Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

2 Νοε 2017

Δείτε εικόνες από τις πρόσφατες εκπληκτικές ηλιακές εκλάμψεις, και πώς φαίνονται από το διάστημα. Θα μείνετε… ενθουσιασμένοι

Ο Ήλιος μας, στον ενδεκαετή κύκλο της ενεργειακής του δραστηριότητάς, διανύει αυτή την εποχή, την περίοδο του λεγόμενου ¨Ηλιακού Ελάχιστου¨, το χρονικό διάστημα στο οποίο ελαχιστοποιείται η δραστηριότητα του μητρικού μας άστρου με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελάχιστες ή και καθόλου ηλιακές κηλίδες. Αλλά παρά του ότι η ενέργεια του Ήλιου μας βρίσκεται σε περίοδο ¨χαλάρωσης¨ , τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, σημειώθηκε στο κοντινό μας άστρο μεγάλη δραστηριότητα.

Από μια και μόνο ενεργή περιοχή ηλιακών κηλίδων, στο μητρικό μας αστέρι καταγράφηκαν πάνω από 30 ηλιακές εκλάμψεις, συμπεριλαμβανομένης και της μεγαλύτερης που έχουμε δει από το 2005. Χάρις στην τεχνολογία έχουμε ¨συλλάβει¨ πρόσφατες εικόνες για το πως φαίνεται από το διάστημα αυτή η αλλόκοτη δραστηριότητα.
Διαβάστε περισσότερα:
Επίσης δείτε και κατεβάστε το διαδικτυακό μας περιοδικό ¨Εναστρον¨
Ακολουθήστε τους συνδέσμους :
α) Σε μορφή αναγνώσιμου pdf
β) σε μορφή flip pdf
Ακόμη δείτε, κατεβάστε, και εκτυπώστε νο Αστρονομικό μας Ημερολόγιο για το 2018 με εικόνες από το Διάστημα καθώς και χρήσιμες Αστρονομικές πληροφορίες για τους λάτρεις του Ουρανού. 
Διευκρινίζουμε: 
Οι ώρες των φαινομένων είναι σε GMT. Η ώρα Ελλάδας είναι GMT+2, ενώ με τη θερινή ώρα είναι GMT+3.
Ακολουθήστε τον σύνδεσμο

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/11/17 12:25

    Μπορώ να κάνω ένα σχόλιο για την προηγούμενη δημοσίευση κ. διαχειριστή ; Eυχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ερώτηση περιττή βεβαίως τα σχόλια είναι ελεύθερα για όλα
      Τώρα αν ενδιαφέρεσαι για την ανάρτηση που έχουμε αφαιρέσει τα σχόλια σύμφωνα με επιθυμία του εκδότη του ΔΤ και φυσικά μπορείς να κάνεις σχόλιο
      Η πάγια δική μας επιθυμία είναι τα σχόλια να κρατούν κάποιο επίπεδο

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/11/17 20:53

      Ο τρόπος με τον οποίο απαντάτε (όπως βλέπετε χρησιμοποιώ ακόμη πληθυντικό) θα μπορούσε να ήταν πολύ καλλίτερος (βλέπε ΄΄ περιττή ερώτηση΄΄, υπόδειξη περί απάντησης ΄΄κάποιου επιπέδου΄΄ κ.α.Γιατί αυτά; Tι σας πείραξε;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/11/17 07:16

    ΜΗΝΑΚΟ 01:39,ΠΑΛΙ ΞΕΝΥΧΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΗΝΑΚΟ;;;;;;
    ΜΗΝΑΚΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΚΛΑΨΕ .....ΚΛΑΨΕ....ΚΛΑΨΕ.....ΠΟΛΥ....
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ...ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ...ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΗΝΑΚΟ ΠΡΩΤΟΣ- ΠΡΩΤΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΗΝΑΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΕΣΥ;;;;;;;
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΑΖΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2017 ΘΑ ΕΧΕΙΣ "ΤΕΛΕΙΩΣΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕΤΩ ΓΙΑ ....ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!!!!
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΒΑΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!!
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΟΙΠΟΠ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΑΡΜΟΔΙΩΣ!!!!
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ...... ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΕΤΑ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ 5% ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ Ο ΛΑΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!!!!
    ΚΛΑΨΕ ....ΚΛΑΨΕ....ΚΛΑΨΕ ΜΗΝΑΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΥΧΤΑ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/11/17 07:48

    ΡΕ ΤΖΑΒΑΡΗ ΔΕΝ ΞΙΓΙΕΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΟ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΥ@ΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.
    ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΜΑ....ΔΕΝ ΓΑ@ΕΙΣ ...ΟΣΟ ΖΟΥΝΕ ΘΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/11/17 18:10

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ Ο ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ. ΤΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙΣΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ. ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΘΕΤΕΙΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε, σε ευχαριστώ μέσα απ την καρδιά μου για τα καλά σου λόγια, κάπου θα συμφωνήσω μαζί σου για την ψυχασθένεια μου μια και κάθομαι να σου απαντήσω, ίσως και να 'χεις δίκιο.
      Τώρα όσο για τον ρόλο που μου αναθέτεις της προστασίας αυτού του "παιδιού" (ενήλικας είναι μα δεν το κάνω θέμα) με συγκινείς μα δεν είναι αρμοδιότητα μου να ενεργώ ως άλλος Γεωργαλάς στο δικό μου blog άσε που δεν έχω και τις σχετικές γνώσεις επ' αυτού!
      Να 'χεις ένα καλό βράδυ και μια υπέροχη Κυριακή καλέ μου φίλε και μακριά από μένα ρόλοι που δεν μου χρειάζονται.
      Θέλεις να συμφωνήσω μαζί σου χάρη συζήτησης; Μπορεί να χει μια δόση υπερβολής η προσπάθεια του, όμως προσφέρει σ' αυτό το νησί πολλά περισσότερα από κάποιους εκλεγμένους μέντορες της τοπικής μας αυτοδιοίκησης.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/11/17 00:55

      ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΑΠΟΛΥΤΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/11/17 11:10

      k. Διαχειριστή, βλέπω (και μπράβο σας) ότι μπήκατε στον κόπο ν΄απαντήσετε στον πιο πάνω. ΄Ομως από σύμπτωση (...), από παράλειψη (...), δεν μου απαντήσατε στο σχόλιο (3.11,17, 20.53). Να είστε καλά !

      Διαγραφή
    4. Καλέ μου κύριε/α 5/11/17 11:10
      Δεν κατάλαβα επί ποίου σημείου αναζητάτε απάντηση
      Αν σας ενόχλησε ο ενικός, ΟΚ έχετε δίκιο να σας ζητήσω συγνώμη η ερώτηση σας ποιά είναι που παραμένει αναπάντητη;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος5/11/17 21:22

      Κύριε διαχειριστή, χάρηκα για την απάντησή σας. Πιστέψτε με ότι δεν ήθελα την έκφραση της συγνώμης, επειδή είναι ή έβδομη (!) φορά που συμβαίνει αυτό. Πέραν τούτου σας απαντώ, ναι, με πείραξε ή μάλλον με εξέπληξε δυσάρεστα ο ενικός σας, όταν ο συνομιλητής σας είναι (δυστυχώς) άγνωστος.΄Οσον αφορά το ερώτημά σας, ξαναδιαβάστε με, δείτε κάποια ερωτηματικά και μάλλον θα αποσύρετε το ερώτημά σας. Σας ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος8/11/17 11:42

      Ραντεβού στην ...όγδοη ΄΄συγνώμη΄΄ κ. διαχειριστή

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.