17 Μαΐ 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ –Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας) στους Δήμους Περιστερίου –Ιλίου και Βύρωνα

Το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος έχοντας βασικό στόχο του την Διάδοση και Διάχυση  της επιστήμης της Αστρονομίας στο πλατύ κοινό  και ιδιαίτερα στην Νεολαία   διοργάνωσε τις ακόλουθες δραστηριότητες  τον Μήνα Μάιο.
Α. Δήμος Περιστερίου

Σε συνεργασία με τον Δημοτικό Πανεπιστήμιο του Δήμου Περιστερίου διοργάνωσε Αστροπαρατήρηση στις 3-5-17 στον Αύλειο Χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου μετά την ενδιαφέρουσα ομιλία του Καθηγητού Φυσικής Διαστήματος κου Ξ. Μουσα με Θέμα << Πλανητικά Συστήματα  γύρω από τα Άστρα>>.
Β. Δήμος Ιλίου.
Σε Συνεργασία με το Α΄ Λύκειο του Δήμου Ιλίου διοργάνωσε στις 5-5-17 Αστροπαρατήρηση της Σελήνης και του Πλανήτη <<Δία>> που συνδέθηκε με Στοιχεία Ουρανογραφίας.
Γ. Δήμος Βύρωνα.
Σε συνεργασία με το 4ο Γυμνάσιο του Δήμου Βύρωνα διοργάνωσε στις 12-5-17 Παρουσίαση με Θέμα <<Ηλιακό Σύστημα>> και ακολούθησε  Αστροπαρατήρηση της Σελήνης και του << Δία>>.
Σε Όλες τις Δραστηριότητες το κοινό συμμετείχε με μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα της Αστρονομίας και ιδιαίτερα οι μαθητές που μας εξέπληξαν με τις εύστοχες ερωτήσεις τους.
Ευχαριστούμε τον Καθηγητή του ΕΚΠΑ κο Μουσά για την πρόσκληση συμμετοχής και την υπεύθυνη του Δημ. Πανεπιστημίου Περιστερίου   κα Καρκούλια.
Ευχαριστούμε τον Μαθηματικό κο Σ. Γκέγκα  από το Λύκειο Ιλίου ως επίσης και την κα Ευγενία Στυλιανού Πρόεδρο  του << Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων >> του Σχολείου.
Ευχαριστούμε τον κο Γ. Καννή Γραμματέα του << Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων>> του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα  για τη πρόσκληση συμμετοχής.
Επίσης Ευχαριστούμε το << Πλανητάριο Θεσσαλονίκης>> για τα όμορφα Posters που πάντα διανέμει Δωρεάν στα παιδιά.
Σας περιμένουμε και στις επόμενες Θερινές Δραστηριότητες.

                                    Με Τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                   Σ. ΡΑΠΤΗΣ 
  


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/5/17 11:37

    SALAMINA-PRESS Το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας Σαλαμίνας και ότι χειρότερο και συκοφαντικό υπάρχει στο νησί.
    Διαχειριστής; Αργύρης Καστελάνος, σύντροφος της Δέσποινας Καρούση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.