Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

14 Μαΐ 2017

Ο κ Κυριάκος Μαριδάκης, από 9 Μαΐου 2017, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας

Ο Κυριάκος Μαριδάκης δεξιά κι από αριστερά, ο πρόεδρος Δρ. Πέτρο  Καψάσκης
με τον σύμβουλο του για το Ισραήλ Αλφρεντο Σαλτιέλ κέντρο
Ο κ Κυριάκος Μαριδάκης, από 9 Μαΐου 2017, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας με ομόφωνη απόφαση της συνελεύσεως της 7ης Μαΐου
Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά
στο βιογραφικό του Κυριάκου Μαριδάκη
Ο Κυριάκος Μαριδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα 27 Μαρτίου 1975 μεγάλωσε στην Ιστορική Σαλαμίνα και είναι απόγονος του Ήρωα Παγκοσμίου Πολέμου Γεωργίου Μαριδάκη. Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στην Φρεγάτα Υδρα του Πολεμικού Ναυτικού.

Από την εφηβική ηλικία διακρίθηκε τόσο στον αθλητισμό όσο και στη μουσική. Συμμετείχε στην εφηβική ομάδα Βόλεϊ του Ολυμπιακού Πειραιώς όπως και στην προετοιμασία του κλιμάκιου της Εθνικής Ελλάδος.
Είναι διπλωματούχος Λογιστής- Φοροτεχνικός και  Οικονομικός Αξιωματικός Ε.Ν. με μετεκπαίδευση στις Η.Π.Α. σχετικά με τη Διοίκηση, τις Δημοσιές σχέσεις την επικοινωνία και την Διεύθυνση προσωπικού έχοντας 14 χρόνια προϋπηρεσία σε Ελληνικές και Ξένες εταιρείες και πρότινος Hotel Director - Γενικός Διευθυντής σε ιδιωτικά γιότ.
Γνωρίζει άπταιστα την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.
Προ 10ετίας αναμείχθηκε ενεργά στα κοινά και στα πολιτιστικά δρώμενα της Σαλαμίνας μυημένος από τον πατέρα του Χρήστο που διέσωσε του Ιστορικούς χώρους της Ναυμαχίας, το Αρχαίο λιμάνι και το Τύμβο.
Ως Αντιπρόεδρος του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος και αρχαιοτήτων «ΑΙΑΝΤΙΣ» πριν δέκα χρόνια έκανε την πρώτη μεγάλη διεθνοποίηση του θέματος της Ναυμαχίας σε UNESCO στο Παρίσι και στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκή Επιτροπής κ. Μπαρόζο ενώ από την τιμητική άμισθη θέση του ειδικού συνεργάτη επί Δημαρχίας κ. Τσαβαρή σε θέματα Τουριστικής, Πολιτιστικής ανάπτυξης και παγκόσμιας προβολής, ανέδειξε σε διεθνές επίπεδο το γεγονός με την τιμητική συμμετοχή από το 2011 μέχρι και σήμερα 47 κρατών στην επετειακή εκδήλωση των «ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΩΝ» που διοργανώνετε κάθε χρόνο στο νησί και στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Εδώ και 1,5 χρόνο, ως ιδρυτής και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος «Σαλαμίς», συνεργάζεται με την Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία, τον Δήμο Σαλαμίνος, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και με 47 πρεσβείες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, για μια σειρά από αναπτυξιακά έργα τα όποια κάποια από αυτά ήδη έχουν ξεκινήσει και  μιλάμε για τις ανασκαφές σε ξηρά (εναλλιες ) και θάλασσα , το ιστορικό Ευρωπαϊκό θεματικό Ναυτικό πάρκο της Ναυμαχίας στη νησίδα του Αγ Γεωργίου και μιας Μαρίνας σε συνδυασμό με το Λιμάνι κρουαζιερόπλοιων  στην πρωτεύουσα Κουλουρη για άμεση τόνωση της τοπικής και εθνικής οικονομίας.
