Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

15 Οκτ 2013

Δημοτικές εκλογές 2014, ώρα περίσκεψης

- Ας τολμήσουμε να προχωρήσουμε σε μια ανάλυση των δεδομένων ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών για να βάλουμε τις τελίτσες πάνω στα «i» όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξονες δίνοντας αφορμή να ξεκινήσει επιτέλους ένας παραγωγικός διάλογος στην αναζήτηση της αλήθειας. Όσοι πιστοί προσέλθετε!
- Ας ξεκινήσουμε όμως από το αδιαμφισβήτητο γεγονός, η επόμενη θητεία θα ‘ναι πενταετής, όπου και πολλά έργα θα γίνουν κι ανάλογα τον δήμαρχο που θα εκλεγεί, θα μπουν τα θεμέλια ή όχι για μια νέα πορεία στο νησί μας. Θα μας φάει τελικά η μιζέρια μας ή θα προχωρήσει αυτός ο τόπος παρακάτω σύμφωνα με την ιστορία του; Το πρόσφατο παρελθόν, δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, αν δεν τολμήσουμε με περίσκεψη να δούμε μπροστά το καλύτερο για τα παιδιά μας!!!
- Εκλογικός νόμος, η τελική διαμόρφωση του εκλογικού νόμου θα δώσει νέα ώθηση στις διαμορφούμενες δυνάμεις. Γιατί αν τελικά προφτάσει η παραπαίουσα συνκυβέρνηση να τον αλλάξει, τότε νέες προοπτικές ανοίγονται σε μικρότερες πολιτικές δυνάμεις ως και σε «λαγούς» που θα χρηματοδοτηθούν από επίδοξους επιβήτορες που ονειρεύονται για μας χωρίς εμάς! Θέμα το οποίο και θα το αναλύσουμε αμέσως μόλις πραγματωθεί. Αν τελικά δεν προχωρήσει η αλλαγή του εκλογικού νόμου τότε, ευνοούνται οι παραδοσιακές προσωπικότητες της πολιτικής μας σκηνής.
- Θέσεις των πολιτικών δυνάμεων ενόψει των δημοτικών εκλογών. Κατ’ αρχάς τα δυο πρώην ηγετικά κόμματα εξουσίας επισήμως, θα επιδιώξουν να απαγκιστρωθούν απ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές ώστε να μην δείξουν την πολιτική τους γύμνια και ξευτίλα που τους αναμένει στην γωνία εξ ου και η πολυσυζητημένη αλλαγή του εκλογικού νόμου! Βέβαια δεν θα εγκαταλείψουν τα υπόγεια παραδοσιακά τους παιχνίδια σε αναζήτηση πολιτικών φίλων και κομματικών ρουφιάνων, άλλωστε η Ελλάδα έχει παράδοση στο άθλημα.
- Εδώ, θα πρέπει να επιστήσουμε ιδιαίτερα την προσοχή στους λάτρεις του νέου εκλογικού νόμου ο οποίος ανοίγει νέα «παραθυράκια» συνδιαλλαγής των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με κάποιους υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες. Ήδη το σχετικό αλισβερίσι στα πηγαδάκια των καφενείων ξεκίνησε με στόχο όχι μόνο την εκλογή του πονηρού «πολιτευτή» αλλά και σε περίοπτη θέση ώστε να διεκδικήσει και αντιδημαρχία!
- Πρόσωπα υποψηφίων δημάρχων, δεν θα αναφερθούμε στα πρόσωπα αυτού καθεαυτού των υποψηφίων δημάρχων μια και λίγο πολύ, όλοι γνωριζόμαστε σ’ αυτόν τόπο και καλό θα ‘ταν να κάνουμε την επιλογή μας με κριτήρια κοινωνικού συνόλου και προόδου του τόπου μας κι όχι με το αν μας υπόσχονται προσωπικά οφέλη για μας ή τα παιδιά μας. Άλλωστε πρόσφατα το ζήσαμε κι αυτό κι είδαμε πόσο κοντά πόδια έχει το ψέμα!
- Στο χτίσιμο του αύριο αυτού του τόπου θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας πρωτίστως τον χαρακτήρα ενός εκάστου υποψηφίου δημοτικού συμβούλου. Δεν ψάχνουμε τον ναιναίκο (όσο κι αν βολεύει κάποιους υποψηφίους δημάρχους, το ζήσαμε κι αυτό πρόσφατα!!!) αλλά αυτόν που θα ‘χει προσωπική άποψη και θα την εκφράζει ελεύθερα για το καλό του τόπου. Ψάχνουμε γι αυτόν που θα ‘χει την γνώση και την επιστημοσύνη να αντεπεξέλθει στα νέα του καθήκοντα (δεν μπορεί ο κάθε δήμαρχος να χρησιμοποιεί ανθρώπους κατά τα δικά του προσωπικά στενά συμφέροντα διορίζοντας αντιδημάρχους που δεν ξέρουν καλά, καλά πρόσθεση ως υπεύθυνους οικονομικών υπηρεσιών, γιατί εκτός από το γέλιο - προκαλούν και τεράστια ζημία στον τόπο)
- Η Σαλαμίνα μας έχει πολύ αξιόλογα άτομα, ας τους προτρέψουμε να μπουν μπροστά –κυρίως νέους ανθρώπους- κι εμείς ας αναλάβουμε την υποχρέωση να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Έτσι θα δούμε επιτέλους κάτι να κινείται σ’ αυτόν τον τόπο, καλό βόλι!

