Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Μαΐ 2017

ΑΡΑΤΟΣ- Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας - Ο Ουρανός της Σαλαμίνας

Μερικές εικόνες με τον φακό της ομάδας μας από τον Ουρανό του Πανέμορφου νησιού μας. 

Η Πρώτη εικόνα είναι από την περιοχή της Κακής Βίγλας. Ο Πολικός Αστέρας βρίσκεται στο κέντρο των ομόκεντρων αστρικών τροχιών, μιας και ο ίδιος είναι σχετικά αμετακίνητος πάνω στην Ουράνια σφαίρα.  

Οι παρακάτω εικόνες είναι στο Λόφο ¨Πατρίς¨  όπου κάτω του απλώνονται η περιοχή των ¨Βασιλικών¨, και πέρα διακρίνονται οι Άγιοι Θεόδωροι, και τα Μέγαρα 



Η Σελήνη σε φάση Μηνίσκου φωτογραφημένη στην περιοχή ¨Φοίνικας" . Ευδιάκριτη η περίφημη ¨Θάλασσα των Κρίσεων, ο μεγάλος μαύρος δακτύλιος στο κάτω δεξιό μέρος της Σελήνης 
Το μητρικό μας άστρο όπως το αποθανάτισε η ομάδα μας στην Ακτή Καραΐσκάκη (Παραλία). Διακρίνονται οι Ηλιακές κηλίδες : 2651 και 2653.  
Εαρινή Πανσέληνος στο Αιάντειο. Η έναρξη της Άνοιξης και ο ερχομός του καλοκαιριού. 
Οι Ήρωες και ο Ουρανός τους. O Τύμβος των Σαλαμινομάχων στα Αμπελάκια. Διακρίνονται οι αστερισμοί : Ωρίων, Μικρός και Μεγάλος Κύων, Ταύρος, Δίδυμοι και το αστρικό σμήνος Πλειάδες (Μ 45), καθώς και ο μεγαλοπρεπής Αστέρας Σείριος το λαμπρότερο άστρο του νυκτερινού Ουρανού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον ”ΑΡΑΤΟ” και στις δημοσιεύσεις του, στο Face Book Άρατος- Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας - Home | Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.