Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Δεκ 2016

Διεθνής διάκριση για τον Κυριάκο Μαριδάκη από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελληνισμού

αναδημοσίευση από Λιμάνι 24
Με το βραβείο “Δίπλωμα Αρετής” τιμήθηκε η ο Κυριάκος Μαριδάκης ιδρυτής και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος «Σαλαμίς», για την διεθνή προβολή και ανάδειξη της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαλαμίνας αλλά και των ιστορικών χώρων της Ναυμαχίας ως παγκόσμιο μνημείο Ελευθερίας, Δημοκρατίας, Πολιτισμού σε μια πανανθρώπινη εκδήλωση «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ» τιμώντας όλους τους νεκρούς ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας και κοινωνικής τάξης με τη συμμέτοχη 47 πρεσβειών της UNESCO και της Ελληνικής κυβέρνησης, προωθώντας, προβάλλοντας και συμβάλλοντας στη διάδοση και ανάδειξη του Ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερα, η κατάκτηση αυτού του βραβείου από το Παγκόσμιο κέντρο Ελληνισμού αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις πολύχρονες προσπάθειες του Κυριάκου Μαριδάκη που διεθνοποίησε το γεγονός της Ναυμαχίας δίνοντας ένα πανανθρώπινο και οικουμενικό μήνυμα ενότητας, ειρηνικής συναδέλφωσης όλων των λαών.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου κέντρου Ελληνισμού πληρεξούσιο υπουργό της Διεθνής ακαδημίας Δρ. Τριαντάφυλλο Καραγιάννη « Η βράβευση αυτή αποτελεί συνολική αναγνώριση για το ανιδιοτελή έργο και τις υπηρεσίες του κ. Κυριάκου Μαριδάκη στον Ελληνικό αλλά και Παγκόσμιο πολιτισμό.»