Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Δεκ 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ»

Η έκδοση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων των εργαζομένων στα «Τσιμέντα Χαλκίδας» μετά από προσφυγή της πολυεθνικής «Lafarge» και την αποστολή προδικαστικών ερωτημάτων από το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ένα ξεκάθαρο στόχο.
Η «οικονομική ελευθερία» των εργοδοτών, ώστε να μπορούν να απολύουν μαζικά, χωρίς θεσμικές διαδικασίες και «γραφειοκρατικές αγκυλώσεις» είναι υπεράνω όλων.

Το πολιτικό και δικαστικό κατεστημένο της Ε.Ε εμφανίζεται ως ο απόλυτος θεματοφύλακας και υπερασπιστής του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων και καταργεί και τα τελευταία ελάχιστα εμπόδια στην δράση τους, ικανοποιώντας τις πάγιες απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.
Το ουσιαστικό σημείο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι, η εφαρμογή της μέχρι σήμερα ελληνικής νομοθεσίας στην πράξη και εν προκειμένω στην υπόθεση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ δεν πρέπει να ακυρώσει την απόφαση της πολυεθνικής να απολύει ομαδικά.
Με άλλα λόγια, οι ομαδικές απολύσεις πρέπει να είναι ελεύθερες, να μην εμποδίζονται από ποσοστώσεις, κυβερνητικές- διοικητικές παρεμβάσεις, ούτε να περιορίζονται λόγω των μεγάλων κοινωνικών επιπτώσεων που προκαλούν.
Η απόφαση για τις ομαδικές απολύσεις συνεχίζει το ξήλωμα του εργατικού δικαίου, που θα φέρει νέες επιθέσεις στον κατώτερο μισθό, στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στο απεργιακό δικαίωμα και στην συνδικαλιστική δράση.
Αυτή είναι και η ουσία της υπάρχουσας Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις ομαδικές απολύσεις, με την οποία καλείται πλέον να συμμορφωθεί η ελληνική νομοθεσία.

Η Κυβέρνηση οφείλει να μην αποδεχτεί αυτή την απόφαση και να συνταχθεί τόσο με τις απόψεις των συνδικάτων, όσο και με την κοινή συμφωνία ΓΣΕΕ-εργοδοτών, όσο ατελής και αν είναι αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.