Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

3 Νοε 2017

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Αγαπητοί Αστρόφιλοι  Γειά σας.
Συμπληρώνονται εφέτος 10 Χρόνια από την έναρξη των Μαθημάτων Λαϊκής Αστρονομίας που ξεκίνησαν το Φθινόπωρο του 2008. Το Φθινόπωρο του 2008 ως μέλος της τότε ΔΕΠΑΣ πρότεινα να ενταχθούν μαζί με τα άλλα επιμορφωτικά Σεμινάρια και τα Μαθήματα Λαϊκής Αστρονομίας. Η πρόταση έγινε δεκτή από την τότε Δημοτική Αρχή και υιοθετήθηκε και από την επόμενη διατηρώντας έτσι αδιάλειπτη την συνέχεια τους. Με την ίδρυση του Παραρτήματος Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος τα μαθήματα συνεχιστήκαν και πάλι με την συνεργασία του Δήμου παραχωρώντας την αίθουσα << Δ. Μπόγρη>>. Από το 2015 τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου Αμπελακίων  Σαλαμίνας σε ένα όμορφο παραδοσιακό χώρο.  

Τα Μαθήματα Λαϊκής Αστρονομίας στοχεύουν στην διάχυση της επιστήμης της Αστρονομίας στο ευρύ κοινό και στην διάδοση της αφού λόγω του ευπρόσιτου χαρακτήρα της επιστήμης αυτής αποκτούνται επιστημονικές γνώσεις με ευχάριστο τρόπο. Επιπλέον ένας ακόμη σημαντικός λόγος για εμάς του Έλληνες που πρέπει να διαδίδεται αυτή η επιστήμη είναι ότι πανέμορφη Μυθολογία μας είναι γραμμένη στον ουρανό με όμορφους μύθους που κρύβουν  επιστημονική γνώση αλλά και ηθικά διδάγματα. Δυστυχώς όμως στην Χώρα που θεμελιώθηκε επιστημονικά  η Αστρονομία  η Πολιτεία φρόντισε να την αποβάλει  από όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Πιστεύω ότι με τα μαθήματα αυτά και με την γενικότερη δράση του Παραρτήματος Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος  μέσα από εκπαιδευτικές-κοινωνικές και παρατηρησιακές δραστηριότητες αποκτήθηκε μια υποτυπώδης αστρονομική παιδεία στο κοινό της Σαλαμίνας και αναπτύχθηκε η Αστροφιλία στα νέα παιδιά. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω όλες τις Δημοτικές Αρχές από το 2008 έως σήμερα που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια παραχωρώντας χώρους για την πραγματοποίηση αυτών των μαθημάτων αλλά και όσους βοήθησαν σ΄αυτόν τον στόχο.   Εφέτος τα Μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και ώρα 5:30 στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου Αμπελακίων. Υπενθυμίζουμε ότι είναι ΔΩΡΕΑΝ και μπορούν να τα παρακολουθήσουν από παιδιά ΣΤ΄ τάξεως Δημοτικού έως ενήλικες.
Υ.Γ.: Για οποιαδήποτε πληροφορία διευκρίνιση καλέστε  στο τηλ. 6972716053
                   Για το Δ.Σ  του Παραρτήματος  Σαλαμίνας

                   Ο πρόεδρος Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/11/17 16:51

    ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ Η ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ, ON AIR ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Χ.Α. ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ! ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ!
    Άνευ προηγουμένου επεισόδιο με την Τατιάνα Στεφανίδου και μέλος του κοινού on air! Εκτός εαυτού η παρουσιάστρια της άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια!

    Άγριο επεισόδιο διαδραματίστηκε σήμερα στην εκπομπή Τατιάνα live με πρωταγωνίστρια την ίδια και μια γυναίκα από το κοινό!

    Αφορμή στάθηκε ο ξυλοδαρμός από Χρυσαυγίτες (;) της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής!

    Η Τατιάνα κατέβηκε στο κοινό, της άρπαξε το μικρόφωνο και ουσιαστικά της απαγόρευσε να μιλήσει άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/11/17 17:27