Ήδη στον 1,5 χρόνο ως υπεύθυνος του Διεθνούς Ιδρύματος «Σαλαμίς», στο τομέα των Διεθνών οργανισμών και Πρεσβειών, διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την επίσκεψη της Πρέσβειρας του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Ιρίτ Μπέν Αμπά η όποια συνοδευόμενη από το Κυριάκο στην Σαλαμίνα ήταν η πρώτη πρεσβεία που επισήμως τίμησε τον ιστορικό Δήμο βάζοντας τις βάσεις για τουριστική, πολιτιστική συνεργασία και αδελφοποίηση του Ισραήλ με το ιστορικό νησί του Αίαντα όπως και την επίσκεψη του Πολιτιστικού – τουριστικού ακόλουθου της Κινεζικής Πρεσβείας Κ Ζάνκ Ζάν στην Αρχαία κλασσική Σαλαμίνα, τον τύμβο και το νέο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού.
Ο Κυριάκος Μαριδακης διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Σεπτέμβριο 2016 την Διεθνή επετειακή εκδήλωση «ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΑ 2016 – Ημέρα Τιμής και Μνήμης ΟΛΩΝ των νεκρών ανεξαρτήτως χρώματος , φυλής , θρησκείας και κοινωνικής τάξης» σε ανώτατο εθνικό και διπλωματικό επίπεδο, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, παρουσία 15 πρεσβειών , του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας, διεθνών προσωπικοτήτων ενώ η ημέρα αφιερώθηκε στην ευεργέτιδα της Σαλαμίνας Υπουργό Πολιτισμού, την αείμνηστη Μέλινα Μερκούρη.
Η Διεθνή πολιτιστική διπλωματία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο Κυριάκος Μαριδακης, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς . Άλλωστε υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία  συμφωνα με  δημοσιεύματα  με τον Αντιπεριφερειάχη Νήσων κ. Τάκη Χατζηπέρο, την τοπική αυτοδιοίκηση ,  το Υπουργείο Πολιτισμού και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής της UNESKO κ. Κ. Τζιτζικώστα με σκοπό την παγκόσμια προβολή, ανάδειξη και άμεση προστασία όλων των χώρων  ώστε  να συμπεριληφθούν στη λίστα UNESCO ως παγκόσμια μνημεία ελευθερίας Δημοκρατίας και Πολιτισμού. Μεγάλο βήμα ήταν να ενημερώσει  την Ευρώπη και το Βερολίνο για τους  σκοπούς   του Ιδρύματος τόσο την κ. Μέρκελ όσο και τον κ. Γιούνκερ δίνοντας συνεντεύξεις για τις συναντήσεις του στον Ελληνικό τύπο και ραδιόφωνο. Την Τέταρτη 12 Απριλίου 2017 ο Κυριάκος Μαριδάκης επικεφαλής των Επιτρόπων  της  Διεθνής επιτροπής  «Grant Restoration of Salamis committee” συναντήθηκε στο παλάτι  του Μονακό  με τον Α.Ε. Πρίγκιπα Αλβέρτο σχετικά με την άμεση προστασία, προβολή και παγκόσμια ανάδειξη της Αρχαίας Σαλαμίνας και των χωρών της Ναυμαχίας που αποτελούν  παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Διακρίσεις
Δίπλωμα Αρετής  από το Παγκόσμιο κέντρο Ελληνισμού  
Απόδοση τίτλου Sir – Ιππότης από τον Πρίγκιπα του Μαυροβουνίου στο Μονακό.
Επικεφαλής διακρατικής επιτροπής της Ροταριανης Περιφερείας 2470 Ισραήλ – Η.Α.Ε. 2017-2018
Επίτροπος   Τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης  της Διεθνής επιτροπής “Grant  Restoration of Salamis”
Τέλος ως Ιδρυτικός Πρόεδρος του Ροταριανού ομίλου Σαλαμίνα – «Βασιλεύς Αίας», έχει αναλάβει μια προσπάθεια σε διεθνές επίπεδο με αντίστοιχους ομίλους του Εξωτερικού ώστε άμεσα να συμβάλει σε ανθρωπιστικό επίπεδο  βοηθώντας τις  ανάγκες της  τοπικής   κοινωνίας με πραγματική εθελοντική ανιδιοτελή δράση και παράλληλα  να διεθνοποιήσει το  Ιστορική νησί της Σαλαμίνας  με το κύρος και την αξιοπιστία του Ρόταρυ, ως επίσημο σύμβουλος του Ο.Η.Ε. και της UNESCO.