Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Ιουλ 2016

Με δεύτερη επιστολή του προς την ΕΛΣΤΑΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ζητάει να αλλάξει την απόφαση της για το Σαν Τζώρτζι

Από την απογραφή του 2011 με άδικη, παράνομη και αυθαίρετη απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ αφαιρέθηκε το νησί Σαν Τζώρτζι από τα διοικητικά όρια του Ιστορικού νησιού της Ύδρας και εντάχθηκε στα όρια του Δήμου Λαυρεωτικής.
Σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κος Παναγιώτης Χατζηπέρος, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη και τον Δήμο, προς τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ.Θανόπουλο έλαβε την ξεκάθαρη απάντηση ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει αρμοδιότητα να μεταβάλει τα διοικητικά όρια των δήμων της Χώρας, τα οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν μείνει αμετάβλητα από το Βασιλικό Διάταγμα του 1834. Σύμφωνα με αυτό, η νήσος Σαν Τζώρτζι (ή Άγιο Γεώργιο ή  Βέλβινα) τοποθετείται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ύδρας.

Είναι φανερό ότι οι απαντήσεις των αρμόδιων φορέων (Υπουργείου Εσωτερικών και ΕΛΣΤΑΤ) ξεκαθαρίζουν το τοπίο και αίρουν κάθε αμφισβήτηση για το δίκαιο του αιτήματος του Δήμου Ύδρας αναφορικά με τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης  νησίδας.
Στην προσπάθεια αυτή έχει στοιχηθεί από την αρχή ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ο οποίος έχει έρθει επανειλημμένως σε επικοινωνία με τους Υπουργούς κ. Κουρουμπλή και κ. Μπαλάφα καθώς και τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Εσωτερικών εκθέτοντας το ζήτημα.

Σήμερα, ο κ.Χατζηπέρος επανέρχεται με νέα επιστολή του προς την ΕΛΣΤΑΤ, ζητώντας την τελική διοικητική επίλυση του προβλήματος. Συγκεκριμένα, καλεί τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ να αντικαταστήσει την προηγούμενη «λανθασμένη»απόφαση του 2011 με νέα, η οποία να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, τηρώντας αυστηρά τη νομιμότητα. Σύμφωνα με τον κ.Χατζηπέρο η άμεση έμπρακτη δικαίωση του  ιστορικού  Δήμου  Ύδρας και των Υδραίων πολιτών είναι μονόδρομος και απόλυτη προτεραιότητα  για την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και τον ίδιο προσωπικά, καθώς φαινόμενα καταστρατήγησης της νομιμότητας και του δικαίου δεν μπορούν και δεν πρέπει να είναι ανεκτά από κανέναν. Το θέμα δεν είναι μόνο ηθικής τάξεως και νομιμότητας αλλά έχει και οικονομικές επιπτώσεις από τα τέλη που θα εισπράττει ο Δήμος και τα οποία ανέρχονται κατά μέσον όρο στο 1 εκατομμύριο Ευρώ ετησίως.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/7/16 20:23

    Χεστήκαμε με τον Τζώρτζη, με την Υδρα και με τον χατζηπέρο!
    Εμείς εδώ τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/7/16 04:51

    ΤΑΜΤΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΔΟΥΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ"ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.........."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/7/16 13:54

    ΔΡΑΚΟΥΛΑ ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΞΕΧΝΑΣ ΡΕ ΑΡΧΙΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΕ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ;;;;;;;;;;;;;;
    ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ 2.600.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ "ΣΤΗΜΕΝΑ" ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΤΙΣΜΑΤΑ 600 τμ ΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΕΛΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ Ο ΤΣΑΒΕΣ;;;;;ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΒΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..."ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ";;;;;;;;;;;;;;;;ΚΑΙ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΣΕ ΔΙΑΟΛΟΣΤΗΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ;;;;;;;;;;;
    ΞΕΧΝΑΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΞΕΧΝΑΣ ΡΕ ΑΡΠΑΧΤΙΚΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΛΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕΣ 10.000.000 ΚΥΒΙΚΑ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟ ΑΞΙΑΣ ΔΙΣΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΑΝΤΙ ΕΝΟΣ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥ ΔΡΑΧΜΩΝ;;;;;;;;;;;;;
    ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΦΥΤΡΩΣΕ Ο ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΓΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/7/16 16:52

    Η υπόθεση των παράνομων μελών του διοικητικού συμβουλίου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής είναι ιδιαίτερα σημαντικό θέμα και πρέπει οι αρμόδιοι να το στείλουν άμεσα στη δικαιοσύνη.
    Κύρια δήμαρχε εδώ θα δείξετε τα καθαρά χέρια που διατυμπανίζατε


    Απάντηση
    Απαντήσεις

    Ανώνυμος23/7/16 14:09
    Ποιό είναι το σοβαρό θέμα ρε βλάκα, δεν μας το λες;
    Όταν την προηγούμενη φορά που κατηγορούσατε το Φασουλή για οικονομικές ατασθαλίες και είχατε κινητοποιήσει το σύμπαν (Σύλλογος δασκάλων, Σύλλογος Γονέων) βάλατε την ουρά στα σκέλια όταν η Δήμαρχος πρότεινε να έρθει το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για έλεγχο και δεν το ψηφίσατε. Απολογηθείτε λοιπόν λαμόγια γιατί δεν το ψηφίσατε;


    Ανώνυμος23/7/16 16:45
    ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΑΚΑ ΜΗΝΑ 14:09,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΗΜΙΜΑΘΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΟΥ ΙΔΙΩΤΗΤΩΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ,ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΙΑΘΙΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΒΑΖΕ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ....ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ
    ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ή ΜΗΠΩΣ ΕΒΑΖΕΣ ΕΣΥ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΩΝ;;;;
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΠΑΧΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΑΠΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΧΩ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.