Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Οκτ 2017

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ερώτηση Ν. Χουντή προς Κομισιόν Με τα Μνημόνια έχετε διαπράξει κοινωνικά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού

Ερώτηση Νίκου Χουντή προς Κομισιόν:
·     Με τα Μνημόνια έχετε διαπράξει κοινωνικά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού
·     Ένας στους τρεις Έλληνες αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με τη Eurostat
Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε σήμερα ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με αφορμή τα αποκαλυπτικά στοιχεία της έρευνας της Eurostat για τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας που δείχνουν ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις, μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, στα ποσοστά του πληθυσμού που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (35.6%) και την πρώτη θέση στην αύξηση αυτών των ποσοστών, αφού  από το 2008 μέχρι το 2016, η χώρα μας παρουσιάζει άνοδο 7.5%.
Στη συνέχεια της ερώτησής του ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αφού υπογραμμίζει ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας «στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν 3 Προγράμματα Μακροοικονομικής Προσαρμογής (GLF, EFSF, ESM), με βασικό στοιχείο την εφαρμογή σκληρής λιτότητας, νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και της πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και με κύριο αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορία της ΕΕ σε καιρό ειρήνης, τη μεγαλύτερη ανεργία στην ΕΕ και μια κοινωνία ρημαγμένη», ρωτά την Κομισιόν τα εξής:
·«Τι συμπεράσματα βγάζει η Κομισιόν από την έρευνα της Eurostat, όσον αφορά την εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα;»
·«Έχει επίγνωση των κοινωνικών εγκλημάτων που έχει επιφέρει η Κομισιόν και οι ελληνικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, μετά από 7 χρόνια εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών;»
·«Πώς σχολιάζει το άρθρο 340 της ΣΛΕΕ το οποίο υπογραμμίζει ότι ‘η Ένωση υποχρεούται...να αποκαθιστά τη ζημιά που προξενούν τα θεσμικά όργανα ή οι υπάλληλοί της κατά την άσκηση των καθηκόντων τους’;»
Εδώ θα βρείτε την έρευνα της Eurostat:
Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή:
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat σχεδόν 115 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ (23.4%) βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά παρατηρείται στην Ελλάδα (35.6%), η οποία παρουσιάζει και τη μεγαλύτερη αύξηση, 7.5%, στα ποσοστά κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, από 28.1% το 2008 στο 35.6%, το 2016.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι στη διάρκεια της έρευνας, 2008-2016, στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν 3 Προγράμματα Μακροοικονομικής Προσαρμογής (GLF, EFSF, ESM), με βασικό στοιχείο την εφαρμογή σκληρής λιτότητας, νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και της πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και με κύριο αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορία της ΕΕ σε καιρό ειρήνης, τη μεγαλύτερη ανεργία στην ΕΕ και μια κοινωνία ρημαγμένη, ερωτάται η Επιτροπή:
1) Τι συμπεράσματα βγάζει η Κομισιόν από την έρευνα της Eurostat, όσον αφορά την εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα;
2) Έχει επίγνωση των κοινωνικών εγκλημάτων που έχει επιφέρει η Κομισιόν και οι ελληνικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, μετά από 7 χρόνια εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών;
3) Πως σχολιάζει το άρθρο 340 της ΣΛΕΕ το οποίο υπογραμμίζει ότι «η Ένωση υποχρεούται...να αποκαθιστά τη ζημιά που προξενούν τα θεσμικά όργανα ή οι υπάλληλοί της κατά την άσκηση των καθηκόντων τους»;
Το Γραφείο Τύπου

