Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Οκτ 2013

ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΦΙΛΙΑ 2013

 
Ένα ακόμη ραντεβού στο νησί μας, για ιστιοπλόους ανοικτής θαλάσσης, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Από τα 44 σκάφη που δήλωσαν συμμετοχή, εκκίνησαν από το Φάληρο την 11.00 του Σαββάτου 28/9 τα 36 από 12 Ναυτικούς Ομίλους με δυσοίωνες προβλέψεις άπνοιας που αποτέλεσε αποτροπικό παράγοντα για ευρύτερη συμμετοχή, και κατέπλευσαν το απόγευμα στο λιμάνι της Σαλαμίνας, ολοκληρώνοντας το πρώτο μπράτσο, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν οι ιστιοπλόοι την πρώτη από τις δύο ιστιοδρομίες, του διήμερου, που ονομάζεται «Κύπελλο Ναυμαχίας - Ιστιοπλοϊκή φιλία 2013».

            Τα σκάφη, μετά τον τερματισμό τους κατευθύνθηκαν από μέλη του ΝΟΒΣ σε ευρύχωρες περιοχές του λιμανιού, που είχαν αποδεσμευτεί από τα μόνιμα επαγγελματικά αλιευτικά, με την βοήθεια του Λιμενικού Ταμείου. Έτσι το λιμάνι του Βουρκαρίου και η περιοχή του Ομίλου μας, φόρτωσαν πολύχρωμους επισκέπτες, που εμπλούτισαν το λιμάνι με ιστιοπλοϊκό χρώμα.
            Στις 2230 έλαβε χώρα η τελετή απονομής επάθλων στα προπύλαια του Δημαρχείου, στα πλαίσια των «Σαλαμινίων 2013» με αρκετή καθυστέρηση. Οι  Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ), Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης -  Φιλίας (ΝΑΟΕΦ) και Ναυταθλητικός Όμιλος Ειρήνης – Φιλίας (ΝΟΕΦ), που συνδιοργάνωσαν και φέτος τον αγώνα, παρουσία των Αντιδημάρχων Π. Παπαθεοχάρη και Ι. Βενετσάνο τίμησαν τους τρεις πρώτους νικητές τεσσάρων διαφορετικών κατηγοριών σκαφών. Ο δικός μας Περικλής Μέλλιος με πλήρωμα τους Γενικαλιώτη Δημήτρη και Χριστιανίδη Γιάννη, Γενικαλιώτη Ελένη και Κουζελέα Γιάννη, με το σκάφος MARESI, όλοι άνθρωποι του ΝΟΒΣ, απέσπασαν δεύτερη νίκη στην κατηγορία ORC Club κλάση ΙΙ.
            Τέλος, τιμήθηκε ιδιαίτερα, το  σκάφος της πρώτης κανονιάς, όπως αποκαλείται από τους παλιούς καιρούς, το ιστιοπλοϊκό ΑΦΡΟΕΣΑ, που εισήλθε πρώτο στο λιμάνι. Κάποτε, ο τερματισμός επιβεβαιωνόταν με κανονιοβολισμούς, από την ξηρά.
            Την Κυριακή στις 11.00 ξεκίνησε το δεύτερο μπράτσο η «Ιστιοπλοϊκή Φιλία», με που το κοινό παρακολούθησε από τα παραλιακά καφέ. Το υπέροχο θέαμα, που μας χάρισε η αρμάδα με τους εκατόν πενήντα και πλέον επισκέπτες, κατά τους ελιγμούς στην γραμμή της εκκίνησης σηματοδότησε και το τέλος ενός διαφορετικού διήμερου για το λιμάνι και την κοινωνία μας. Όλα τα σκάφη τερμάτισαν χωρίς απρόοπτα και το ραντεβού των ιστιοπλόων στην Σαλαμίνα ανανεώθηκε για τον επόμενο Σεπτέμβρη του 2014 
            Τόσο η επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά, όσο και οι δηλώσεις όλων των αρμοδίων, γέμισαν με ικανοποίηση τους ανθρώπους του ΝΟΒΣ, που αποσκοπούν διπλά και για την ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά κυρίως στην προβολή του νησιού μας, ώστε να καταχωρηθεί, ως προορισμός στις καρδιές των θαλασσινών επισκεπτών του Σαρωνικού.-
Τα Αναλυτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:
 
Κατηγορία ORC International
Α/Α
ΣΚΑΦΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΉΤΗΣ
ΟΜΙΛΟΣ
1
ΧΑΡΑ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΥ ΔΕΗ
2
ΕΡΩΔΙΟΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΛΙΓΑΣ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ – ΚΑΛΙΘΕΑΣ
3
QUASAR
ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
 
Κατηγορία ORC Club I
1
ΑΛΜΥΡΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΝΤΖΑΒΕΛΟΣ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΘΑΝΩΝ «ΝΗΡΙΗΣ»
2
ΑΡΓΩ
ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΝΤΗΣ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΦΙΛΙΑΣ
3
TOMAHAWK
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΑΡΜΕΑΣ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ – ΚΑΛΙΘΕΑΣ
 
Κατηγορία ORC Club II
1
ΧΙΜΑΙΡΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΩΣΗΣ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ – ΚΑΛΙΘΕΑΣ
2
MARESI
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΛΛΙΟΣ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
3
ΠΑΝΔΩΡΑ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΛΙΑΣ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΦΙΛΙΑΣ
 
Κατηγορία ORC Club IIΙ
1
CHAMPAGNE
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΙΚΟΜΙΔΗΣ
ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΦΙΛΙΑΣ
2
KAHLUA
ΝΙΚΟΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ – ΚΑΛΙΘΕΑΣ
3
ΑΙΓΕΑΣ Ι
ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΦΙΛΙΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.