Διοικήσεις των εργαζομένων και τα διάφορα συντεχνιακά συμφέροντα, αλλά τι λέει ο νόμος, η υγεία των κατοίκων, και η ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών από την οποία θα προκύψουν πολύ περισσότερες καθαρές θέσεις εργασίας για να ξαναγίνει η Σαλαμίνα ένα αξιοζήλευτο νησί.
      8. Ψηφίσαμε Ρούλα επειδή ορκιζόταν στη νομιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Επλανήθημεν πλάνην οικτράν, αλλά θα επανορθώσουμε.

      Γ. Κοκκινίδης

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/1/17 01:44

      Σιγά μη σκίσεις κανά καλτσόν, ρε αναμούνου βλάκα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/1/17 12:14

      ωραίο επιχείρημα μεγάλε απατεώνα, κουρτινάκια, αρπακτικό. τον έσκισες τον κοκινίδη.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος25/1/17 20:21

    Ρούλα ψηφίσαμε για κάτι καλύτερο αλλά είναι χειρότερη η κατάσταση. Βλέπε νταλίκες Αγγέλου, ναυπηγεία, απομάκρυνση συμβούλων, αυξήσεις στα δημοτικά τέλη κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/1/17 22:12

    Η Ψυττάλεια είναι μικρό νησί του Σαρωνικού Κόλπου, ανάμεσα στο λιμάνι του Πειραιά και τη Σαλαμίνα. Έχει έκταση 0,375 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 1500 μ. μήκος και δεν έχει μόνιμους κατοίκους. Ανήκει διοικητικά στο δήμο Πειραιά. Στο νησί υπάρχουν εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων των κατοίκων του νομού Αττικής, που είναι οι μεγαλύτερες της Ευρώπης.Πριν απο τη ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ., οι Πέρσες εγκατέστησαν στο νησί περσική φρουρά, που αποτελούνταν απο πολεμιστές και ευγενείς. Μετά το τέλος της ναυμαχίας, ο περσικός στόλος φεύγοντας προς το Φάληρο εγκατέλειψε τη φρουρά της Ψυττάλειας και ο Αριστείδης αποβιβάστηκε στο νησί και εξόντωσε όλους τους Πέρσες. Γι αυτό το λόγο ένα από τα τρόπαια, μετά τη νίκη , στήθηκε επάνω στη Ψυττάλεια. Μνημονεύεται από τον Αισχύλο, τον Ηρόδοτο, τον Πλούταρχο, τον Στράβωνα, τον Παυσανία και άλλους συγγραφείς ως τόπος λατρείας του Πανός, όπου υπήρχαν μάλιστα και ξόανά του. Ανασκαφική έρευνα που διενεργήθηκε στο νησί το 1986 αποκάλυψε κτηριακό συγκρότημα των υστερορωμαϊκών χρόνων επάνω σε μικρή χερσόνησο στη βορειοδυτική πλευρά του.Την περίοδο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας ονομαζόταν «Λειψοκουτάλα»,γιατί κοιτώντας την από την κορυφή του όρους Αιγάλεω έμοιαζε με μικρή-λειψή κουτάλα.Στην Ψυτάλλεια υπήρξαν ναυτικές φυλακές οι οποίες ήταν και τόπος κράτησης πολιτικών κρατουμένων.ΣΥΝΕΠΩΣ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΩΝ?????????????????????????????? ΜΟ ΠΩΠΩ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ ΡΕ ΣΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/1/17 22:14

      MHN TOYS BAZETE IDEES BRADYATIKA RE PATE KALA

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/1/17 22:20

      Έξυπνοοοοο έχεις δίκο, τον μακάκα κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/1/17 01:48

      Αλήθεια ρε κοκινίδη, για την ψυτάλεια με τα βοθρολύματα δεν έχεις να πεις τίποτα; Αυτή δεν είναι με ΦΕΚ αρχαιολογικός χώρος αδόμητος Α ; Αντε φόρα γαλόντζες και πήγαινε εκεί να σταματήσεις να ρίχνονται τα σκατά στη θάλασσα. Θα σε ευγνωμονούμε !!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27/1/17 17:23

