Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Οκτ 2013

«Σαλαμίνια 2013» Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις

Σαλαμίνα: 30/09/2013
Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου και επισήμων σε όλες τις εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 ο εορτασμός του θεσμού «Σαλαμίνια» με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στον Αρχαίο Λιμένα Σαλαμίνας.
Μέγιστη τιμή για τον τόπο αποτέλεσε η μετά από πρόσκληση παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου, ο οποίος νωρίτερα λειτούργησε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Αμπελάκια. Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο και μετά το πέρας της δοξολογίας, του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης, το οποίο αποτελεί τη μέγιστη τιμητική διάκριση που μπορεί να δοθεί από τον Δήμο, ενώ στη συνέχεια τον συνόδευσε στο χώρο του Αρχαίου Λιμένα όπου έλαβε χώρα η κορύφωση των εκδηλώσεων με ρίψη στεφάνων στη θάλασσα και μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σαλαμίνας τόνισε για άλλη μια φορά τη μεγάλη σημασία της νίκης των Ελλήνων στη Ναυμαχία, η οποία διασφάλισε την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την εξέλιξη του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πολιτισμού. Παράλληλα υπογράμμισε τη μεγάλη ευκαιρία και δυνατότητα που έχει η Σαλαμίνα, με την ευρύτερη περιοχή, να οριστεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021 με αφορμή τη συμπλήρωση των 2.500 ετών από την τέλεση της Ναυμαχίας.
Στη λειτουργία και στην εκδήλωση παρέστησαν εκ μέρους της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Πειραιά κ. Γιάννης Τραγάκης, η Βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κα Τζένη Βαμβακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ.κ Ιγνάτιος, ο Επίσκοπος Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ Δωρόθεος, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός Στόλου κ. Παναγιώτης Λίτσας, ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτριος Τσιαδής, ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού κ. Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο Επίτιμος Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού κ. Κοσμάς Χριστίδης, ο Επίτιμος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Χρήστος Δελημιχάλης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, πρέσβεις και διπλωματικοί και στρατιωτικοί ακόλουθοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι τίμησαν τους πεσόντες κάνοντας ρίψη στεφάνων στη θάλασσα.
Στην παρέλαση συμμετείχαν άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, τα σχολεία και οι αριστούχοι μαθητές των πόλεων- κρατών των Σαλαμινομάχων, τμήματα προσκόπων, οδηγών, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους ενώ στους επίσημους απέδωσε τιμές η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.
Την παρέλαση παρουσίασε ο ηθοποιός και πρώην Βουλευτής κ. Γιώργος Βασιλείου ο οποίος παρείχε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.
Κλείνοντας ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, συνεργάτες, εθελοντές και τους δημότες της Σαλαμίνας για την στήριξη και συμμετοχή στο θεσμό.
Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Σαλαμίνας

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/10/13 13:52

    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Α) ΑΔΑ: ΒΛ9ΣΩ1Ε-ΔΓΔ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
    ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
    ΑΡ. ΠΡΩΤ.: -29078- Χ Ρ Η Σ Η 2 0 1 3
    ΘΕΜΑ: Προμήθεια τυπογραφικού υλικού για τις εκδηλώσεις Σαλαμίνια 2013
    ΕΥΡΩ: € 1.912,65 με 23% Φ.Π.Α.

    Σ Υ Μ Β Α Σ Η Π Ρ Ο Μ Η Θ Ε Ι Α Σ
    Στη Σαλαμίνα και στο Δημοτικό κατάστημα, σήμερα την 24/9/2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00΄π.μ., οι παρακάτω συμβαλλόμενοι:
    1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ, Δήμαρχος Σαλαμίνας, νόμιμος εκπρόσωπος της Δήμου και
    2. ΚΑΛΠΑΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ κάτοχος του υπ’αριθ. ΑΖ 618547 ΑΔΤ, με ΑΦΜ 104365370, κάτοικος ΓΛΥΦΑΔΑΣ οδός ΚΥΘΝΟΥ , αριθμός 9,ο οποίος εκπροσωπεί νόμιμα την Επιχείρηση «CUORE ADVERTISING» με εδρα ΚΥΘΝΟΥ 9, και ΑΦΜ 104365370, στην οποία ανατέθηκε η «Προμήθεια τυπογραφικού υλικού για τις εκδηλώσεις Σαλαμίνια 2013» αποκαλούμενη στο εφεξής «Προμηθευτής»,
    συμφώνησαν και αποδέχτηκαν τα ακόλουθα:



    Β) ΑΔΑ: ΒΛ92Ω1Ε-Μ2Π
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
    ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
    ΑΡ. ΠΡΩΤ.: -29074-
    Χ Ρ Η Σ Η 2 0 1 3
    ΘΕΜΑ: Προμήθεια αναμνηστικών για τον εορτασμό των Σαλαμινίων 2013 ΕΥΡΩ: € 1.549,80 με 23% Φ.Π.Α.

