Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Οκτ 2014

ΝΑ.Ο.Σ ΓΥΑΛΑΣ, KAYAK GREECE 2014. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ !

Πρωτοφανή επιτυχία σε όλα τα επίπεδα, σημείωσαν οι αγώνες κανόε-καγιάκ με την επωνυμία KAYAK GREECE 2014, που πραγματοποιήθηκαν με συνδιοργανωτή τον Ναυταθλητικό Όμιλο «Άγιος Νικόλαος» Γυάλας-Σαλαμίνας στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, στη Γυάλα, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 !
Ήταν ο δεύτερος κατά σειράν αγώνας από τους συνολικά 4, της νέας αυτής αθλητικής διοργάνωσης, που σκοπό έχει, μέσω  παράλληλων με τους αγώνες κανόε-καγιάκ δρώμενων, να προβληθεί και να διαδοθεί το εκπληκτικό, για όσους το γνωρίσουν από κοντά, Ολυμπιακό αυτό άθλημα αλλά και να ενημερωθούν οι πολίτες και οι αθλητές/αθλούμενοι των πόλεων όπου διεξάγονται οι αγώνες από ειδικούς αθλητικούς επιστήμονες για θέματα αθλητικής ψυχολογίας, φυσιολογίας της άσκησης, αθλητικών τραυματισμών και σωστής διατροφής.
Παράλληλα, διεξάγονται περιβαλλοντικές δράσεις, όπου κρίνεται αναγκαίο αλλά και φιλανθρωπική εκστρατεία για τον σύλλογο ΦΛΟΓΑ.
Στη Σαλαμίνα οι ομιλίες των αθλητικών επιστημόνων, πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Νεότητος το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, με προσκεκλημένους αθλητές και εκπροσώπους από όλα τα αθλητικά σωματεία του νησιού μας.
Στο KAYAK GREECE 2014, η κατάταξη γίνεται βάσει των χρόνων των πληρωμάτων σε κάθε αγώνισμα, από την οποία προκύπτει βαθμολογία για τον κάθε αθλητή καθώς και για το κάθε σωματείο. Κατόπιν της ολοκλήρωσης και των δύο επόμενων αγώνων, σε Βουλιαγμένη και Χαλκίδα, θα ανακηρυχθεί το σωματείο-νικητής, καθώς και οι νικητές αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, junior αθλητών και junior αθλητριών. Τα 2 πρώτα σωματεία θα λάβουν ως έπαθλο από ένα σκάφος καγιάκ και οι νικητές αθλητές και αθλήτριες θα λάβουν από ένα κουπί της αρεσκείας τους και υποτροφίες φοίτησης για τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, και το Mediterranean College. Για όλους τους αθλητές και αθλήτριες ανεξαρτήτως βαθμολογίας και κατάταξης στη διοργάνωση, θα δοθεί έκπτωση 30% για φοίτηση στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ.
Οι πρώτοι αγώνες της σειράς KAYAK GREECE 2014, πραγματοποιήθηκαν στη Νεάπολη Λακωνίας την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014. Ο ΝΑΟΣ Γυάλας συμμετείχε με 12 αθλητές και αθλήτριες, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ παμπαίδων με τον πρωταθλητή Ελλάδος Αντώνη Κούκουρα, χρυσό μετάλλιο στο διθέσιο καγιάκ 200μ παμπαίδων με πλήρωμα τον ίδιο αθλητή και τον Γιώργο Πανούσο και χάλκινο μετάλλιο με την Ελένη Μπαρτζίλα στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ παγκορασίδων. Συνολικά, ο ΝΑΟΣ Γυάλας, συγκέντρωσε από την πρώτη φάση της διοργάνωσης 121 βαθμούς και κατετάγη 4ος, ενώ ο πρωταθλητής Ελλάδος του Ομίλου Αντώνης Κούκουρας, συγκέντρωσε 24 βαθμούς και τέθηκε επικεφαλής της βαθμολογίας στη κατηγορία junior αθλητών.
Μια εβδομάδα αργότερα, στη Γυάλα, ο ΝΑΟΣ Γυάλας είχε την τιμητική του !
