Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Ιουλ 2014

PERIVOS. Δελτίο τύπου για το λατομείο Αγγέλου. Κάλεσαν τον εισαγγελέα για το Λατομείο Αγγέλου. Μαζική αντίδραση από αρχές και φορείς της Σαλαμίνας

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητούν με έγγραφη αναφορά-καταγγελία τους, αρχές και φορείς της Σαλαμίνας, προκειμένου να μπει τέλος στις παράνομες δραστηριότητες του λατομείου Αγγέλου, που βρίσκεται στη θέση Γούβα-Μπατσί και το οποίο, παρά τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί, φαίνεται πως συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.
Μάλιστα εδώ και ένα δεκαήμερο ο χώρος αυτός επιτηρείται από ενεργούς πολίτες οι οποίοι ενημερώνουν την αστυνομία όταν δουν δραστηριότητα εντός του λατομείου.
Σύμφωνα με την καταγγελία που υπογράφουν οι:
·         Παναγιώτης Χατζηπέρος (νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Νήσων), 
·         Ισιδώρα Νάννου (νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Σαλαμίνας), 
·         Σπύρος Σοφράς  (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία»), 
·         Δέσποινα Καρούση (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΜΑΧΗΑ»), 
·         Ιωάννης Σκιαθίτης (γραμματέας Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας), 
·         Φίλιππος Καρακώστας (πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας), 
·         Σπύρος Παπαϊσιδώρου (πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Σαλαμίνας), 
·         Μάρκος Ακύλας (πρόεδρος Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας «PERIVOS») και  
·         Αγγελική Ραπαντζίκου (πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Σαλαμίνας)
και παραδόθηκε στον εισαγγελέα:
«Το εν λόγω λατομείο τα τελευταία χρόνια της δράσης του, είχε διαπράξει σωρεία παρατυπιών και παραβάσεων, οι οποίες οδήγησαν την Περιφέρεια Αττικής στη λήψη αποφάσεων, με αριθ. Πρωτ. 396/7-3-2013 και 553/2-4-2013 οι οποίες επιβάλουν την σφράγιση και την διακοπή ηλεκτροδότησης των Η/Μ εγκαταστάσεων θραύσης, λειοτρίβισης και ταξινόμησης αδρανών υλικών εντός της λατομικής περιοχής, με λίγα λόγια το κλείσιμο του λατομείου. Παράλληλα με την ίδια απόφαση, τα εξαχθέντα υλικά περιέρχονται  στην οικεία Περιφέρεια.
Παρά την παρέλευση ενός και πλέον έτους από την παραπάνω απόφαση και χωρίς να γνωρίζουμε αν συνεχίζει να υφίσταται νομικά και φορολογικά η εν λόγω εταιρεία, παρατηρούμε τη συνέχιση της δραστηριότητάς της, τόσο σε επίπεδο εξόρυξης όσο και διακίνησης του εξορυχθέντος υλικού…»
Αρχές και φορείς της Σαλαμίνας, που συγκροτήθηκαν σε Επιτροπή, ζητούν να τηρηθούν οι αποφάσεις και καλούν τον εισαγγελέα να μελετήσει όλο τον φάκελο που του έχουν καταθέσει και περιλαμβάνει αποφάσεις της περιφέρειας και της αποκεντρωμένης διοίκησης, όπως και τις αναφορές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την μη διοικητική αποβολή της εταιρίας  από το χώρο, συνέχιση της ηλεκτροδότησης κτλ- προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να σταματήσει η περιβαλλοντική υποβάθμιση.
Παράλληλα, η Επιτροπή προχώρησε και σε έγγραφη καταγγελία και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο Πειραιά, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας, Επιθεωρητές περιβάλλοντος, ΔΕΔΔΗΕ, Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου και Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής) ζητώντας τους να τηρήσουν τις αποφάσεις που έχουν εκδώσει προκειμένου να σταματήσει η παράνομη δραστηριότητα  του λατομείου. 

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/7/14 09:03

    Συγχαρητήρια σε όλους. Εν τη ενώσει η ισχύς. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά η Σαλαμίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/7/14 09:16

    O δήμαρχος και το ΚΚΕ πού είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/7/14 09:42

    Η δήμαρχος υπέγραψε[τα πολιτικα ρετάλια δεν μας ενδιαφέρουν],το κκε θα προσέλθει στον αγωνα μαζι με τους αλλους μόνο όταν αποφασίσει ο λαός οτι ήρθε η ωρα να καταλάβει την εξουσία και φύγει η χώρα από την ΕΕ των μονοπωλιων και του κεφαλαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/7/14 13:50

    o βλαχος του κκε αποχωρησε απο την επιτροπη απο την αρχη με κατι ακαταλαβιστικα περι εργαζομενων κλπ. δεν τον ενδιεφεραν οι εργαζομενοι στον αγγελου που απολυθηκαν και ειναι και απληρωτοι . ο σε λιγο τεως δημαρχος εξαφανισμενος απο παντου δεν ερχεται να πεσει στις ροδες των μπετονιερων να κανει πραξη το συνθημα ¨ουτε ενα χαλικι εκτος σαλαμινας" αλλα ολοκληρο το βουνο....φουρικης και κογιας πρωτεργατες του αγωνα κατα του λατομειου απολαμβανουν τον ηλιο και τη θαλασσα. οι αγωνιστες πιστοι στο καθηκον και στις βαρδιες να μη δουλεψει το λατομειο . νεα ηθη νεα εποχη.....συμπαρασταθειτε στον αγωνα ειναι αγωνας για ολη τη σαλαμινα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/7/14 14:25

