Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

24 Σεπ 2019

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ


Άρθρο γνώμης Δημήτρη καλογήρου
  Αυτές τις ημέρες ( 23-26/9/2019 ), διεξάγεται η Γεν. Συνέλευση του Ο.Η.Ε κι’ ένα από τα προβλήματα που θα συζητηθούν, είναι κι’ αυτό της κλιματικής αλλαγής.
 Η κλιματική αλλαγή και η υπερ-θέρμανση του πλανήτη που  οι καταστροφικές του συνέπειες είναι ήδη εμφανείς, απειλώντας ακόμα και την ίδια τη ζωή μας.
 Ήδη, πολλές ασθένειες και πολλοί θάνατοι  οφείλονται σ’ αυτόν το λόγο.
 Η παθιασμένη και γεμάτη θυμό φωνή  της μικρής Σουηδής ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ, ενώπιον των ηγετών του κόσμου, μας συγκίνησε όλους.

 « Ο κόσμος υποφέρει, πεθαίνει. Ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν, βρισκόμαστε στις αρχές ενός μαζικού αφανισμού κι’ εσείς το μόνο που μιλάτε είναι τα χρήματα, για τα παραμύθια μίας αέναης οικονομικής ανάπτυξης. Πώς τολμάτε; ».
 Παρά τις εκκλήσεις, τις προειδοποιήσεις ,τις δεσμεύσεις, και τις συμφωνίες, αλλά και τις αρνήσεις ορισμένων χωρών όπως οι Η.Π.Α, οι στόχοι για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων του Θερμοκηπίου και τη μη περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη, δυστυχώς, δεν επιτυγχάνονται.
 Και τίθεται, ευθέως, το ερώτημα. Είναι δυνατόν με το υπάρχον κοινωνικο-οικονομικό σύστημα, το Καπιταλιστικό, να επιτευχθεί η κλιματική σταθερότητα;
 Ένα σύστημα, που βασίζεται στην όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη και παραγωγή;
 Ένα σύστημα, που βασίζεται στην όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των Φυσικών αποθεμάτων, του Περιβάλλοντος και των ανθρώπων;
 Ένα σύστημα, που αγνοεί τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους και θεοποιεί το κέρδος;
 Η απάντηση, ασφαλώς, είναι όχι και γι’ αυτό θα πρέπει σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία, να αμφισβητήσουμε και εν συνεχεία να ανατρέψουμε αυτό το άδικο κι’ εκμεταλλευτικό σύστημα.
 Τότε και μόνο τότε, θα είναι δυνατή η οριστική απαλλαγή της ανθρωπότητας από πολλά δεινά, όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής.
 Τότε και μόνο τότε, « οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη » και όχι το αντίστροφο όπως σήμερα.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/9/19 09:55

    Η αντιπεριφερειάρχης Β.Μπογρη έβγαλε ανακοίνωση ότι κανόνισε οι μαθητές να πηγαίνουν στα σχολεία με το λεωφορειο κατι που γινεται χρονια τωρα
    Φέτος είναι η μόνη Χρόνια που τα παιδιά τα πηγαίνουν οι γονείς τους στο σχολείο
    Κ.Μπογρη μήπως πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη για την άκυρη ανακοίνωση σας και για κάτι που δεν ισχυει
    Και μην ξεχνάτε βγάλατε ανακοίνωση ακόμα και για τα κενά των καθηγητών στα σχολεία κάτι που δεν είναι στην αρμοδιότητα σας
    Δεν χρειαζεται να βγάζεται την απειρία σας προς τα έξω ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/9/19 14:40

    Κυρά Μπογρενα ψηλά έκανες τη φωλιά και πρόσεχε μην πεσειιιιις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/9/19 18:04

    Γιατι δεν γραφετε ενα αρθρο για το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ παιρνοντας στοιχεια απο τις χωρες του εφαρμοσμενου κομμουνιστικου συστηματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.