    Πυρά του Ρωσικού Πατριαρχείου κατά του άθεου Τσίπρα και της ανθελληνικής κυβέρνησης του
    Η πρωτοβουλία της μνημονιακής συγκυβέρνησης για νομοθετική θέσπιση του δικαιώματος της αλλαγής φύλλου από τα 15 έτη τάραξε τις λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου, τα οποία για πολλοστή φορά -εκτεθειμένα- υποχώρησαν στις ανθελληνικές και εθνοαποδομητικές ορέξεις τις θλιβερής ιδεοληπτικής μειοψηφίας που κυβερνά την πατρίδα μας.
    Η αναταραχή αυτή, όμως, είχε κι ευρύτερες πολιτικές και διπλωματικές προεκτάσεις, τις οποίες είτε αγνόησε η κυβέρνηση, είτε σκοπίμως υποβάθμισε, με την εμμονική της στάση να παρουσιάζει ως απόλυτα επιτυχημένη την χωρίς αποτέλεσμα πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αμερική. Πρώτη χώρα που αντέδρασε επισήμως στον ως άνω νόμο-έκτρωμα είναι η ομόδοξη Ρωσία. Δια του εκπροσώπου του Ρωσικού Πατριαρχείου η Μόσχα κατακεραύνωσε τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του, χαρακτηρίζοντας τον ως άθεο και εχθρό της ορθοδοξίας, χαρακτηρισμοί που μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους και που οπωσδήποτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθότι -υπενθυμίζουμε- το εν λόγω νομοσχέδιο εισήχθη στη Βουλή παρά την ανοιχτή διαφωνία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
    Το Ρωσικό Πατριαρχείο τονίζει στην ίδια ανακοίνωση πως ο Τσίπρας προέβη σε συνειδητό «Έγκλημα ενώπιον Θεού και ανθρώπων», ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει τη συμπαράσταση του στους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους, οι οποίοι όπως έχουμε τονίσει κατά το παρελθόν με αφορμή άλλες «πρωτοβουλίες» της κυβέρνησης (όπως τα σχολικά εγχειρίδια των θρησκευτικών για παράδειγμα) βιώνουν μια άνευ προηγουμένου θρησκευτική καταπίεση με την βάναυση προσβολή της πίστης τους προς όφελος του δόγματος των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
    Εάν το Πατριαρχείο ή οποιοσδήποτε άλλος θρησκευτικός ή μη φορέας τέτοιου μεγάλου βεληνεκούς προέβαινε σε θετικές κριτικές για το έργο του Τσίπρα και το άτομο του, σήμερα σύσσωμος ο Τύπος θα αναπαρήγαγε διθυραμβικά σχόλια για την επιτυχία της αριστερής κυβέρνησης. Στην περίπτωση όμως που η χώρα ανοίγει μέτωπα και «κλείνει πόρτες» σε δυνητικούς συμμάχους, όπως είναι η Ρωσία, η είδηση αποκρύπτεται και περνά στα ψιλά γράμματα της «έγκυρης» ενημέρωσης, που όλως παραδόξως, εγκωμιάζει νυχθημερόν την συγκυβέρνηση και το έργο της, δίνοντας μας την απτή απόδειξη του ελέγχου στα ΜΜΕ και του υποτιθέμενου πολέμου κατά των συμφερόντων και της διαπλοκής.
    Καταληκτικά, η φράση του Ρώσου Ιεράρχη «Ο κ. Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι είναι Πρωθυπουργός ενός Ορθόδοξου κράτους, δεν κρύβει τις αθεϊστικές του πεποιθήσεις και το ότι για αυτόν η θρησκεία δεν σημαίνει απολύτως τίποτα» συμπυκνώνει σε λίγες μόνο γραμμές το σύγχρονο ελληνική πρόβλημα. Πρόβλημα που μεταφράζεται σε μια ξεκάθαρα δουλική προς αλλότρια συμφέροντα και εχθρική προς το έθνος πολιτική, που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε ρήξη με την Εκκλησία και σε έναν διαχωρισμό που θα εγκαινιάσει έναν νέο διχασμό, αυτή τη φορά υπέρ του έθνους: αυτόν ανάμεσα στους εχθρούς της πατρίδας και τη Ορθοδοξίας και στους υπερασπιστές των πατροπαράδοτων ηθών, εθίμων και αξιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/11/17 18:19