      Μικρό, γνωστό-άγνωστο ανθρωπάκι 01:48,
      εκτός από εμπαθής είσαι και στούρνος με δίπλωμα. Κατ' αρχάς, η Ψυτάλλεια δεν είναι αδόμητος αρχαιολογικός χώρος, ούτε χαρακτηρίζεται ζώνη Α ή Β. Καλό είναι να ξέρεις τι λες και να μην αμολάς κοτσάνες.
      Το δεύτερο και σημαντικότερο, είναι ότι αντί να βαράς τον γάιδαρο βαράς το σαμάρι. Εγκαλείς εμένα για το αίσχος της Ψυτάλλειας, που δεν είχα ποτέ μου καμία αρμοδιότητα και καμία θέση ευθύνης και παραβλέπεις τις ευθύνες της Ρούλας και όλων όσων χρημάτισαν δήμαρχοι, κοινοτάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι, κλπ, για τη διαχρονική εγκληματική αδιαφορία τους. Δεν μιλάω για δοσοληψίες, κοινώς μίζες, γιατί δεν έχω στοιχεία, περιορίζομαι μόνο στην εγκληματική αμέλεια.
      Γιατί "φίλε" μου ξεχνάς τη Νάννου που σαν πρόεδρος του Αναπτυξιακού δεν έκανε απολύτως τίποτα επί σειρά ετών;;;
      Γιατί "ξεχνάς" ότι η Νάννου σαν αρχηγός παράταξης και δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών έκανε μία μεγάλη τρύπα στο νερό;;
      Δεν αναφέρομαι μόνο στην Ψυτάλλεια αλλά στην Κυνόσουρα, την Πούντα, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα σαπιοκάραβα, τα σλοπ, τους σκουπιδότοπους, τις παράνομες εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στην αδόμητη και απόλυτης προστασίας ζώνη;;; Το απόλυτο μηδέν.

      Και ερχόμαστε στο σήμερα, στα δύο χρόνια δημαρχίας της.
      Τι έκανε για την παρανομία που ζει και βασιλεύει; Μία τρύπα στο νερό.
      Τι έκανε για την Κυνόσουρα και τους αρχαιολογικούς χώρους;; Άλλη μία τρύπα στο νερό.
      Πριν βιαστείς να με ψέξεις, θα σου θυμίσω ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, και εν όψει της Σύμβασης του ΟΛΠ, έκανε μία Διαπαραταξιακή Επιτροπή στην οποία προέδρευε η ίδια, αλλά πέρασε ένας χρόνος και έκανε μία μεγάλη τρύπα στο νερό.
      Ευτυχώς, στο παρά πέντε της υπογραφής της Σύμβασης έφτιαξε την τελευταία Επιτροπή στην οποία περιέλαβε και ορισμένα δραστήρια άτομα τα οποία γνώριζαν τις απάτες και τις παρανομίες του ΟΛΠ και μπόρεσαν σε ελάχιστο χρόνο να ανατρέψουν την παγιωμένη κατάσταση, και να κερδίσουμε την Κυνόσουρα.
      Κερδίσαμε λοιπόν την Κυνόσουρα και δεν ξέρει τι να την κάνει. Την αφήνει βορά στους παράνομους, τους τζαμπατζήδες και τους καταστροφείς του περιβάλλοντος, της υγείας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
      Δεν ξέρω αν είναι μόνο ανικανότητα ή και κάτι άλλο.!

      Αντί λοιπόν να μέμφεσαι τα λίγα άτομα που μπήκαν τελευταία στιγμή στην Επιτροπή και έκαναν απίστευτη δουλειά, καλό είναι να δεις τη φάτσα σου στον καθρέφτη και να αναλογιστείς τι πρόσφερες εσύ, το περιβάλλον σου και οι εκλεκτοί σου στο διαρκές έγκλημα..

