Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

3 Νοε 2017

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Ομόφωνα εγκρίθηκε χτες, κατά τη 34η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Μελέτη Περιφερειακής Οδού Πόλης Αίγινας»,  του Δήμου Αίγινας.
Η πόλη της Αίγινας αποτελεί το σημαντικότερο λιμάνι του νησιού το οποίο συνδέεται με τακτική συγκοινωνία με τον Πειραιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα σημαντικό ποσοστό από τους κατοίκους τους νησιού εργάζονται στο λεκανοπέδιο της Αθήνας και μετακινούνται καθημερινά με τα πλοία.

Το λιμάνι εξυπηρετεί μετακινήσεις για τουριστικούς σκοπούς προς την Μόνη του Αγ. Νεκταρίου, τον κατάφυτο λόφο του Ναού της Αφαίας και τους οικισμούς Σουβάλα και Αγ. Μαρίνα οι οποίοι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα του νησιού. Είναι επομένως προφανές ότι η βαριά κυκλοφορία (τουριστικά λεωφορεία, οχήματα προμήθειας εμπορευμάτων κ.λπ.) είναι ιδιαίτερα αυξημένη προς όλους τους παραπάνω πόλους έλξης επισκεπτών, επιβαρύνοντας σημαντικά το οδικό δίκτυο γύρω από το λιμάνι και τις εισόδους – εξόδους από αυτό.
Η λειτουργία της λιμενικής ζώνης σε άμεση γειτνίαση με τον αστικό ιστό επιβαρύνει σημαντικά – ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες – την κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης γενικότερα.
Σημαντικό επίσης πρόβλημα που παρουσιάζουν βασικοί οδικοί άξονες στην περιφέρεια της πόλης, είναι οι αδιαμόρφωτοι ισόπεδοι κόμβοι σύνδεσης με τους παρακείμενους οικισμούς ή με τοπικές οδούς της περιοχής, που επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη είσοδο και έξοδο σε αυτούς, καθώς επίσης και η ανεπάρκεια όσον αφορά στη σήμανση και τον γενικότερο εξοπλισμό τους. Συχνό είναι τέλος το φαινόμενο της συσσώρευσης Ι.Χ. πίσω από κάθε βαρύ κινούμενο όχημα, με αποτέλεσμα την πτώση της κυκλοφοριακής ικανότητας των εξεταζόμενων οδικών τμημάτων και τη μείωση της ασφάλειάς τους.
Για τους λόγους αυτούς απαιτείται σαν έργο άμεσης προτεραιότητας η βελτίωση συγκεκριμένων τμημάτων του οδικού δικτύου της πόλης, ώστε να δημιουργηθεί μία περιφερειακή οδός που θα παρακάμπτει την πόλη, αναλαμβάνοντας την κυκλοφορία που χρησιμοποιεί σήμερα το τοπικό οδικό δίκτυο της Αίγινας για διαμπερείς μετακινήσεις. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να μειωθούν οι κυκλοφοριακοί φόρτοι στο κέντρο και να αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά ο οικισμός. Παράλληλα, η βελτίωση των εν λόγω οδικών τμημάτων θα συνοδευτεί με την ταυτόχρονη ανάπτυξη πεζοδρομίων εκατέρωθεν του οδοστρώματος, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό τον κίνδυνο ατυχημάτων και αυξάνοντας σημαντικά την ασφάλεια των πεζών μετακινήσεων, ο αριθμός των οποίων ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο είναι σημαντικός.
Το έργο θα βελτιώσει τις τοπικές μετακινήσεις της πόλης και παράλληλα θα συντελέσει στην κοινωνική και τουριστική αναβάθμιση του νησιού, διευκολύνοντας τη κυκλοφορία των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού προς τους κυκλοφοριακούς άξονες που οδηγούν στις τουριστικές περιοχές του νησιού. Επίσης, το έργο θα συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας των υπό μελέτη οδικών τμημάτων, τόσο για τους οδηγούς, όσο και για τους πεζούς χρήστες των οδών.

Η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα η Π.Ε Νήσων δίνει μεγάλη έμφαση στο Τουριστικό προϊόν για τα νησιά μας. Έχει προγραμματίσει σειρά στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και για την αναβάθμιση των υφισταμένων και είναι αρωγός και σύμμαχος των Δήμων που πραγματοποιούν έργα ανάπτυξης. Το έργο της περιφερειακής οδού της πόλης της Αίγινας βρίσκεται προς αυτή την κατεύθυνση. 

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/11/17 07:14

    ΜΗΝΑΚΟ 01:39,ΠΑΛΙ ΞΕΝΥΧΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΗΝΑΚΟ;;;;;;
    ΜΗΝΑΚΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΚΛΑΨΕ .....ΚΛΑΨΕ....ΚΛΑΨΕ.....ΠΟΛΥ....
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ...ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ...ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΗΝΑΚΟ ΠΡΩΤΟΣ- ΠΡΩΤΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΗΝΑΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΕΣΥ;;;;;;;
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΑΖΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2017 ΘΑ ΕΧΕΙΣ "ΤΕΛΕΙΩΣΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕΤΩ ΓΙΑ ....ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!!!!
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΒΑΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!!
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΟΙΠΟΠ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΑΡΜΟΔΙΩΣ!!!!
    ΚΛΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ...... ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΕΤΑ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ 5% ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ Ο ΛΑΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!!!!
    ΚΛΑΨΕ ....ΚΛΑΨΕ....ΚΛΑΨΕ ΜΗΝΑΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΥΧΤΑ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/11/17 07:46

    ΡΕ ΤΖΑΒΑΡΗ ΔΕΝ ΞΙΓΙΕΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΟ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΥ@ΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.
    ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΜΑ....ΔΕΝ ΓΑ@ΕΙΣ ...ΟΣΟ ΖΟΥΝΕ ΘΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/11/17 07:53

    Η ΑΙΓΙΝΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΕΙ. Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ. ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΞΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΤΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΦΟΥ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣΗΣΕ Η ΜΑΣΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΘΑ ΠΑΕΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ, ΕΧΑΣΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ. ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.