    Δίκη Χ.Α.: Αποκαλύψεις «φωτιά» από τον πρώτο προστατευόμενο μάρτυρα
    Στρατιωτικού τύπου κόμμα»
    Νωρίτερα, ο μάρτυρας -πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής- στην κατάθεσή του, αναφερόμενος στη λειτουργία του κόμματος, έκανε λόγο για «στρατιωτικού τύπου» οργάνωση με σκληρή εκπαίδευση, ενώ περιέγραψε και τον τρόπο, με τον οποίο οργάνωναν επιθέσεις κατά των αλλοδαπών και άλλων ατόμων που ήταν ανεπυθίμητοι.
    «Στη Χρυσή Αυγή γινόταν προπαγάνδα για πατριωτικούς λόγους. Είχαμε τις λεγόμενες βόλτες, τα "ντου", τις επιθέσεις δηλαδή, κάναμε πολεμικές ασκήσεις, για να είμαστε έτοιμοι για πολλά πράγματα, ξέρουν τι εννοώ, αν χρειαζόταν να πάμε να χτυπήσουμε κάποιον, η να κάνουμε κάποια φασαρία», είπε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας.
    Παράλληλα, υποστήριξε ότι είχε εκπαιδευτεί στρατιωτικά από τη Χρυσή Αυγήστη Μαλακάσα, όπου παρών ήταν και ο Γιώργος Ρουπακιάς. Σχετικά με τον Ηλία Κασιδιάρη, ανέφερε ότι «και παρακολουθούσε και μετείχε στις εκπαιδεύσεις».
    «Στη Μαλακάσα πήγα τρεις φορές για εκπαίδευση. Σκληρή εκπαίδευση με πολύ πόνο. Ήμασταν εκεί 30-35 άτομα με εκπαιδευτές διάφορους και ένας από αυτούς ήταν στρατιωτικός. Εκεί ήταν και ο Ρουπακιάς, ήταν υπεύθυνος ομάδας, είχε αξίωμα μπορούσε να πηγαίνει παντού, όχι σαν κι εμάς. Μιλούσε με τους μεγάλους. Εκεί είχε έρθει και ο Κασιδιάρης που παρακολουθούσε αλλά μια φορά μας έκανε και εκπαίδευση, πολεμικές τέχνες», τόνισε.
    Η εκπαίδευση
    Πρόεδρος: Την εκπαίδευση την χαρακτηρίζετε σκληρή.
    Μάρτυρας: Ήταν σκληρή σαν τους κομάντο.
    Πρόεδρος: Είπατε σκληρή και με πολύ πόνο.
    Μάρτυρας: Μας δίνανε και μερικές γερές στον αυχένα για να μαθαίνουμε στον πόνο.
    Τα Τάγματα Εφόδου
    «Τα Τάγματα Εφόδου ήταν με 20 η 30 άτομα. Φορούσαν μαύρα παντελόνια και μπλούζα της ΧΑ στη Νίκαια, στον Πειραιά παντελόνι παραλλαγής και μπλούζα της ΧΑ και είχαμε στειλιάρια μεγάλα που υποτίθεται ότι ήταν σημαίες. Τα Τάγματα τα είχαμε για τους ξένους και για εκείνους που δεν θέλανε τη ΧΑ. Είχαμε επικεφαλής που έδινε το σύνθημα για το "ντου" και το κάναμε», ανέφερε ομάρτυρας.
    Ο ρόλος του Ν. Μιχαλολιάκου
    «Οι εντολές για τις επιθέσεις ήταν σε γνώση του γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να πάρει τέτοια απόφαση χωρίς εκείνος να το γνωρίζει». Κατά τους ισχυρισμούς του μάρτυρα «πολλές φορές οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς είχαν σχέση "με την κονόμα"».
    «Τους φοβίζανε και τους πουλάγανε κινητά, τσιγάρα, και άλλα όλα για την κονόμα. Αλλά και τα μέλη της ΧΑ όλο πληρώναμε. Πουλούσαν τα πάντα σημαίες, λάβαρα...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/11/17 07:15

    ΜΗΝΑΚΟ 01:39,ΠΑΛΙ ΞΕΝΥΧΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΗΝΑΚΟ;;;;;;
    ΜΗΝΑΚΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΚΛΑΨΕ .....ΚΛΑΨΕ....ΚΛΑΨΕ.....ΠΟΛΥ....
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ...ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ...ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΗΝΑΚΟ ΠΡΩΤΟΣ- ΠΡΩΤΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΗΝΑΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΕΣΥ;;;;;;;
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΑΖΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2017 ΘΑ ΕΧΕΙΣ "ΤΕΛΕΙΩΣΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕΤΩ ΓΙΑ ....ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!!!!
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΒΑΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!!
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΟΙΠΟΠ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΑΡΜΟΔΙΩΣ!!!!
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ...... ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΕΤΑ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ 5% ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ Ο ΛΑΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!!!!
    ΚΛΑΨΕ ....ΚΛΑΨΕ....ΚΛΑΨΕ ΜΗΝΑΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΥΧΤΑ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/11/17 07:47

    ΡΕ ΤΖΑΒΑΡΗ ΔΕΝ ΞΙΓΙΕΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΟ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΥ@ΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.
    ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΜΑ....ΔΕΝ ΓΑ@ΕΙΣ ...ΟΣΟ ΖΟΥΝΕ ΘΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.