      Γ. Κοκκινίδης

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος27/1/17 02:39

    Κε κοκνιινίδη, μου θυμίζεις το άσμα "ας τον τρελοοοοοό στην τρεεεέλα του".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος27/1/17 02:50

    Για ποιά διαπαραταξιακή επιτροπή μιλάς κε διαχειριστή; Ένα μέλος της δεν αποτελεί την επιτροπή.
    Η διαπαραταξιακή επιτροπή δεν εκπροσωπείται παρά μόνο από τον Πρόεδρο της. Αρα, με το να μιλάτε για διαπαραταξιακή, παραπλανάτε τον κόσμο με αυτά που γράφετε τόσο εσείς όσο και ο υπογράφων - μέλος της επιτροπής και αυτό είναι ανήθικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος27/1/17 07:41

    Πάλι σε πήρε ο ύπνος κι έγειρες σε αδειανό κρεβάτι καλε μου 02:50
    Μιλάς και εσύ για ανηθικότητα; Τολμάς εσύ να κάνεις υποδείξεις πολιτικής ηθικής;
    Ρε θα το διαβάζει όλη Κούλουρη και θα κάνει καινούργιο συκώτι τρομάρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/17 08:24

      Φίλε κ. Κοκκινίδη, θα ήθελα να είχα την μισή ( και λιγότερη) από την υπομονή σας. Προσπαθείτε να εξηγήσετε στον κάθε βαλτό κάποια πράγματα που από την αρχή απορρίπτουν, γιατί έτσι πρέπει να κάνουν... Χαρά στο κουράγιο σας. Τίποτε άλλο. Καλημέρα σας.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος27/1/17 10:52

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.
    Δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι δεν ξέρουν να γράφουν το όνομα τους αναλφάβητοι και δυστυχώς χωρίς παιδεία.Τι ζητάτε τώρα λοιπόν ο εκάστοτε δήμαρχος θέλει χαμηλού επιπέδου περίγυρο για να μπορεί να ξεχωρίζει,να επιβάλλεται και εν τέλει να ''εκβιάζει'' καταστάσεις καθότι γνωρίζουν ότι είναι φτερό στον άνεμο.
    Οι δημοτικοί σύμβουλοι λοιπόν εάν είναι υψηλού επιπέδου γνωστικού,μορφωτικού με όρεξη ,πάθος και αγάπη για τον τόπο τους τότε ποιος δήμαρχος και κουραφέξαλα.
    Άλλα οι κουλουριώτες ψηφίζουν με γνώμονα το σόι και το τι ρουσφέτι θα τους κάνει ο ξάδερφος-θείος-μπατζανάκης δημοτικός σύμβουλος από δρόμο μέχρι τον κάδο και από διορισμό το παιδί μέχρι βύσμα για τις καρέκλες στο μαγαζάκι και οι ''ξένοι'' βάσει των καθοδηγήσεων του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΛΟΠΕΤΙΝΙΤΣΑΣ για να μπρει ρουσφετολογικα το ρολογακι νερού,ρεύματος τα σκουπίδια κλπ
    Τι ψάχνουμε λοιπόν τις δύσκολες ώρες λύση και αρωγή από ποιόν .
    Από τα τσιουάουα και τα κανίς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/17 13:41

      Φίλε/η μου 10:52 δεν θα διαφωνήσω σε γενικές γραμμές με την τοποθέτηση σου αν κι άδικος με τους ντόπιους υποψηφίους όχι μόνο γιατί λίγο πολύ έτσι λειτουργεί η ΤΑ σε όλη την επικράτεια αλλά γιατί ο αρχηγός αυτούς επέλεξε για τους δικούς του ευνόητους λόγους άρα η ευθύνη είναι όλη δική του. Οι ξεδιάντροποι εκβιασμοί είναι στην ημερησία διάταξη δες τι γίνεται σήμερα στο δημαρχείο που ‘ρθε η ώρα της αλλαγής. Θρασόπουστες εκβιάζουν πως θα φύγουν θα ανεξαρτητοποιηθούν αν τους αλλάξει κα πολλά.
      Το θέμα είναι η δήμαρχος πρέπει να υποκύψει εκβιαζόμενη ή να τους πάρει τα κεφάλια και ”γαῖα πυρί μιχθήτω”;
      Αυτή είναι η διαφορά του δήμαρχου με καρύδια και του καρύδια δήμαρχου κι εδώ μέχρι στιγμής μας έχει δείξει πως πρόκειται για μεγάλη καρυδιά θα αναμείνουμε λοιπόν να την κριτικάρουμε εκ του αποτελέσματος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/1/17 13:56