    Σ Υ Μ Β Α Σ Η Π Ρ Ο Μ Η Θ Ε Ι Α Σ
    Στη Σαλαμίνα και στο Δημοτικό κατάστημα, σήμερα την 24/9/2013 ημέρα Τρίτη και ώρα
    10.00΄π.μ., οι παρακάτω συμβαλλόμενοι:
    1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ, Δήμαρχος Σαλαμίνας, νόμιμος εκπρόσωπος της Δήμου και
    2. ΣΤΑΘΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, κάτοχος του υπ’αριθ. ΑΕ 608698 ΑΔΤ, με ΑΦΜ 069218629, κάτοικος ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, οδός ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ , αριθμός 33Β, η οποία εκπροσωπεί νόμιμα την Επιχείρηση «ΣΑΜΙΝΘΟΣ» με έδρα ΜΑΡΟΥΣΙ και ΑΦΜ 069218629, στην οποία ανατέθηκε η «Προμήθεια αναμνηστικών για τον εορτασμό των Σαλαμινίων 2013» αποκαλούμενη στο εφεξής
    «Προμηθευτής», συμφώνησαν και αποδέχτηκαν τα ακόλουθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/10/13 16:10

    ΒΡΕ ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΙΣΗΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 175/2013 ΠΑΡ. Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/10/13 16:20

    ΒΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ ΟΤΙ ΨΙΦΗΣΤΗΚΕΣ ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΕ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΛΙΓΑ. ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΤΡΟΥΖΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΑΤΕ ΣΤΕΦΑΝΙ.ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΤΡΟΥΖΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΕΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/10/13 17:08

    ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΤΟΥΖΟΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/10/13 17:34

    ΕΣΥ ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΑΡΤΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ.Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/10/13 17:39

    ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ .ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΩ Ο ΤΡΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΝΑ ΚΕΛΙ ΜΟΥΡΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.....ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/10/13 17:45

    Ο Σοφράς κατεβαίνει δυνατά ως υποψήφιος δήμαρχος και θα τους πάρει και τα σώβρακα .Μιλάνε για εκπλήξεις νίκης μονο να προσέξει θα προσθέσω εγώ να μην έχει μαζί του τα γνωστά άτομα που του ροκάνισαν την καρέκλα ,θα ειναι κρίμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/10/13 19:47

    Γιατι του εχει μεινει κανενας;;;;Αυτος, η Αφροδιτη και το μουσι εχει μεινει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/10/13 20:08

    Από τους δικούς σου τουλάχιστον ποιοτικά είναι ανώτερος, τώρα ποσοτικά άσε θα δούμε και τους δικού σου, κοντός ψαλμός.Άντε γειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/10/13 22:24

    ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΔΥΟ ΑΠΟΡΙΕΣ.
    1 ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙ?ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ,ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΟΝΟ Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΕΓΝΗ,ΜΗΠΩΣ Η ΔΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΘΟΥΣ? ΚΑΙ 2. ΤΑ ΚΑΠΗ ΣΕΛΗΝΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙ?ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΠΗ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΙΑΝΕΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΕΣ ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος1/10/13 23:43

    ΠΡΩΤΟΝ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΑΜΟΚ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΤΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΝ ΔΙΓΕΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΝΑ.

    ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΤΡΑΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΡΙΜΩΞΕΙ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΑ ΤΟΝ ΝΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΤΡΙΤΟΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΡΩΕΙ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΠΟΝΕΣΕ

    ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ

    ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΙΓΙΚΗΣ

    ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΤΥΧΕΡΟΣ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ

    ΜΗΝ ΑΝΧΩΝΕΣΤΕ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος2/10/13 09:04

    ΣΟΦΡΑς επόμενος δήμαρχος τρεμετεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος2/10/13 09:57

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΟΧΙ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ? 1 ΔΙΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗ ΠΙΑΤΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ
    2 ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ
    ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΑ- ΜΙΣΑ,Η ΚΑΙ ΠΙΟ
    ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ .ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ
    ΑΝΑΔΟΥΛΙΕΣ.


    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος2/10/13 21:41

    Στο τέλος θα ξυρίσουν το γαμπρό 23:43 γι'αυτό κάποιοι ας είναι προσεκτικότεροι .Ας θυμηθούν και τη δεύτερη Κυριακή ,γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες και θα τα ρίξουνε τα μούτρα τους μη σου πω θα τα σπάσουνε! Ο κόσμος φυλάει πολλά γιατί έχει ήδη συγκρίνει Τώρα τους ''σωτήρες'' ξέρεις που τους έχουν γραμμένους .Ξεκαβαλήστε λοιπόν ,πατείστε στη γη .Θα μου πεις όμως :ο χορτατος μπορεί ποτέ να καταλάβει τον πεινασμένο; Ε ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.