Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Ιαν 2010

Υπέρ του «Καλλικράτη», αλλά με επαρκείς πόρους, τάσσεται η ΚΕΔΚΕ

Συζήτηση στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για την αυτοκατάργηση των περισσότερων αιρετών, αφού οι δήμοι από 1.054 θα συρρικνωθούν στους 370.
Ο χωροταξικός σχεδιασμός των νέων δήμων και, κυρίως, οι οικονομικοί πόροι ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης διαχώρισε τη θέση του από αυτή του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως η Αυτοδιοίκηση σαφώς επιθυμεί μια διοικητική μεταρρύθμιση, όμως διεκδικεί και τα οφειλόμενα από την κεντρική διοίκηση.
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της αποκλειστικά αυτοδιοικητικά κριτήρια και όχι κομματικά.
Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος είπε πως για τη βιωσιμότητα του νέου θεσμού είναι αναγκαία η σύνδεσή του με τη φορολογική μεταρρύθμιση, χωρίς την επιβάρυνση των πολιτών. Ζήτησε επίσης την καταβολή από το κράτος όλων των πόρων προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ώστε να μην μετακυληθούν τα χρέη στο νέο θεσμό.
Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε τη συνδρομή της Αυτοδιοίκησης για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα από 1/1/2011. Απαντώντας για τα οικονομικά προβλήματα των δήμων, ο κ. Ραγκούσης είπε πως με τον «Καλλικράτη» δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο της Αυτοδιοίκησης να οριοθετήσει και να θεσπίσει την οικονομική ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης.
Επέκρινε επίσης τη ρητορική πολιτικών της ΝΔ, οι οποίοι ζητούν να δοθούν τα 330 εκατ. ευρώ τώρα, τη στιγμή που εκείνοι χειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια τα θέμα Αυτοδιοίκησης.
Μίλησε επίσης και για το θέμα που αφορά τους μετανάστες. Όπως είπε, χρήση του δικαιώματος για την ψήφο των μεταναστών έχουν μόνο οι νόμιμοι μετανάστες, δηλαδή σύμφωνα με τα στοιχεία, όσοι είχαν εισέλθει στην Ελλάδα ως το 2004 και είχαν νομιμοποιηθεί το 2005 και 2007

1 σχόλιο:

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.