      Καλά τα λες φίλε μου δεν βλέπεις τι έπαθε ο Τσαβαρής;
      Κράτησε 4 χρόνια τον ογκόλιθο της οικονομίας αντιδήμαρχο Καπετανάκη και το αποτέλεσμα; Σήμερα τα ξεχάσαμε όλα και τον βαράει κάτω από την μέση, καλά να πάθει (Αυτά να βλέεπις Ρουλίτσα για να μαθαίνεις, ποιός σου βγαλε το μάτι τόσο βαθιά; Ο ωφελημένος)
      Άφησε στο Λιμενικό ταμείο τον Κουτσιλέρα 4 ολόκληρα χρόνια, και σήμερα; Ο αξιότιμος κ Κουτσιλέρας κυκλοφορεί ανερυθρίαστα στα καφενεία και τον βρίζει δεν θέλει λέει ο ανεκδιήγητος να του μιλάνε για το λαμόγιο ποιός ο Κουτσιλέρας, ρε το φαντάζεσαι;
      Ο άνθρωπος που με κλωτσιές βγήκε δημοτικός σύμβουλος από μετεκλογική καταμέτρηση ελέω κουμπαριάς σηκώνει και κεφάλι! Αυτά να δεις Ρούλα μου και να μην υποκύψεις σε νέους εκβιασμούς

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/1/17 21:02

      Μακάρι να υπήρχαν δύο τρειςσαν τον Καπετανάκη, η εμπάθεια σας δεν λέγεται αλλά είστε γνωστοί κακομοίρηδες.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος28/1/17 08:52

      Έχεις δίκιο ρε Γρηγόρη, 27/1/17 21:02
      Όμως διαφωνώ δεν υπάρχουν δυο τρείς αλλά χίλιοι δεκατρείς σαν και σένα. Το δυστύχημα είναι πως πιστεύουν πως θα μας σώσουν κι αυτοί σαν και εσένα τρομάρα σας σε παραδέχομαι όμως δεν σου ξεφεύγει τίποτα όλη μέρα στα σχόλια είσαι, βγάζεις κανα φράγκο ή τσάμπα το μεροκάματο;

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος27/1/17 14:29

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος27/1/17 17:07

    Ο ΚΑΘΕ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΜΕ . ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ. Η ΣΛΑΜΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΔΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΕΝΙΚΑ. ΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΝΑ ΑΘΛΗΘΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΑΘΛΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος27/1/17 19:10

    10,52 ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ , ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ,ΔΕΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ !!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΚΟΜΗ !!! Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος27/1/17 19:11

    Ο κύριος Κοκκινίδης τα λέει επώνυμα και μάχεται για το καλό όλων μας. Δεν ζήτησε ποτέ τίποτα. Έδωσε και δίνει πολλές μάχες στο νησί μας μπας και αφυπνιστούμε επιτέλους. Δεν μιλάει για να κερδίσει καμία θέση στον δήμο. Μιλάει για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής στο νησί μας. Αυτά που λέμε όλοι μεταξύ μας στις παρέες και καταλήγουμε στο ίδιο κάθε φορά συμπέρασμα πως κανένας δήμαρχος που έχει περάσει από αυτόν τον τόπο δεν έκανε κάτι καλό για την Σαλαμίνα.
    Βέβαια τα ειρωνικά σχόλια για τον κο Κοκκινίδη έρχονται από μία και μόνο κατεύθυνση. Από αυτόν που γευματίζει κάθε μέρα με νταμαρόλαδο. Αποδεικνύεται κάθε φορά πως οι εκλεγμένοι σύμβουλοι ενεργούν με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και για αυτό κανένας δεν σηκώνει το ανάστημά του. Δυστυχώς ο κος Κοκκινίδης ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο όσο η σημερινή δήμαρχος ήταν στην αντιπολίτευση. Πιστέψαμε πως μία οικονομικά ανεξάρτητη δήμαρχος θα είχε το σθένος να πατήσει πόδι, πιστέψαμε πως 15 χρόνια στην αντιπολίτευση θα είχε πιστέψει στο τέλος και η ίδια στα αντιπολιτευτικά της λόγια, προσδοκούσαμε πως οι ευαισθησίες της θα την συνόδευαν στην δημαρχιακή της καρέκλα, θεωρούσαμε το κουλουριώτικο επώνυμο που φέρει θα λειτουργούσε ως καταλύτης στην άμεση λύση των προβλημάτων του νησιού μας. Τελικά είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε όλος ο συνδυασμός και η επικεφαλής αποδείχθηκαν πολιτικά νάννοι. Αν και με τον νανισμό εδώ που τα λέμε δεν σου μικραίνει το μυαλό και το ήθος αλλά σου περιορίζει την σωματική ανάπτυξη. Μην τους αδικούμε τους νάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/17 20:46

