Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

23 Απρ 2018

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ο Πιερ Μοσκοβισί διαψεύδει τη φημολογία ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές συντάξεων από 1.1.2019


·       Απάντηση σε Νίκο Χουντή
«Οι ελληνικές αρχές δεν πρότειναν τροποποιήσεις στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί» για μείωση των συντάξεων από το 2019 ούτε για το πάγωμα των συντάξεων μέχρι το 2021, απαντά ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή!
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, σε ερώτησή του, επισήμαινε προς την Κομισιόν ότι, «από 1.1.2019, θα υπάρξουν επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις, έως 18%, λόγω της μείωσης της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων και επικουρικών καταβαλλόμενων συντάξεων, αλλά και της κατάργησης του ΕΚΑΣ και των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Στη συνέχεια της ερώτησής του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αφού τόνιζε ότι, «για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο ελληνικός προϋπολογισμός παρουσιάζει πλεονάσματα, εξαιτίας της τεράστιας φορολογίας», ζητούσε από την Επιτροπή να απαντήσει αν θα αρθούν οι δεσμεύσεις για μείωση των συντάξεων αλλά και πάγωμα κάθε αύξησης μέχρι το 2021, «προκειμένου οι συνταξιούχοι να μη χρειάζονται ευκαιριακά «δώρα-ελεημοσύνη» όπως το μέρισμα που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά να απολαμβάνουν το δικαίωμά τους για την ασφάλεια μιας αξιοπρεπούς σύνταξης».
Στην απάντησή του εξ ονόματος της Κομισιόν, ο κ. Μοσκοβισί, αφού προβαίνει αρχικά σε μία γενικόλογη περιγραφή των στόχων των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων, γίνεται ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, αφού, όπως σημειώνει, οι ελληνικές αρχές, όχι μόνο συμφώνησαν «στο συμπληρωματικό Μνημόνιο Συνεννόησης του Ιουλίου 2017, να προβούν στην αναπροσαρμογή των τρεχουσών και των νέων συντάξεων και στο πάγωμα των συντάξεων με βάση τον πληθωρισμό έως το 2021», αλλά επιπλέον, διαψεύδει ρητά τη φημολογία ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει να μην ισχύσουν οι περικοπές από 1.1.2019, τονίζοντας ότι «οι ελληνικές αρχές δεν πρότειναν τροποποιήσεις στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί»!!!
Με ειρωνική μάλιστα διάθεση, ο Ευρωπαίος Επίτροπος κλείνει την απάντησή του, επισημαίνοντας ότι… «ως εκ τούτου, η Επιτροπή δεν προτίθεται να προτείνει μονομερώς την τροποποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί σε σχέση με το πρόγραμμα του ΕΜΣ για στήριξη της σταθερότητας»!!!...
Η πλήρης ερώτηση του Ν. Χουντή και η απάντηση του Π. Μοσκοβισί, έχουν ως εξής:
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή
Θέμα:       Ασφαλής και αξιοπρεπής σύνταξη για τους Έλληνες συνταξιούχους
Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής  και αναλύσεις ειδικών, οι οποίοι ποσοτικοποιούν τις δεσμεύσεις που έχει θεσπίσει η ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με τις καταβαλλόμενες συντάξεις, προκύπτει ότι, από 1.1.2019, θα υπάρξουν επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις, έως 18%, λόγω της μείωσης της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων και επικουρικών καταβαλλόμενων συντάξεων, αλλά και της κατάργησης του ΕΚΑΣ και των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Έτσι, ενώ σήμερα υπολογίζεται ότι ο ένας στους δύο συνταξιούχους παίρνει σύνταξη ήδη κάτω από 660 ευρώ, με τα νέα μέτρα, από το 2019, με την ευελιξία της απασχόλησης και τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης από 18 σε 12 δισ., θα λαμβάνει σύνταξη 550 ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστεί το θέμα του αφορολόγητου, θα φτάσει στα 480 ευρώ.
Δεδομένου ότι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο ελληνικός προϋπολογισμός παρουσιάζει πλεονάσματα, μεγαλύτερα από τα προϋπολογισθέντα, εξαιτίας της τεράστιας φορολογίας, ερωτάται η Επιτροπή:
Προτίθεται να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να άρει τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στις συντάξεις μέχρι το 2021, προκειμένου οι συνταξιούχοι να μη χρειάζονται ευκαιριακά «δώρα-ελεημοσύνη» όπως το μέρισμα που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά να απολαμβάνουν το δικαίωμά τους για την ασφάλεια μιας αξιοπρεπούς σύνταξης;
Απάντηση του κ. Moscovici εξ ονόματος της Επιτροπής
(20.4.2018)
Από την έναρξη του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) για την Ελλάδα, οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις έχουν ως στόχο, όχι μόνο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και την παροχή περισσότερο επαρκούς προστασίας, την ενίσχυση της δίκαιης κατανομής των βαρών μεταξύ των γενεών, τη δημιουργία κινήτρων υπέρ της εργασίας και τη συμβολή στην αντιμετώπιση των μακροχρόνιων διαρθρωτικών αδυναμιών όπως αυτές περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης (ΜΣ) του 2015, στις αναθεωρήσεις του ΜΣ μετά από κάθε αξιολόγηση (συμπληρωματικά ΜΣ) και στη βασική έκθεση του Ιουλίου 2017 . Ταυτόχρονα, οι μεταρρυθμίσεις επιδίωξαν να συμβάλουν στην εξισορρόπηση των κοινωνικών δαπανών προς την κατεύθυνση μέτρων πολιτικής επακριβώς στοχοθετημένων προς τις ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο, ώστε να βοηθήσει τα πλέον ευάλωτα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Συνολικά, η Επιτροπή καθ’ όλη αυτή τη διαδικασία προσπάθησε να μετριάσει τις επιπτώσεις στα πλέον ευάλωτα και να στηρίξει πολιτικές που θα δημιουργήσουν ένα σταθερό, βιώσιμο και καλύτερα στοχοθετημένο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας.
Με αυτό κατά νου, μεταξύ των δεσμεύσεών τους, οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν, στο συμπληρωματικό Μνημόνιο Συνεννόησης του Ιουλίου 2017,  να προβούν στην αναπροσαρμογή των τρεχουσών και των νέων συντάξεων και στο πάγωμα των συντάξεων με βάση τον πληθωρισμό έως το 2021.
Οι ελληνικές αρχές δεν πρότειναν τροποποιήσεις στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή δεν προτίθεται να προτείνει μονομερώς την τροποποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί σε σχέση με το πρόγραμμα του ΕΜΣ για στήριξη της σταθερότητας.