    Η ηγεσία του κκε και κατι τοπικοι βλαχοι κλπ ειναι αξιοι της μοίρας τους δεν δινω δεκάρα για δαυτους,στους ψηφοφόρους τους ομως να πω οτι το κκε δεν ειναι το αγιο δισκοπότηρο του κομουνισμού εχουν κανει νταραβέρι και κυβέρνηση στο παρελθον με την δεξια του μητσοτακη δεν ξεπλένονται ετσι αυτα,επίσης οσο και να σας παραμυθιαζουν οι απο πάνω. δεν θα βρουν αγώνα εργατών, πολιτών, κατατρεγμενων για να ηγηθουν και να τον καπελώσουν, θα κάνουν αλλο ενα λαθος σαν αυτο του πολυτεχνειου που αποκήρυξαν τους εγκλείστους φοιτητες επειδή δεν ειχαν ηγηθεί οι του κκε του αγωνα και μετά το πηραν πίσω ,μην τους εμπιστεύεστε έχουν λάθος πορεία θα διαλύσουν το εργατικό κίνημα και την κοινωνια προκειμένου να βολευτούν αυτοί(οι απο πανω),δεστε τι εγινε στις σκουριες, ο κοσμος παλευε να διώξει τον παχτα και αυτοι κατέβασαν υποψήφιο για να κόψει ψήφους από τον συνδυασμό των αγωνιστών,αυτο ειναι το σημερινο κκε δυστυχώς,φτου σας για την κατάντια σας, η πατριδα μας πεθαίνει και εσεις μαλακιζ@στε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/7/14 15:50

    H απόλυτη ξεφτίλα για ένα κράτος που θέλει να λέγεται ευνομούμενο και ευρωπαϊκό.!

    Ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός, νομικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί, αδυνατούν να κλείσουν ένα παράνομο λατομείο.!!!
    ΥΠΕΚΑ, περιφέρεια, αποκεντρωμένη διοίκηση, επιθεώρηση μεταλλείων, διεύθυνση περιβάλλοντος, δασαρχείο, αστυνομία, εισαγγελέας, ΣΔΟΕ, δήμος, πρόστιμα, σφραγίσεις, κατασχέσεις, δεσμεύσεις ΑΦΜ, διακοπή ρεύματος, δεν μπορούν να σταματήσουν την παράνομη λειτουργία ενός λατομείου.!!
    Όταν πρόκειται για μία απλή φορολογική παράβαση ή ένα μικρό χρέος στο δημόσιο, πηγαίνεις αυτόφωρο και άντε να ξεμπλέξεις.
    Όταν πρόκειται για ένα κατ' υποτροπή και καθ' έξη μεγαλοπαράνομο με τεράστια χρέη και προκλητική συμπεριφορά, δεν τρέχει τίποτα.
    Κανείς δεν είναι υπεύθυνος, ο ένας τα ρίχνει στον άλλο, "απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο", "μία ευχάριστη ατμόσφαιρα".
    Στο μεταξύ τα κατασχεμένα υλικά έκαναν φτερά, το λατομείο συνεχίζει να λειτουργεί, το περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα συνεχίζεται.
    Μίλησε κανείς για μπανανία;;;

    Μετά απορούμε γιατί ο κόσμος απορρίπτει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα... "σφαλώντας τα βλέφαρα με απόγνωση".
    Ας ελπίσουμε η κινητοποίηση φορέων και απλών πολιτών και ο αποκλεισμός του λατομείου που ξεκίνησε πριν μία βδομάδα, να συνεχιστεί και να καταφέρουν αυτό που δεν κατάφεραν τόσα χρόνια οι διαβρωμένοι μηχανισμοί του κράτους.
    Θα είναι τιμή για όλους..

    Γ. Κοκκινίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/7/14 16:13

    Ελατε μια βόλτα στο Καματερό και στο καμινάκι στα Αμπελάκια η βρωμα και τα απόβλητα εχουν φτάσει στα σπίτια μας , σε καθε σπίτι απο ενας καρκινοπαθής απειλες και εκβιασμους απο τους νταβατζήδες του παράνομου κολλητου του Τσάβες και του Ανωμερίτη μια ιστορία στο βούρκο του παρανομου κέρδους και της εκμεταλευσης αθωων ψυχών ως ποτε θα μενουμε αμμέτοχοι!!!!

