26 Μαΐ 2017

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος συναντήθηκε χθες με τον Δ/ντη του Πράσινου Ταμείου κ. Πρωτόπαππα.

Ήταν μία πολύ εποικοδομητική σύσκεψη. Στην εν λόγω σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αποφασίστηκε η στενή συνεργασία προκειμένου ν’ αξιοποιηθούν οι δυνατότητες από τα προγράμματα που πρόκειται να βγουν στον αέρα.
Τα σημεία που τέθηκαν αμοιβαία κατά την συνάντηση ήταν τα εξής:

1)       Η κατασκευή μονοπατιών για την ανάπτυξη δικτύου περιπατητικού τουρισμού,
2)       Η διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων, που αποτελεί πολύ κρίσιμο παράγοντα για τα νησιά της Π.Ε. Νήσων,  καθώς και η εξασφάλιση ποσοτικής και ποιοτικής επάρκειας πόσιμου νερού,
3)       Η ηλεκτροκίνηση οχημάτων, δικύκλων και λέμβων για τον περιορισμό της ηχορύπανσης και βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος,
4)       Η αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης
Η χρηματοδότηση των ανωτέρω θα γίνει και από τους πόρους του Πράσινου Ταμείου και από διάφορα άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα (LIFE, HORIZON) καθώς και με τρόπους συνεργασίας και σύμπραξης.
Επίσης πρέπει να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία των Δήμων, ενόψει των προσκλήσεων για περιβαλλοντικό ισοζύγιο και ανακατασκευή-βελτίωση των μονοπατιών, με την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών.

Οι συναντήσεις  θα συνεχιστούν και θα πυκνώσουν στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.