Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

26 Μαΐ 2012

Οι bloggers έχουν τον λόγο: …Και, θυμίζουμε, ο καιρός του ψηφοφόρου-πελάτη έχει περάσει ανεπιστρεπτί…

Μας είναι γνωστή η εδώ και καιρό “κόντρα” μεταξύ των δύο ανδρών -μια κόντρα που είναι έκδηλη σε όλες τις αναφορές του ενός για τον άλλο. Ωστόσο, επιβάλλεται να σημειώσουμε ότι σε αυτή την απάντηση, το μόνο που περιλαμβάνεται είναι μια σκληρή κριτική του κ. Τσαβαρή προς τον κ. Σοφρά για τα πεπραγμένα επί δημαρχίας του -και τίποτε άλλο, απολύτως.
Η αναφορά σε εισαγγελείς, η οποία γίνεται κατά κόρον, είναι πραγματικά δίκοπο μαχαίρι για όποιον την κάνει. Και αυτό, διότι θα πρέπει να έχει πάντα υπ΄ όψη του ότι για να χρησιμοποιήσει νομικά μέσα, και δη σε αυτό το επίπεδο, θα πρέπει πρώτος αυτός να είναι “νομικώς εντάξει” (για παράδειγμα να μην χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία, ή να μην παρουσιάζει ψευδή γεγονότα ως αληθινά αλλά και να έλκει την όποια καταγγελία του σε αποδεδειγμένα στοιχεία και όχι σε εκτιμήσεις, απόψεις κλπ.).

Αυτά τα αναφέρουμε ως καυτηρίαση της ευκολίας με την οποία αναφέρεται η προσφυγή στη δικαιοσύνη ως απειλή, από όλες τις πλευρές ανεξαιρέτως. Σε ότι αφορά το θέμα των βιβλίων αλλά και των όσων έχουν γίνει με όλες τις εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των “Σαλαμινείων”, είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί και η νομική τους διάσταση…
Ερχόμενοι όμως στο θέμα των “Σαλαμινείων 2011″, βλέπουμε καθαρά ότι δεν υπάρχει καμμία απάντηση στις αιτιάσεις για τον απολογισμό-παρωδία.
Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή απέτυχε να δώσει έναν καθαρό, πλήρως συγκροτημένο απολογισμό, όπως είχε δεσμευτεί καταγράφεται αναντίρρητα στα αρνητικά της -όπως και οι παραλείψεις χορηγών για τους οποίους δεν έγινε καμμία απολύτως συζήτηση (καίτοι δεν είχαν “φορολογικό θέμα” όπως επικαλέστηκε η δημοτική αρχή). Ότι και να λένε (υπ’όψιν ότι τα προσωπικά θέματα μεταξύ κ.Τσαβαρή και κ.Σοφρά ουδόλως απασχολούν τον λαό της Σαλαμίνας, αντίθετα με την διαχείριση των κοινών και των εκδηλώσεων που τον απασχολούν ιδιαίτερα ως τελικό εκόντα-άκοντα οφειλέτη), είναι υποχρέωση όλων των διοικούντων η χρηστή και διαφανής διαχείριση. Και, θυμίζουμε, ο καιρός του ψηφοφόρου-πελάτη έχει περάσει ανεπιστρεπτί…

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/5/12 11:06

    Ρε Μαστρομεγαλομιντιάρχη , διαχειριστή όλων των λαμογιομπλοκς:
    SALAMIS-NEWS, Τύπος Σαλαμίνας, Koulouri-Press, SALAMIS NEMESSIS, SALAMINIA PRESS, ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑ σε τρώει ο μπίθας σου πάλι, να τα ακούσεις όπως παλιά;
    Εκτός και αν σου αρέσει το ξεφωνητό.
    Βάζεις που βάζεις ότι βλακεία σου στείλει ο Τραυλός, ο Σοφράς κ.λ.π. και καλά κάνεις. Γι αυτό άλλωστε πληρώνεσαι και όταν τα αφεντικά πληρώνουν ο πληρωμένος κονδυλοφόρος πράττει σύμφωνα με τις προσταγές τους.
    Τα σχόλια και τη κριτική στις αναρτήσεις της κάθε είδους βλακείας που θα σου δώσουν τι τα θέλεις;
    Νομίζεις ότι αντιπολιτεύεσαι τον Τσαβαρή; Κούνια που σε κούναγε δύσμοιρε πληρωμένε κονδυλοφόρε!
    Τη καλύτερη διαφήμιση του κάνεις, γιατί ξέρουμε και ποιος είσαι και γιατί σε σούταρε κακομοίρηηηηη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/5/12 11:41

