Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Οκτ 2014

Mια από τις πιο εμβληματικές μορφές των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 95 ετών

Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1919 στη Μεσσηνία. Πολέμησε στην πρώτη γραμμή ως διοικητής λόχου Πεζικού στο Αλβανικό Μέτωπο συμμετέχοντας στην απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου. Υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές της αντιδικτατορικής δράσης, φυλακίστηκε στη Γυάρο και ήταν αρχηγός του ΠΑΚ στην Ελλάδα.
Το 1974, μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλα στελέχη του Κινήματος ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, του οποίου διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος κατείχε το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, ήταν αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης από το 1985 μέχρι τον Ιούλιο του 1989, ενώ από τον Απρίλιο του 1986 ως τον Ιούλιο του 1989 ήταν ταυτόχρονα και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/10/14 18:35

    Ηταν απο τους καλυτερους πολιτικους.Εμεινε εκτος απο διαφθορες κ.λ.π. ...μιζες του κομματος του.Λιγολογος,πολιτικος με παραστημα..αποτελεσματικος.Αιωνια του η μνημη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΦΕΝΔΥΛΗΣ18/10/14 18:24

    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΗΘΟΣ Κ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Κ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ





















    ΜΑΣΜΕΜΑΣΜΑΣ




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/10/14 01:49

    e...kala...tou pasok itane

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.