Οι άνθρωποι του ομίλου με επικεφαλής τον ακούραστο Πρόεδρό του κ. Πέτρο Μεκούρη, δημιούργησαν τις απαραίτητες υποδομές ώστε ο ΝΑΟΣ Γυάλας να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.
280 αθλητές και αθλήτριες από 15 σωματεία, συμμετείχαν στους αγώνες, αριθμός ρεκόρ για διασυλλογικό αγώνα κανόε-καγιάκ στην Ελλάδα αλλά και για αθλητική διοργάνωση στη Σαλαμίνα ! Μαζί με τους συνοδούς των αθλητών και τους επισκέπτες, οι εγκαταστάσεις του ΝΑΟΣ Γυάλας φιλοξένησαν πλέον των 100 ατόμων ! Ο χώρος είχε σκεπαστεί στο μεγαλύτερό του μέρος ώστε θεατές και αθλητές να βρίσκονται σε σκιά, ο μεγάλος αριθμός καθισμάτων έκανε ευχάριστη την παρακολούθηση των αγώνων και των παράλληλων δρώμενων, ενώ υπήρχε σπιτικό φαγητό, νερό και αναψυκτικά για όλους. Η RED BULL μοίραζε δωρεάν το αναψυκτικό της σε όλους και έπαιζε συνεχώς μουσική από το προσωπικό της. Παράλληλα έγιναν επίδειξη flying board και χορού Ζούμπα, στον οποίο συμμετείχαν και οι θεατές.
Στο αγωνιστικό μέρος, ο ΝΑΟΣ Γυάλας συμμετείχε με 12 αθλητές και αθλήτριες και κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο με τον Πρωταθλητή Ελλάδος Αντώνη Κούκουρα στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ παμπαίδων και 1 χάλκινο μετάλλιο στο διθέσιο καγιάκ 200μ παμπαίδων με πλήρωμα τον ίδιο αθλητή και τον Γιώργο Πανούσο.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 67 κούρσες σε 22 αγωνίσματα, μεταξύ των οποίων και αγώνες αθλητών των Special Olympics (ΑμεΑ) και μαραθώνιος 3000μ με σκάφη καγιάκ των τύπων εκδρομικό και Surf Ski.
Μετά την ολοκλήρωση και της 2ης φάσης της διοργάνωσης, ο ΝΑΟΣ Γυάλας βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας μεταξύ 14 σωματείων με 254 βαθμούς και ο αθλητής του Αντώνης Κούκουρας παραμένει στην πρώτη θέση της κατηγορίας junior αθλητών με 57 βαθμούς, σε σύνολο 86 αθλητών της κατηγορίας αυτής.
Οι υπόλοιποι αθλητές του ομίλου έχουν λάβει : στην κατηγορία Ανδρών, Τρίγκαλας Γ. 29, Τραϊανός Ηλ. 23, Κυρίος Γ. 22, Παπαδάκης Ν. 17, Μπουφίδης Δ. 14, Σακελλαρίου Α. 12, Τραϊανός Β. 11, Κυρίος Β. 7. Στην κατηγορία junior αθλητών, εκτός του Αντώνη Κούκουρα, ο Πανούσος Γιώργος έχει λάβει 21 βαθμούς και ο Έκτορας Τσεκούρας 6 βαθμούς. Στη κατηγορία junior αθλητριών, οι αθλήτριες του ΝΑΟΣ Γυάλας Μπαρτζίλα Ελένη έχει λάβει 22 βαθμούς και Πανούσου Αθηνά 13.
Απολύτως ικανοποιημένος από τη 2η φάση του KAYAK GREECE 2014 δήλωσε και ο εμπνευστής της και εν ενεργεία αθλητής του καγιάκ Αλέξανδρος Τσάκωνας που είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο.
Απολύτως ικανοποιημένος ήταν και ο Πρόεδρος του ΝΑΟΣ Γυάλας κ. Πέτρος Μερκούρης, που μαζί με τους συνεργάτες του είδαν τον όμιλό τους να αποκτά Πανελλήνια εκτίμηση με τα μαθήματα άψογης διοργάνωσης και φιλοξενίας αγώνων που παρέδωσε, θέτοντας ψηλά τον πήχη των αγώνων κανόε-καγιάκ στην Ελλάδα αλλά και των αθλητικών διοργανώσεων στη Σαλαμίνα !
Αθλητές και θεατές έφυγαν κατενθουσιασμένοι και έδωσαν ραντεβού σε ένα χρόνο, για ακόμη καλύτερους αγώνες !

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/10/14 21:52

    η αμπελακιωτικη συμμορία ηταν εκει;
    πετρο ξαναμέτρα τα αναψυκτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.