Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Ιουν 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜOTIKOY ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΛΗΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜOTIKOY ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΛΗΝΙΩΝ
Νίκης 2 Σελήνια, 189 02 - Σαλαμίνα
6939 191 777 - 210 4671630

Η πόλη μας ήταν ένας μικρός παραθεριστικός οικισμός ο οποίος τα τελευταία χρόνια, με την ραγδαία μετακίνηση του πληθυσμού που παρατηρήθηκε, μετατράπηκε σε κέντρο μόνιμης κατοικίας.
Με τον ίδιο ραγδαίο ρυθμό, αυξήθηκε και ο αριθμός των παιδιών και των μαθητών και η ανάγκη για ένα σύγχρονο, ασφαλές και πλήρως εξοπλισμένο σχολείο έχει γίνει από χρόνια επιτακτική.
Το δημοτικό σχολείο Σεληνίων στεγάζεται σ’ ένα ακατάλληλο ως προς την θέση και την χωρητικότητά του κτίριο που κατασκευάστηκε το 1985 για να λειτουργήσει ως 3θέσιο δημοτικό σχολείο. Εδώ και αρκετά χρόνια στο σχολείο λειτουργούν 7 τμήματα. Για να καλυφθούν λοιπόν οι ανάγκες που προέκυψαν από την αύξηση του πληθυσμού των μαθητών, τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε χώρους που προορίζονταν για κοινόχρηστοι (αποθήκες κλπ) και οι οποίοι μετατράπηκαν όπως-όπως σε αυτοσχέδιες αίθουσες διδασκαλίας.
Η σημερινή εικόνα του σχολείου είναι η εξής:
Παιδιά στριμωγμένα σε αίθουσες ακατάλληλες (αποθήκες και κοινόχρηστους χώρους), χώροι υγιεινής (τουαλέτες και βρύσες) που δεν πληρούν προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής με αποτέλεσμα να συζητείται ακόμη και η κατάργησή τους κατά την περίοδο έξαρσης της Η1Ν1 και παντελής έλλειψη χώρων απαραίτητων για τη σωστή εκπαίδευση και διαβίωση των παιδιών μας όπως αναρρωτήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρος φαγητού, υπόστεγο γυμναστικής, εργαστήρια φυσικών επιστημών, πληροφορικής κλπ.
Δε δεχόμαστε τα δικά μας παιδιά, στα Σελήνια, να αντιμετωπίζονται με τέτοια αντίληψη υποβάθμισης. Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμά τους, έναν χώρο δικό τους που θα τους παρέχει την ασφάλεια και τον σεβασμό που τους αξίζει. Το αυτονόητο δικαίωμα τους να αντιμετωπίζονται ΙΣΟΤΙΜΑ από τη πολιτεία και τους φορείς.
Είναι υποχρέωση όλων μας να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα «σχολειό» που διευρύνει τους ορίζοντές τους, που διαμορφώνει την αισθητική τους, που τους δίνει ευκαιρία να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, που αναδεικνύει τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους.
Είναι ντροπή να απαξιώνουμε, την πιο ευαίσθητη ομάδα της κοινωνίας, τα παιδιά, εγκλωβίζοντάς τα σε ακατάλληλους και επικίνδυνους χώρους, χωρίς διεξόδους δημιουργικής ενασχόλησης και αθλητικής δραστηριότητας. Η βία και η παραβατική συμπεριφορά που γιγαντώνεται και μας τρομάζει είναι αποτέλεσμα της δικής μας αδιαφορίας.
Σχολεία δεύτερης κατηγορίας παράγουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και τα παιδιά των Σεληνίων ΔΕΝ είναι παιδιά δεύτερης κατηγορίας.
Είναι υποχρέωση και ευθύνη μας να παρέχουμε στα παιδιά μας ευκαιρίες, όραμα, μέλλον.
Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Σεληνίων σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 27/05/2010 στο χώρο του σχολείου με συμμετοχή γονέων, πολιτών και δασκάλων αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:
   - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ – ΣΥΓΧΡΟΝΟ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ κτίριο σχολείου, σε νέο χώρο, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που έχει θεσπίσει η πολιτεία , ικανό να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του σήμερα αλλά και να ανταπεξέλθει στις όποιες ανάγκες του μέλλοντος, που θα διευκολύνει το έργο των δασκάλων μας, θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών μας, θα αναβαθμίσει τον τόπο μας.
   - ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ τη λύση που προτείνει η δημοτική αρχή, δηλαδή τη προσθήκη και την επισκευή του ήδη υπάρχοντος ακατάλληλου κτιρίου, μια λύση που προκρίθηκε πριν από χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τα πληθυσμιακά δεδομένα της τότε εποχής, και τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την σημερινή πραγματικότητα.
   - ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να ξοδευτούν 2.600.000€ για λύσεις «μπαλώματα» στο υπάρχον ακατάλληλο κτίριο.
Θεωρούμε βέβαιο πως θα συμμεριστείτε την αγωνία και τους προβληματισμούς μας και θα το αποδείξετε με το ενδιαφέρον και τις ενέργειες σας.
 
Με τιμή,
Οι γονείς, η σχολική κοινότητα, οι πολίτες των Σεληνίων

ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ 425 ΑΤΟΜΑ & ΦΟΡΕΙΣ
Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/6/10 11:08

    kala re 425 atoma den einai ola ta selinia, mas doylebete re lamogia?
    OSO GIA TOYS DASKALOYS DEN METIXAN SE TIPOTA RE APATEONES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/6/10 00:05

    εισαι απο τους τελευταιους σιχαμενους που απεμειναν.οσφυοκαμπτη.να σε δω πως θα κυκλοφορεις σε λιγο καιρο που το λαμογιο το αφεντικο σου δεν θα ειναι πια στην εξουσια.τιποτενιε ,κομπλεξικε ,αμορφωτε μαλ....ακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/6/10 00:08

    οταν θα σε καρπαζωνουν οι 425 ,να μετρας τισ καρπαζιες για να δεις αν υπαρχουν τοσοι στα σεληνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/6/10 10:55

    EISASTE LAMOGIA REEEEEEEEEEE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/6/10 21:35

    Παιδιά έμαθα ότι το αφεντικό τους ο Τραυλός έχει βάλει άλλους στόχους
    Για υπό-περιφερειάρχη προορίζεται το λαμογιο έρεε και εγώ έψαχνα γιατί
    Δεν ασχολείται τώρα όλα εξηγούνται γιατί άδειασε το Σωκράτη και στηρίζει Τσαβαρι
    Άντε το μόνο που περιμένω είναι και η κίνηση Μακρή να ολοκληρώσουμε σαν Κουλουρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/6/10 23:26

    τωρα που τους αφησε μονους τους το αφεντικο τους ,τους εχει πιασει τρομαρα ολους αυτους τους ανικανους που τοσα χρονια συμμεττειχαν στην αυλη του,και που καμωνοντουσαν οτι ηταν καποιοι.αμορφωτοι, αναπαγγελτοι , που καθοριζαν την τυχη του τοπου.να δουμε τωρα τι θα κανουν ολοι αυτοι οι αυλικοι που επιβιωναν τοσα χρονια γλυφοντας τα αρχι...δια του αφεντη τους Μαριου. να μας αδειαζουν την γωνια σιγα σιγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.