Το Γραφείο Τύπου                                   23.04.2018

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος26/4/18 03:14

    Παναγιωτη Λαφαζάνη,εσύ και η ΛΑΕ,το σωνεις κάπως.Μάζεψε και λίγο τον μπαρμπα'Φωτη.Τραβατου τα λουριά.Μια ζωή,απο δω,κι απο κει.Τον εχωσαν και στην Άμυνα.ΚΥΣΕΑ, πανω απο 4 ώρες,για εξοπλισμους.Μετά πήρε σβαρνα,Καθημερινή, Σκαι,ραδιόφωνα.Με 'νοικι'λεει,οι δυο Γαλλίδες Φ/Γ.Και τις θέλει και μες το κατακαλοκαιρο.Για την Τουρκία,και για να παίζουν τα παιδιά,και ο λογαριασμός στον Έλληνα πολίτη,και τα ρέστα παγωτά.Ένσταση απο Μπιμπι'Μανουελ,μονο για Φ/Γ.Τους
    πήραν πρέφα και οι Γάλλοι,τους κοπριτες,όχι ολους,την πλειοψηφία του ΠΝ.Θέλουν και κορβέτες έως
    το 2020.Ξέρεις Λαφαζάνη ποιοι κάθονται, γύρω απο το τραπέζι που πανω έχει απο νερό,έως και--------δεν γράφονται. ΚΥΣΕΑ.Αίθουσα κάπως καθαρή, συρόμενη πόρτα ασφάλειας λένε,ανοιχτή παντα'οχι κλειδωμένη'ο άλλος την έχει δει'λουφα και παραλαγή'καλα να είναι κάποιοι στρατιωτικοί συντάκτες,δεν είναι τώρα η εποχή που έβγαζε'πυρινους λόγους,ο Κουβέλης στην πλατεια του Αγίου Λουκα'Ο άλλος τον έβαλε να γίνει ρεζίλι,ο άνδρας της ΤΖΟΥΛΗ.Αυτος ίσως να την είχε 'δει'ναυτης,και ζοριζοταν να του μπει η αρβιλα.Λαφαζάνη,αν γίνουν τελικά όσα λάλησε ο μπαρμπα'Φωτης,θα υπάρχει ξεφτιλα στην Χώρα μας,απο τα 'ξεφτέρια'θα τσουγκριζουν μόνοι τους,θα καβαλανε ντοκους,και ας τραβανε γυαλο'γυαλο.Και ας υπάρχουν και λίγοι Νορμάλ της Ναυτ.Δοκιμων,να προσπαθούν, να τους ξεζαλιζουν.Και έτη φωτός να περάσουν, πάντα θα υστερουν σε όλα,όχι μονο στην άμεση, κατ'επειγον εκπαίδευση, οι κοπριτες.Καλημέρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.