Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

15 Οκτ 2013

Δρακάτος Χριστόφορος. Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας….. συνεχίζεται

 
1. Μετά τις μεγαλοπρεπείς τελετές, τα ταξίδια στο εξωτερικό και τις συνεχείς διαβεβαιώσεις στα Δημοτικά Συμβού­λια... ότι η Σαλαμίνα διεκδικεί επιτυχώς τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώ­πης... είναι γνωστό πλέ­ον σε όλους ότι το Υπ. Παιδείας σε εκτέλεση Κυ­βερνητικής απόφασης ανέλαβε επίσημα την κατάθεση στις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες φακέλου διεκδί­κησης της Υποψηφιότητας από τον Πειραιά και όχι α­πό την Σαλαμίνα.
2. Η Σαλαμίνα όμως είναι μέρος του Πειραιά και έ­χει σοβαρότατο ρόλο στην ιστορική και Πολιτιστική Ναυμαχία που θα δοθεί από τη χώρα μας για τον ο­ρισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Βεβαίως παρενθετικά πρέπει να αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια η Σαλαμίνα δεν κατόρθωσε να ε­κλέξει έναν Σαλαμίνιο βουλευτή στο Κοινοβούλιο. Ση­μαιοφόρο των τοπικών συμφερόντων και προβλημάτων. Με αποτέλεσμα να αναγκάζεται κάθε φορά να προστρέχει στους εκ κορυδαλλού και Νίκαια ορμώ­μενους βουλευτές... λυπηρό.
3. Η Δημοτική όμως αρχή, εκπροσωπούσα όλους τους κατοίκους, επιβάλλεται να συμμετέχει σε όλα τα Forum και στα Συμβούλια όπου λαμβάνονται αποφάσεις που μας αφορούν. Ειδικότερα δε στις συναντήσεις που γί­νονται μερίμνη του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά (ΟΛ­Π) ο οποίος έχει άμεσα οικονομικά συμφέροντα από την Πολιτιστική ανάδειξη του Πειραιά.
Ο ΟΛΠ... παχαίνει οικονομικά για να τον.. πουλήσου­νε στους Κινέζους στα πλαίσια ιδιωτικοποίησης σχε­δόν των πάντων, μαζί Βεβαίως με την Κυνόσουρα... και παρά τα παχιά και ψηφοθηρικά λόγια κάποιων συ­ντοπιτών μας ότι... απελευθέρωσαν την Κυνόσουρα.
4. Την στιγμή λοιπόν που Οι Δήμαρχοι του Πειραιά διεκδικούν έργα για τις πε­ριοχές τους και από τον ΟΛΠ:
Α. Σχεδιάζεται η Σύσταση εταιρίας για τον εορτασμό των 2500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας
Β. Επιχορηγήθηκε με  100.000 ευρώ το Δημοτικό Θέ­ατρο του Πειραιά και ανακαινίσθηκε
Γ. Εγκρίθηκε από τον ΟΛΠ η κατασκευή Αστικού κέ­ντρου υγείας στο Κερατσίνι Δραπετσώνας και  Δεσμεύτηκε  ο ΟΛΠ   για   κατασκευή  Μαρίνας στο Πέραμα
Η Σαλαμίνα... απλά απουσιάζει...
5. Ο επικείμενος εορτασμός της ευρωπαϊκής ημέρας Ναυτιλίας μετά την επιλογή από πλευράς Ευρώπης του Πειραιά ως τιμώμενης πόλης πρέπει να εντάξει και την Σαλαμίνα στις σχεδιαζόμενες πολιτιστικές δρά­σεις. Υπενθυμίζουμε στον κ. Ανωμερίτη ότι η Ναυμα­χία της Σαλαμίνας έλαβε χώρα κυρίως στα παράλια της Σαλαμίνας και όχι του Πειραιά.
6. Επιβάλλεται τώρα η σύνταξη με τον ΟΛΠ μνημονί­ου αμοιβαίας συνεργασίας (Memoratum of mutual co­operation) προκειμένου στην Σαλαμίνα να κατασκευα­σθούν συγκεκριμένα αναητυξιακά-ηολιτιστικά και ε­ξωραϊστικά έργα εη' ευκαιρία και της ανάληψης από τη χώρα μας της Ευρωπαϊκής Προεδρίας (European Greek Presidency).
Γεγονός το οποίο πρέπει οικονομικά να αξιοποιήσει και το νησί μας... ο αγώνας συνεχίζεται... η Σαλαμίνα πρέπει να είναι παρούσα στην Ναυμαχία που λέγεται Πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης.
Δρακάτος Χριστόφορος
Ναύαρχος Λ.Σ. ε.α. - Οικονομολόγος

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/10/13 08:00

    214 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΜΠΑΡΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/10/13 09:03

    http://poll.pollcode.com/123636
    ΣΤΟΥΣ 700 ΨΗΦΟΥΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠHΣΗ
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 1.000 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
    ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΟΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/10/13 09:48

    Χριστιστοφορουλι μην το παιδευεις το θεμα εκατοπενηντα ψηφους θα πάρεις μεχρι εκει φθανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/10/13 14:32

    Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ. ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/10/13 15:47

    μα τι μας λες μωρή τρόμπα το χεις καψει εντελώς;;;;

    τέτοιες μαλακιες του λετε και το καψε κι αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/10/13 07:27

    212 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΜΠΑΡΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.