      Αγαπητέ φίλε, είσαι και εσύ απ' αυτούς που ξεγελάστηκαν απ΄τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα, τα καθαρά χέρια, τη νομιμότητα και τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες της Ρούλας.
      Είχα γνωρίσει τη Ρούλα και έβαζα στοίχημα ότι θα είναι μία καλή δήμαρχος. Πίστεψα ότι θα βάλει μία τάξη στην ασυδοσία των παράνομων που λυμαίνονται και καταστρέφουν τη Σαλαμίνα. Απογοητεύτηκα οικτρά.
      Επειδή ξέρω τι κάφροι κυκλοφορούν γύρω μας, και επειδή δεν θέλω να δώσω το παραμικρό δικαίωμα για υποψίες ως προς τις προθέσεις μου, δεν ζήτησα ποτέ καμία θέση και αρνήθηκα ό,τι μου προτάθηκε. Δήλωσα όμως παρών από την πρώτη στιγμή σε οποιαδήποτε εργασία, βοήθεια,
      παρουσία, αποστολή ή επιτροπή μου ζητήθηκε.
      Συμμετέχω σε δύο Διαπαραταξιακές Επιτροπές οι οποίες ενώ έκαναν τεράστιο έργο, έχουν υποπέσει σε δυσμένεια. Την μία για το λατομείο την διέγραψε και την άλλη για την Κυνόσουρα σκοπεύει να την στείλει και αυτή σπίτι της.
      Αναρωτιέμαι ποιοι είναι οι φίλοι μας και ποιοι οι εχθροί μας.
      Αυτοί με τους οποίους φυλάγαμε βάρδιες στο λατομείο μας διέγραψαν.
      Αυτοί οι οποίοι μας έλεγαν ζήτω και μπράβο για την επιτυχία μας στην Κυνόσουρα, τώρα δεν μας ξέρουν. Να είσαι σίγουρος ότι θα μας στείλουν σπίτι μας μόλις δώσει το σύνθημα το μεγάλο αφεντικό.
      Η καρέκλα υπεράνω όλων!!!!!

      Είναι ασύλληπτη απογοήτευση όταν σε φτύνει ο αρχηγός σου, αυτός για τον οποίο έτρεξες, πολέμησες, ξενύχτισες, κινδύνεψες, έχασες χρόνο και χρήμα.
      Είναι σαν να πηγαίνεις στη μάχη και να σε σκοτώνει ο ίδιος σου ο αρχηγός!!.

      Υ.Γ. Η αποτυχία είναι μητέρα της επιτυχίας, πάθαμε και μάθαμε.
      Ο αγώνας συνεχίζεται.

      Γ. Κοκκινίδης

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/1/17 14:48

      Αλήθεια κε κόκινε, η ψυττάλεια δεν είναι αρχαιολογικός χώρος; γιατί δεν μιλάς για αυτήν; Μήπως την βρίσκεις με τη μπόχα και τα σκατά;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/1/17 15:33

      Πέστα σε αυτούς που ήτανε δήμαρχοι, κοινοτάρχες και τρώγανε με δέκα μασέλες.

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.