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/10/13 13:03

    Πολύ όμορφη τοποθέτηση ,ο επόμενος Δήμαρχος θα ειναι για 5 χρόνια κύριοι -ες τώρα δεν θα υπάρχει δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνεις να κανείς έργο σε μια τριετία. Αυτό ειναι μια ευκαιρία να αλλάξει το νησί τέλος τα ψέμματα! Ας μην ψηφίσουμε βάση υποσχέσεων αλλα με τις πράξεις του καθενός και επιτέλους τώρα ειναι η ευκαιρία να πάνε σπίτια τους κάποια πρόσωπα που έχουν κουράσει .δώστε την ψήφο σας σε νέα πρόσωπα μορφωμένα με όρεξη να προσφέρουν θα ειναι αρκετά απλά ψηφίστε τα !!!!!
    Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς τα νιάτα και χωρίς όραμα ,όραμα που θα πηγάζει απ τις ανάγκες των νέων και όχι των 70-75 αρηδων .τους αγαπάμε ειναι γονείς μας - παππούδες μας αλλα αν μας αγαπούν και αυτοί πρέπει να ανοίξουν τον δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/10/13 14:51

    χωρις βρισιες και χυδαιοτητες λοιπον.ναι μεν αλλα.συμφωνω πολυ ομορφη τοποθετηση αλλα εχει τεσσερις ερμηνειες και μια απαξιωση προσβλητικη και ρατσιστικη. α)δηλωνει εκ πρωτης αποψης φρεσκαδα μυαλου. β)δηλωνει ρομαντισμο. γ)δηλωνει ελλειψη σοφιας για το αποτελεσμα στον χρονο. δ)δηλωνει αγνοια πολιτικης πραγματικοτητας και αξιωσηνης παντα σε βαθος χρονου. ε)δηλωνει αρχες υποπτης αναρτησης.ζ)δηλωνει ηλικιακο ρατσισμο (και γω που το λεω δεν εχω σχεση με αυτες τις ηλικιες των 70-75).το σωστοτερο κατα την αποψη μου και το ξερω ειναι ακομη ποιο ρομαντικο και ποιο δυσκολο αυτο που θα πω αλλα τουλαχιστον δεν ειναι υποπτο και ειναι τουτο το απλο. εξατομυκευση (δυσκολο) βαση της αληθινης πορειας και των πρακτικων του καθενος (και οχι βαση των προσωπικων μας συμφεροντων και κριτηριων για παρτης μας) καθε υγειους ανθρωπου νεου η ηλικιωμενου.(ακομη δυσκολοτερο) μπορει να γινει αυτο φιλε; αν οχι τοτε θα ειμαστε απλοι κουκουλοφοροι που μονον βρισιες και χυδαιοτητες θα γραφουμε...ως ανωνυμοι κουκουλοφοροι ολοι μας. λυπαμαι γιαυτο που λεω μα ειναι η αληθεια. ιδου λοιπον η ροδος ιδου και το πηδημα που ελεγαν αυτοι που η πολιτικη ηταν πρωτα σοφια και μετα πνευμα φιγουρας σκοπιμοτητας και εαυτουλισμου. τα ματια εχουν πρωτιστως ευρυγωνεια ληψη και οχι μονο ζουμ και παρωπιδες. στοχοποιηση και προβοκατσια λεγετε αυτο που λες εσυ οχι ευρυγωνεια. κατα τα αλλα συμφωνουμε διαφωνοντας.ναι μεν αλλα..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/10/13 15:34

