13 Απρ 2018

Ναυτικό ατύχημα στο Αγκίστρι


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων μετέβη εκτάκτως στο νησί του Αγκιστρίου μετά το ναυτικό ατύχημα που συνέβη στο λιμάνι της Σκάλας, προκειμένου να εκτιμήσει την έκταση των ζημιών και το χρόνο αποκατάστασης τους.
Στο πλοίο επέβαιναν 198 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν από αυτό, στο σύνολό τους, ασφαλώς. Από αυτούς οι 5 τραυματίστηκαν ελαφρά και αφού εξετάστηκαν από γιατρό στο Αγκίστρι, μετέβησαν με θαλάσσιο ταξί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για προληπτικούς λόγους.

Το πλοίο που προσέκρουσε στον μώλο επιστρέφει στον Πειραιά για επιθεώρηση ενώ ήδη αφίχθη άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας για να παραλάβει τους επιβάτες που είναι να ταξιδέψουν προς Πειραιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ιωάννη Αθανασίου και τον Λιμενάρχη φρόντισαν για την ασφαλή αποβίβαση των επιβατών και των οχημάτων του οχηματαγωγού - επιβατικού «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και την εξίσου ασφαλή επιβίβαση τους στο «ΑΧΑΙΟΣ».
Κλιμάκιο δε της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων θα μεταβεί αύριο στο νησί για περαιτέρω αποτίμηση και αξιολόγηση των ζημιών.
Η Περιφέρεια Αττικής έχει δημοπρατήσει την ανακατασκευή και επέκταση του λιμανιού, προϋπολογισμού 2.215.000 € από Ίδιους Πόρους προκειμένου να γίνει ασφαλέστερο και λειτουργικότερο. Το λιμάνι της Σκάλας είναι το μοναδικό λιμάνι του νησιού που εξυπηρετεί Ο/Γ πλοία (ferry boat).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.