Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

15 Νοε 2017

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και λαμβάνοντας υπόψη την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των νησιών μας και της Τροιζηνίας, συνεκλήθη ευρεία σύσκεψη στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, προκειμένου να δοθεί λύση στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι Σπέτσες όσο και η Σαλαμίνα. Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Δ/ντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων Στέλλα Χρυσουλάκη, αρχαιολόγοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Πειραιώς και Νήσων.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν πέραν όλων των άλλων κυρίως τα δύο σε εξέλιξη έργα, του βιολογικού καθαρισμού των Σπετσών και του δικτύου ομβρίων στην περιοχή Βουρκάρι Σαλαμίνας.

Αναφορικά με το πρώτο έργο, η πρόσληψη αρχαιολόγων τόσο από τον Δήμο όσο και από την μεριά της Εφορείας Αρχαιοτήτων, θα διευκολύνει την εξέλιξη των εργασιών σε πολλά μέτωπα και την επιτάχυνση του έργου.  

Όσον αφορά στο έργο απορροής των ομβρίων Σαλαμίνας, το οποίο ταλαιπωρεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού και δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα, αποφασίστηκε να εξεταστεί η δυνατότητα επίσπευσης των έργων με παράλληλη καλύτερη συνεργασία μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του εργολάβου. Επίσης, συμφωνήθηκε να γίνει ένα μικρό τεχνικό έργο, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και αύλακας απορροής των υδάτων, για να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην περιοχή και εφόσον δύναται, θα χρηματοδοτηθεί από το υποέργο της Αρχαιολογίας.  

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/11/17 17:19

    ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ κ.ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΑ ΣΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ! ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ Η ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΕΕΕΕΕ? Η ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ? ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΕΕΕ? ΜΙΛΑ ΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....................Ή ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε 147:19
      Σαν διαχειριστής ενός ενημερωτικού μέσου τι να πω και τι θέση να πάρω;
      Δεν διοικούν οι δημοσιογράφοι και οι μπλόκερς τούτου του τόπου μια και καλώς κακώς βγάζουμε Δήμαρχο με ότι αυτό συνεπάγεται.
      Όμως από την δική μου σκοπιά πολύ σύντομα θα κάνω μια ανάρτηση γιατί όντως το θέμα απασχολεί πολλούς!
      Μόνο να σου θυμίσω... το 90% των κτισμάτων εντός πόλεως και εκτός είναι κτισμένα αυθαιρέτως και νομιμοποιήθηκαν όλα εκ των υστέρων!
      Γιατί όμως μιλάμε για την Σαλαμίνα;
      Μη και δεν είναι αυθαίρετη όλη η Ελλάδα; Ακόμα και η πόλη των Αθηνών;
      Γνωρίζεις πως κάποια κομμάτια του Κορυδαλλού θεωρούνται δασικές περιοχές κι έχουν οι άνθρωποι προβλήματα;
      Τέλος κάποια στιγμή θα επανέλθουμε, όμως για να 'μαστε δίκαιοι, ναι δεν φταίει ο κόσμος που έχτισε αυθαίρετα φταίει και το κράτος που είχε την δυνατότητα να προγραμματίσει και δεν το έκανε κι απ ότι βλέπω... δεν θα το κάνει ούτε κι αύριο.
      Να σου πω καλέ μου φίλε κάτι που το έζησα στην Γερμανία, όπου εκεί το κράτος πρώτα ορίζει το ίδιο περιοχή οικισμών / χωριών περιφερικά των μεγαλουπόλεων, κάνει το ίδιο πρώτα της υποδομές αποχέτευση φως νερό οδοποιία και μετά δίνει άδειες σε ιδιώτες να φτιάξουν το σπίτι τους έστω και προκάτ μόνοι τους χωρίς υποχρεωτικά μεροκάματα ΙΚΑ κα τέτοιες πονηριές του ληστρικού μας κράτους.
      Θα μπορούσα να σου γράφω κι άλλα αλλά δεν είναι της παρούσης καλό σου βράδυ

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.