    Αν για τα επόμενα 5 χρόνια Δήμαρχος θα εκλεγεί από τους υπάρχοντες υποψήφιους τότε να εκλεγεί ο Τσαβαρης, ο λόγος είναι πως είναι ο ικανότερους και εξυπνότερους από όλους αυτούς που δηλώνουν σήμερα υποψήφιοι!!! Αν όμως είναι να φανερώθει κάποιος νέος υποψήφιος τότε να του πέσουμε όλοι πάνω του και όλους τους άλλους να τους στείλουμε στο Διάλογο και λίγο παραπέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/10/13 16:11

    Ικανότερος και εξυπνότερος, λέει ο από πάνω. χα,χα,χα,χα, 2 δράμια μυαλό κουβαλάει ο άνθρωπος. Αλλά βέβαια σε σένα τον αγράμματο και άσχετο, σου φαίνεται Αϊνστάιν. Εάν βέβαια εννοείς στην πακαποντιά και τη λαμογιά, εδώ πάμε πάσο, είναι αυθεντία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/10/13 16:59

    ΠΑΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ.ΑΜΑ ΣΕ ΠΩ ΚΑΡ------Η ΘΑ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/10/13 19:08

    RE FILE POS MPOREIS NA PROTEINEIS PALI TON TSAVARH OTAN EXEI KANEI KOLOTOUMPA SE POLLA MEIZONTA 8EMATA?
    EKLEINE TOUS DROMOUS KSAPLONONTAS STHN FANEROMENH GIA DIAMARTYRIA PROS TO LATOMEIO?EFTASE SE SHMEIO NA XARISEI TA TELH?
    EKRAZE TON SOFRA GIA TOUS 3-4-5 MIS8OUS POU EPERNE?TOUS PERNEI KAI AUTOS?
    ELEGE OXI STA LATOMEIA KAI H8ELE NA ANOIKSEI KAI ALLO STHN TOURLA?
    META AP OLA AUTA TON EMPISTEYESE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/10/13 20:59

    ειμαι ο 14:51.....ειδατε ποσο δικιο εχω; δεν γινεται εδω μεσα σοβαρη κουβεντα.δεν αφηνουν καποιοι να ακουστει η αποψη του καθενος εστω και αν αυτη ειναι λανθασμενη καταθετοντας τα δικα του επιχειρηματα αλλα με σεβασμο ομως στην αποψη του αλλου. ε μιληστε μονοι σας καποιοι. ευχριστω.βαλτε τις κουκουλες λοιπον παρτε τα φτυαρια και θαψτε οποιον δεν σας γουσταρει ...η....δεν σας βολέυει. ΖΗΤΩ Η (ΠΟΛΙΤΙΚΗ) ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ.δυστυχως ειχα πολυ δικιο στο πρωτο σχολιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/10/13 07:18

    Αγαπητέ φίλε (15/10/13 20:59) μπορεί να ‘χεις δίκιο, δε λέω πως όλα είναι καλά, όμως η πεμπτουσία της ελεύθερης γραφής της άποψης σου έχει και τα μειονεκτήματα της.
    Δεν θα αφήσουμε τους ανεγκέφαλους να παίζουν μόνοι τους
    ΟΧΙ, θα ‘μαστε δω και θα λέμε τις απόψεις μας ελεύθερα. Όλοι κρινόμαστε από την μεγάλη μάζα που διαβάζει ενημερώνεται και δεν γράφει.
    Εγώ θέλω την άποψη σου άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/10/13 09:04

    http://poll.pollcode.com/123636
    ΣΤΟΥΣ 700 ΨΗΦΟΥΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠHΣΗ
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 1.000 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
    ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΟΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/10/13 15:49

    ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΜΕΝΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ 16/10/13 07:18...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/10/13 15:50

    Υ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/10/13 00:59

    Τραυλό με Μακρή μπας και δούμε κανα έργο να ολοκληρώνεται και κανα παλιό να συντηρείται και κανα νεο να αρχίζει.
    ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/10/13 07:28

    212 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΜΠΑΡΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.