    Μαστροκόλια το ποιηματάκι και το μαθηματάκι περί διαφάνειας και χρηστής διαχείρησης πρώτα στον ρητορεύοντα εαυτό σου και μετά στα αφεντικά σου.
    Με αφορμή τον οικονομικό απολογισμό των Σαλαμινείων 2011, εκβιάζετε κάτω από το τραπέζι επιδιώκοντας τον συμψηφισμό των οικονομικών ατασθαλειών και όχι μόνο των δύο προηγούμενων, των αφεντικών σου δηλαδή.
    Ο Τσαβαρής προς τιμή του έκανε οικονομικό απολογισμό ΜΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ!
    Οι δύο πρώην, τα αφεντικά σου δηλαδή έκαναν ποτέ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥΣ;
    Ρώτα πρώτα ΑΥΤΟΥΣ να σου πουν το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ και μόνο τότε θα έχεις ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙΣ και να ΡΗΤΟΡΕΥΕΙΣ.
    Συμφωνώ μαζί σου και προσθέτω ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ:
    -Οικονομικός απολογισμός Σαλαμινίων 2011.
    -Οικονομικά στοιχεία των δύο προηγούμενων Δήμων
    -Οικονομικά στοιχεία της ΔΗΚΕΣΑ από διοίκηση Ρούλας Νάνου
    -Οικονομικά στοχεία Αναπτυξιακού Συνδέσμου
    -Οικονομικά στοιχεία Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου
    -Δωρεές πρώην Δημάρχων
    -Δωρεές ΟΛΠ στον πρώην Δήμο Αμπελακίων.
    Επειδή θέλω να πιστεύω ότι, παρ' όλα όσα γράφεις, είσαι καλοπροαίρετος και θέλεις και εσύ όπως όλοι μας να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια από τα πλέον επίσημα και αρμόδια χείλη, όχι μόνο να συμφωνήσεις αλλά και να συμβάλεις στη πρόταση μου: ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
    Μόνο έτσι θα σταματήσουν να θίγονται υπολήψεις (αν κακώς θίγονται) και θα ξέρουμε τα πεπραγμένα αυτών που διεκδικούν τη ψήφο μας, γιατί πολύ σωστά λες:
    ο καιρός του ψηφοφόρου-πελάτη έχει περάσει ανεπιστρεπτί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/5/12 12:31

    Ρε σεις μας έχετε ζαλίσει τα ούμπαλα Όποιος έχει κάτι να καταγγείλει ντουγρού στο ΣΔΟΕ όλα τα’ άλλα είναι τρίχες κατσαρές τζάμπα μαγιές.
    Και για να μην λέμε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε η καταγγελία γίνεται στην ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΣΔΟΕ 1517 ή στην υπηρεσίας ειδικών ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών τηλεφ. 2103401113.
    Έγγραφα και ανώνυμα γίνεται στη Διεύθυνση Πειραιώς 207 & Αλκίφρονος 92, ή με Email στα info@sdoe.gr ή kataggelies@sdoe.gr .
    Κι΄αν θέλει περισσότερες πληροφορίες πέρνει τηλέφωνο στα 210.33.75.276 - 210.34.27.367 - 210.34.24.390
    Άντε να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/5/12 13:09

