Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

28 Νοε 2017

ΑΡΑΤΟΣ Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας! Τι θα λέγατε για μια …Υπερπανσέληνο ;

Την Κυριακή στις 3 Δεκεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα, η ομάδα μας, καιρού επιτρέποντος, θα παρατηρήσει την Σελήνη στη φάση της Πανσελήνου.
Τι το ιδιαίτερο όμως έχει η συγκεκριμένη Πανσέληνος; Η απόσταση της Σελήνης από τη Γη δεν έχει ένα σταθερό νούμερο. Το χιλιοτραγουδισμένο από τους λαούς της γης φεγγάρι άλλοτε είναι κοντά μας (Περίγειο) και άλλοτε απομακρύνεται έως ένα σημείο (Απόγειο).

Όταν συμβαίνει το σημείο εκείνο που η Σελήνη είναι στο πλησιέστερο της σημείο στη Γη, το οποίο και λέγεται Περίγειο (Πέριξ της Γης) να βρει τη Σελήνη σε φάση Πανσελήνου, τότε παρατηρείται μια μικρή - φαινόμενη βέβαια - αύξηση του μεγέθους και της φωτεινότητας του φυσικού μας δορυφόρου, και επειδή η Πανσέληνος αυτή δείχνει τη Σελήνη μεγαλύτερη από τις άλλες Πανσελήνους λέμε ότι έχουμε Υπερπανσέληνο.
Την Κυριακή ο αστέρας Αλντεμπαράν ή Λαμπαδίας κατά μια άλλη του ονομασία, ο α του Αστερισμού του Ταύρου, θα ανατείλει* στις 17:17 ώρα Ελλάδας, σε απόσταση μόλις 30 από την Σελήνη και η αστρική αυτή παρέα θα μας συντροφεύσει στην παρατήρηση μας εκείνη την ημέρα.
Η παρατήρηση θα γίνει στο Δυτικό Πάρκινγκ του Ι. Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας (Λόφος Πατρίς) στη Σαλαμίνα.
Αστρονομική πηγή: Πλανητάριο Θεσσαλονίκης
Ο Χάρτης της Παρατήρησης:

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/11/17 23:23

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ;
    Τελικά, η πολυδιαφημισμένη από την «αντιπολίτευση» ως “Black Monday” για την συγκυβέρνηση, εξελίχθηκε σε φιάσκο, με την συνήθη κοκορομαχία Τσιπροκαμμένων-Κούλη, χωρίς να ρίξει φως στην ουσία της υπόθεσης. Και απλώς, η νουδούλα υποσχέθηκε πως δε θα ξεχάσει το θέμα όταν έρθει στην κυβέρνηση…

    Κι όμως, θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί διαφορετικά η υπόθεση και όχι μόνο ο Καμμένος, αλλά και ολόκληρη η συγκυβέρνηση να στριμωχθούν αγρίως! Πως; Εάν η νουδούλα –που διαθέτει και τον απαιτούμενο για κάτι τέτοιο αριθμό των 60 βουλευτών- κατέθετε πρόταση μομφής κατά του Καμμένου, γι’ αυτήν καθ’ αυτήν την πώληση όπλων προς το δολοφονικό κράτος της Σαουδικής Αραβίας και δευτερευόντως για τον μεσάζοντα!

    Είχαν προηγηθεί οι φραστικές διαφοροποιήσεις δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (του Φίλη και του βουλευτή Τρικάλων Παπαδόπουλου), που ζητούσαν να ακυρωθεί η συμφωνία, οπότεσε περίπτωση πρότασης μομφής θα έρχονταν σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν αποκλείεται βεβαίως να έκαναν επιτόπια κωλοτούμπα, αλλά σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση και ο Καμμένος θα έβγαιναν εκτεθειμένοι!

    Γιατί άραγε η νουδούλα άφησε τέτοια ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη; Μήπως γιατί η «αντιπολίτευσή» της έχει όρια (τις κοκορομαχίες!), καθώς από μια τέτοια ενέργεια θα δυσαρεστούντο οι Αμερικανοσιωνιστές προστάτες των χασάπηδων της Σαουδικής Αραβίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/11/17 23:30

    Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ!
    Συνέντευξη στην «πρόθυμη» Χατζηνικολάκεια Realnewsέδωσε ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης (και παρ’ ολίγον αρχηγός του ΚΚΕ – είχε χάσει την αρχηγία από την Παπαρήγα για τέσσερις ψήφους…), όπου με -έμμεσο πλην σαφή- τρόπο προανήγγειλε την μελλοντική «μεγάλη συγκυβέρνηση» νουδούλας-ΣΥΡΙΖΑ – και «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων».

    Ιδού η προαναγγελία:

    «Η ίδια η έξοδος από τα μνημόνια χωρίς νέα προαπαιτούμενα και ο χαρακτήρας του μεταμνημονιακού καθεστώτος θα εξαρτηθούν και από τη δυνατότητά μας να δείξουμε προς τα έξω ενιαία στάση υπέρ των συμφερόντων της χώρας. Οι μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας, θα πρέπει να διαμορφώσουμε μια δημοκρατική πολιτική κουλτούρα και θεσμούς που να προάγουν συνθέσεις και συναινέσεις με διαφάνεια και στη βάση αρχών και προγραμματικών συγκλίσεων».

    Καταλάβατε που το πάνε το πράμα – κι ας κοκορομαχούν στη βουλή, για τα μάτια του κόσμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.