Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Μαΐ 2015

ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΘΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΓΙΑΚ ΤΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΥΑΛΑΣ

Κατόπιν της κατακτήσεως του χρυσού μεταλλίου από την αθλήτρια του ΝΑΟΣ Γυάλας Ελένη Μπαρτζίλα στην κατηγορία παγκορασίδων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κανόε-καγιάκ μεγάλων αποστάσεων, μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων ακολούθησε για την ομάδα κανόε-καγιάκ του ΝΑΟΣ Γυάλας, σε αγώνες διαφορετικών αγωνιστικών επιπέδων.
Έτσι λοιπόν, ο έτερος πρωταθλητής Ελλάδος του ομίλου Αντώνης Κούκουρας, συμμετείχε στην διαδικασία δοκιμασίας νέων αθλητών για την εθνική ομάδα κανόε-καγιάκ, αφού ως πρωταθλητής Ελλάδος του 2014 στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ παμπαίδων και 3ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα επίσης του 2014 στο μονοθέσιο καγιάκ 1000μ παμπαίδων, είχε προεπιλεγεί στην ομάδα ανάπτυξης του αθλήματος.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, ο αθλητής του ΝΑΟΣ Γυάλας με άλλους 8 προεπιλεγμένους αθλητές, αγωνίστηκε στις αποστάσεις των 200μ και των 1000μ. Στα 200μ κατέλαβε την 1η θέση αφού σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, ενώ στα 1000μ κατέλαβε την 2η θέση σημειώνοντας τον 2ο καλύτερο χρόνο. Το άθροισμα των χρόνων στις δύο αποστάσεις έφερε τον Αντώνη Κούκουρα στην 1η θέση της κατηγορίας ανάπτυξης, αποδεικνύοντας με τις επιδόσεις του ότι αποτελεί έναν από τους αυριανούς αθλητές της Εθνικής Καγιάκ.
Μια εβδομάδα αργότερα, στις 2 Μαΐου 2015, ο ΝΑΟΣ Γυάλας συμμετείχε στους ετήσιους διεθνείς αγώνες κανόε-καγιάκ του Ν.Ο.Μεθάνων, κατακτώντας 4 χρυσά και 2 ασημένια μετάλλια. Τα χρυσά μετάλλια πήραν : ένα ο Αντώνης Κούκουρας στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ παίδων και ένα στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ εφήβων, ένα η Ελένη Μπαρτζίλα στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ παγκορασίδων, ένα χρυσό ο Γιώργος Πανούσος στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ εφήβων και ένα ασημένιο στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ παίδων και ο Έκτορας Τσεκούρας ένα ασημένιο στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ της κατηγορίας «προαγωνιστική αγοριών». Στους αγώνες αυτούς, πραγματοποίησαν την πρώτη τους αγωνιστική εμφάνιση οι μικροί αθλητές του ομίλου Ωρίων Τσεκούρας στην κατηγορία παίδων αρχαρίων και Παναγιώτης Βασιλικής στην κατηγορία «προαγωνιστική αγοριών».
Λίγες ημέρες αργότερα, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου 2015, ο ΝΑΟΣ Γυάλας συμμετείχε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα κανόε-καγιάκ KAYAK GREECE 2015, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο πρώτος αγώνας της φετινής διοργάνωσης έλαβε χώρα στον Πόρο και περιελάμβανε τις αποστάσεις των 200μ και των 2000μ.  Στον αγώνα των μονοθέσιων καγιάκ 2000μ, ο ΝΑΟΣ Γυάλας συμμετείχε με την πρωταθλήτριά του Ελένη Μπαρτζίλα. Μεταξύ 36 αθλητριών των κατηγοριών γυναικών, νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων που ξεκίνησαν μαζί τον αγώνα, η παγκορασίδα αθλήτρια της Γυάλας τερμάτισε στην 8η θέση, κερδίζοντας 28 αθλήτριες όχι μόνο από την κατηγορία της αλλά και από τις τρεις μεγαλύτερες κατηγορίες, αποδεικνύοντας την πολύ καλή αγωνιστική της κατάσταση. Τελικά ο αγώνας ακυρώθηκε από τον διοργανωτή λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων.
Στην απόσταση όμως των 200μ, η αθλήτρια του ΝΑΟΣ Γυάλας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Ακόμη ένα μετάλλιο, το χάλκινο, κέρδισε για τον ΝΑΟΣ Γυάλας ο Αντώνης Κούκουρας στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ παίδων.
Στους αγώνες συμμετείχαν επίσης οι αθλητές Γ. Πανούσος, Έκτορας και Ωρίων Τσεκούρας, Αλεξ. Σακελλαρίου, Νικ. Παπαδάκης, Ηλίας και Βασίλης Τραϊανός.
Όλοι οι αθλητές απέδωσαν ικανοποιητικά και το αποτέλεσμα ήταν ο ΝΑΟΣ Γυάλας να συγκεντρώσει, με αυτή τη μικρή ομάδα των 9 αθλητών, 143 βαθμούς κατατασσόμενος στην 7η θέση των σωματείων. Οι επόμενοι αγώνες του KAYAK GREECE 2015, θα γίνουν στις 31 Μαΐου στο Μικρολίμανο και στις 19 και 20 Αυγούστου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.
Σε όλους τους αγώνες οι αθλητές συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του ΝΑΟΣ Γυάλας κ. Πέτρο Μερκούρη, τον προπονητή τους Αθ. Δ. Βιλλιώτη καθώς και από γονείς των αθλητών και φίλους του ομίλου.
Με εκτιμηση

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.