    Οι παράνομοι τζαμπατζηδες και ο Ανωμριτης να ξεκουμπιστουν να φυγουν και να απολογηθουν στο Εισαγγελεα για ολες τις καταστριφες



    ΑΓΓΕΛΟΥ - ΣΠΑΝΟΜΠΟΥΛΟΣ - ΟΛΠ

    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/7/14 18:23

      Αυτά να τα πείτε στην κυρία φερυμποτατζού από το Καματερό που διέθεσε χιλιάδες εκαντοντάδες ευρώ και απειλούσε και τα πληρώματα να ψηφίσουν Τσαβαρή, ειδάλλως απόλυση.
      Πολύ χαίρομαι που η μπόχα έχει μπει στο αρχοντικό της. Της αξίζει.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος17/7/14 18:08

    μετα το λατομειο σειρα εχουν ο ολπ και οι σπανοπουλοανωμεριτιδες. μη βιαζεστε. ναναι καλα η ΝΑΥΜΑΧΗΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος17/7/14 18:30

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΑΛΗΤΗΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ ? ΑΠΛΟΣ ΕΝΑΣ ΚΕΝΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ? Η ΕΝΑΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΚΟΜΠΛΕΞ
    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
    Βy Tasos Theocharis ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ Αναρτηθηκε στις 4/08/2010 10:42:00 μ.μ. Ετικετες ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Σαλαμίνα 8 Απριλίου 2010
    Αγαπητές και αγαπητοί συνδημότες,
    Το Νοέμβριο του 2010 όπως όλοι γνωρίζετε θα κληθούμε να επιλέξουμε την επόμενη δημοτική αρχή του νησιού μας.
    Σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι με τις ευαισθησίες μας αλλά και τον πολιτικό πολιτισμό μας.
    Ιδιαίτερα βέβαια σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να συμμετάσχουν οι υποψήφιοι αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών και φυσικά πρωτίστως οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων. Θα πρέπει δηλαδή κατά την άποψή μου με δική τους πρωτοβουλία να ρίχνουν άπλετο φως σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους και ιδιαίτερα στην οικονομική τους υπόσταση, αν αυτή αμφισβητείται , ούτως ώστε οι δημότες κάτω από πραγματικά γεγονότα να κρίνουν και να αξιολογούν τους πάντες.
    Στρατευόμενος κι εγώ σ’ αυτή την αντίληψη καταθέτω δημοσίως τον πόθεν έσχες της οικογένειάς μου (προσωπικό, συζύγου και δύο άγαμων τέκνων) των 10 τελευταίων ετών, διότι από το νόμο αυτή είναι η χρονική διάρκεια του πόθεν έσχες .
    Συγκεντρωτικά σας αναφέρω ότι για το ανωτέρω χρονικό διάστημα το συνολικό οικογενειακό εισόδημα ήταν 789.034,73 οι τεκμαρτές δαπάνες 297.517,38 και το τελικό διαθέσιμο ποσό για οποιαδήποτε χρήση είναι 491.517,35. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία δεκαετίας μέσα από πίνακες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://protovoulia-salaminas.gr/
    Επίσης θέλοντας να απαντήσω σε όλους αυτούς που παραποιούν και διαστρεβλώνουν κακόβουλα, γεγονότα που έχουν σχέση με την υπαλληλική μου ιδιότητα, τους ενημερώνω ότι η μετακίνησή μου από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχίας Πειραιά στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχίας Πειραιά, έγινε για λόγους υπηρεσιακούς και σε συνέχεια αιτήματος που εγώ υπέβαλα στις 12-03-2010 (αρ. πρωτ. Αίτησης 40339/12-3-10)
    Γιάννης Τσαβαρής
    Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

    σ.δ
    «Από την εξουσία να φεύγεις όχι πιο πλούσιος, αλλά πιο δοξασμένος, γιατί ο έπαινος του λαού είναι καλύτερος από πολλά χρήματα

    17 Ιουλίου 2014 - 6:20 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ, Ο Κ.ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟ 2011, 2012 ΚΑΙ ΤΟ 2013. ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
    http://3.bp.blogspot.com/-sLhParvZ820/U8UQKjsU39I/AAAAAAAAASU/H1F-qwsWuQ0/s1600/+%CE%A6+%CE%B2+%CE%A3+%CE%BF+%CE%A3+%CE%B6+%CE%A9+%CE%BC++%CE%BD.+%CE%A3.+%C2%A6+-+%C2%A6++%CE%BD+%CE%BC+%CE%A3+%CE%A4+%CE%A7+%CE%BC.jpg

    17 Ιουλίου 2014 - 6:24 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/7/14 00:07

    O KYΡΙΟΣ ΠΑΡΤΟΥΖΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΝΕΙΑΣ??? ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ. ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος20/7/14 17:20

    Τρεις ανώνυμοι αλήτες , δεν είναι παραπάνω, περιφέρονται στα blogs και βρίζουν χυδαία. . Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να πιάσει πρώτα τον διαχειριστή που τους επιτρέπει και γράφουν και μετά τους 'ιδιους; .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.