17.10.2017

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/10/17 18:23

    Υπουργοί, παρακρατικοί και το «τιμημένο ΚΚ€» εναντίον δικαιοσύνης για την «Ηριάννα» και τον «Περικλή»
    Χθες απεδείχθη ότι δεν έχει αλωθεί πλήρως το κράτος από τους συριζαίους. Σε μία νομικώς εύκολη υπόθεση σχετικά με την αποφυλάκιση τρομοκρατών, οι δικαστές επέδειξαν το πρέπον θάρρος να λάβουν την σωστή απόφαση, παρά το γεγονός ότι η αίθουσα είχε πλημμυρίσει από παρακρατικούς με σκοπό την τρομοκρατία τους.
    Με την ανακοίνωση της αποφάσεως έγιναν εκτεταμένα επεισόδια στο Εφετείο, ενώ οι δικαστές φυγαδεύτηκαν από τον χώρο χάρη στις δυνάμεις των ΜΑΤ.
    Όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, παρά το γεγονός ότι αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια βρίσκονταν εγκλωβισμένοι εντός του χώρου του εφετείου, ουδεμία σύλληψη ή προσαγωγή έγινε, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν είναι ούτε «αναρχικοί», ούτε «επαναστάτες», αλλά έμμισθοι συνεργάτες του μισελληνικού μνημονιακού κατεστημένου.
    Δεν ήταν μόνο, όμως, οι παρακρατικοί που έκαναν χρήση βίας και τρομοκρατίας μετά την ανακοίνωση της αποφάσεως. Μαζί τους ήταν ΚΑΙ υπουργοί της κυβέρνησης Σύριζα, οι οποίοι έσπευσαν με δηλώσεις τους να παρέμβουν στην δικαιοσύνη, να απειλήσουν και να τρομοκρατήσουν. Σας τις παραθέτουμε:
    Κοντονής – Υπουργός Δικαιοσύνης: «το δικαστήριο που εξέδωσε τη σημερινή απόφαση φέρει και το βάρος της ευθύνης της κρίσης του»
    Τσιρώνης – Υπουργός Μαστούρας: «η απόφαση του δικαστηρίου για την Ηριάννα ήταν άδικη».
    ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Στα επόμενα ΔΕΝ έχει γίνει ορθογραφικός έλεγχος - Προσοχή στα μάτια σας!
    Πολάκης: «Δεν είναι ΤΥΦΛΗ!!!! Είναι ολοστραβη και εξυπηρετεί σχέδιο .....(ένα τμημα της σοβαρό). Αν ήταν Ακης ,Χριστοφοράκος,στέλεχος της νοβαρτις,λαμόγιο που πήρε μίζες ,Χρυςαυγίτης δολοφόνος θα ήταν έξω......»
    «Πεσμου Κυρ-εισαγγελέα (Γεράκη): Πότε κοιμήθηκες πιο ανάλαφρα; Όταν αναβλήθηκε η δίκη για τη Ζημενς επειδή δεν είχε μεταφραστεί το βούλευμα ή σήμερα που κράτησες στη φυλακή την Ηριάνα και τον Περικλή;;;;;;;;».
    Δελτίο Τύπου Σύριζα: "Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν, για δεύτερη φορά, οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης. Το κίνημα συμπαράστασης, στη χώρα μας και το εξωτερικό, από διανοούμενους, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, στέκεται στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή μέχρι τη δικαίωσή τους."
    Δελτίο Τύπου ΚΚ€ (γιατί δεν λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή της τρομοκρατίας): "Η προκλητική επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, μετά και τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που απορρίπτει για δεύτερη φορά τις αιτήσεις αναστολής τους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση που διατηρεί άθικτο και εμπλουτίζει συνεχώς, το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, πάνω στο οποίο στηρίζονται τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις.
    Το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες, για την ανάδειξη αυτού του ζητήματος και την αλλαγή του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/10/17 21:11

    Ρε Τσάβες δεν ντρέπεσαι λιγάκι; Έβαλες το γεροραμολί να φάει τον Χαράλαμπο για να καλύψεις το πρωτοπαλίκαρο σου τον Δούλα ?????? Και ο Δούλας δεν ήταν μαζί σου στον Λημνιώνα που περίμενες την Φώφη και αυτή σε έστησε στη μαύρη μαυρίλα?????? Τόλμησε και έστησε γυναίκα εσένα τον γκόμενο της Σαλαμίνας ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/10/17 21:19

    Ο σγουρος ο κατσικαρης κ ο αθανασιαδης τα καλυτερα λενε γιανακι για σενα..η πιο επιεικης εκφραση ειναι ραμολιμεντο κ αρχιλαμογιο ξενε απατεωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/10/17 15:14

    ΓΕΙΑ ΘΟΥ ΘΑΒΑΡΙ ΑΧΗΓΕ ΜΟΥ,
    ΕΙΜΑΙ Ο ΜΠΑΤΑΡΟΛΟΘ Ο ΟΡΑΜΑΤΙΘΤΗΘ ΚΑΙ ΘΕ ΠΑΩ ΠΟΛΥ!
    ΕΓΩΧΙΚ! ΧΙΚ! ΧΙΚ! ΧΙΚ! ΦΤΟΥΘΟΥ ΡΕ ΠΟΥΘΤΙΚΗ ΡΟΧΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.