    Ρε Μαστροκόλια πάλι εκνευρίζεσαι;
    Τι σε είπαμε καμπούρη;
    Είπαμε όλα στον Εισαγγελέα.
    Εσύ θέλεις στο ΣΔΟΕ; Πήγαινε στο ΣΔΟΕ για τον απολογισμό των Σαλαμινείων 2011, μιας και είναι το μόνο που σε απασχολεί.
    Εμείς για τα υπόλοιπα θα πάμε στον Εισαγγελέα, γιατί εκτός οικονομικού ελέγχου χρήζουν και δικαστικής έρευνας.
    Εμείς δεν σου πρήζουμε τα ούμπαλα.
    Εσείς μας τα πρήζεις κάθε λίγο και λιγάκι με το αν στραβοκατούρησε ο Τσαβαρής.
    Σου έχουμε ξεκαθαρίσει ότι όταν προκαλείς θα παίρνεις και τις απαντήσεις σου που από δω και πέρα δεν θα είναι μόνο λόγια.
    Καλά δεν ασχολιόσουν τόσο καιρό με τον Καμμένο;
    Σε τρώει ο μπίθας σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/5/12 14:58

    11.41
    Συμφωνώ μαζί σου και προσθέτω ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
    Μου κάνει εντύπωση όμως ότι ενώ αναφέρεις όλους τους φορείς του Δήμου χωρίς να κατονομάζεις εκείνους που άσκησαν διοίκηση, στη ΔΗΚΕΣΑ βάζεις το όνομα της Νάννου.
    Μήπως με αυτό θέλεις να αμφισβητήσεις εκείνο που όλος ο κόσμος πιστεύει για τη Νάννου;
    Σου λέω λοιπόν ότι πρώτα - πρώτα η Νάννου δεν έκανε ποτέ διοίκηση στη ΔΗΚΕΣΑ. Εκεί που έκανε διοίκηση ήτανε στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο.
    Επειδή τότε ήμουνα σύμβουλος του Αναπτυξιακού όπως ήταν και ο σημερινός δήμαρχος, σε πληροφορώ ότι τέτοια διοίκηση και τέτοια διαχείριση με απολογισμό και του τελευταίου Ευρώ, δεν έχει ούτε προηγούμενο ούτε επόμενο.
    Γιαυτό και οι αποφάσεις που πήραμε στα 4 αυτά χρόνια της διοίκησης Νάννου ήταν όλες μα όλες ομόφωνες και ποτέ κανείς από τους 16 συμβούλους δεν εξέφρασε ποτέ έστω και ένα υπαινιγμό για οτιδήποτε.
    Γιαυτό και εξελέγη και την επόμενη διετία Πρόεδρος, κι αν δεν υπήρχε τότε η κόντρα με τον Αγαπίου, η επανεκλογή της θα ήταν κι αυτή ομόφωνη όπως ήταν και στην πρώτη διετία. Για να μη σου πω ότι έβαζε και από την τσέπη της για διάφορα πράγματα.
    Αν αμφιβάλεις, ρώτα και τον φίλο σου τον Τσαβαρή.
    Πριν 2-3 μήνες φέρανε στο ΔΣ για συζήτηση τον απολογισμό του τελευταίου Αναπτυξιακού επί Προεδρίας Μίνα Μπούτση, και θυμάμαι κάποιος σχολιαστής, δεν ξέρω αν είσαι ο ίδιος, προανείγγειλε ότι εκεί θα βγούνε στη φόρα και τα άπλυτα της Νάννου που μας κάνει την άμεμπτη. Και σε ερωτώ, στο συμβούλιο που έγινε και η Νάννου άσκησε σκληρή κριτική και δεν το ψήφισε, άκουσες κανέναν να αναφερθεί στην διοίκηση της Νάννου; Τόλμησε κανείς να ψελλίσει έστω και το παραμικρό;
    Αυτό, δεν σου λέει κάτι;
    Και μη μου πεις ότι αν υπήρχε έστω και κάτι πονηρό, δεν θα το βγάζανε στη φόρα;
    Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να τα πω αυτά, λόγω της ξεχωριστής μεταχείρισης που έκανες με το να αναφέρεις το όνομά της. Μακάρι όλοι να διοικούσαν όπως διοίκησε η Νάννου. Θα ήταν όλα διαφορετικά. Στο λέω εγώ που έχω κάνει δημοτικός σύμβουλος και ξέρω πως λειτουργούν και τι συμβαίνει στο δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.