Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Απρ 2018

Στην αίθουσα Δ. Μπόγρη πραγματοποιήθηκε στις 15/4 το δωρεάν σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών


Την Κυριακή 15 Απριλίου  στην αίθουσα Μπόγρη του Δημοτικού  μεγάρου  και υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε το  δωρεάν σεμινάριο Πρώτων  Βοηθειών (ΚΑΡΠΑ, θέση ανάνηψης, HEIMLICH)  που διοργάνωσαν το  κλιμάκιο  Σαλαμίνας του Ομίλου Φίλων του Δάσους – Δ.Α.Κ – σε συνεργασία με το Σώμα Έρευνας και Διάσωσης –(Σ.Ε.Δ)   Μεγάρων  και τον εκπαιδευτή  EFR   κ. Σουριτζίδη Ανδρέα.
Το σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στην μνήμη της αξέχαστης εθελόντριας  Άννας Μριδάκη.

Την εκδήλωση άνοιξε  απευθύνοντας ένα χαιρετισμό   ο Αντιπεριφεριάρχης Νήσων κ. Τάκης  Χατζηπέρος  που μας τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του  τονίζοντας ότι ο  εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι βασικά στοιχεία, τα  οποία προάγουν την κοινωνική συνοχή ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας. Τόνισε δε ότι η προσφορά αυτή  είναι ανεκτίμητη και  πρότεινε να  δηλώσουμε  διαθεσιμότητα προκειμένου να επαναληφθεί η συγκεκριμένη δράση και σε άλλους χώρους, όπως είναι τα σχολεία, οι σύλλογοι κλπ.
Μια ιδιαίτερα συγκινητική  στιγμή ήταν όταν πήρε τον λόγο ο κ. Χρήστος Μαριδάκης  πρόεδρος του συλλόγου “ΑΙΑΝΤΙΣ” ο όποιος αναφέρθηκε στις δράσεις  και τις προτεραιότητες  της αξέχαστης Άννας Μαριδάκη τονίζοντας την μεγάλη προσφορά της στον εθελοντισμό.
Στην συνέχεια  έγινε η προβολή ενός βίντεο  το όποιο ήταν αφιερωμένο στην Άννα με στιγμιότυπα από  δράσεις  και πρωτοβουλίες  της  στα πλαίσια του εθελοντισμού  και  της  προσπάθειας της για την  προβολή της Σαλαμίνας.
Ακλούθησαν η θεωρία των Πρώτων Βοηθειών   με οπτικό υλικό και ερωτήσεις από τους συμμετέχοντας στον κ. Σουριτζίδη.
Στο τέλος έγινε η πρακτική εκπαίδευση με εφαρμογή της θεωρίας  και με απαντήσεις στις όποιες απορίες.
Σημειώνουμε εδώ ότι η συμμετέχοντας στην  πρακτική εκπαίδευση θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου
Το σεμινάρια θα συνεχιστούν  και  η ημερομηνία του επόμενου θα ανακοινωθεί με νέο δελτίο τύπου.
Τελειώνοντας  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Σαλαμίνας για την παραχώρηση της αίθουσας καθώς και το κατάστημα Σκλαβενίτη για την χορηγία του σε αναψυκτικά και νερά.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/4/18 19:16

    Μερικές ερωτήσεις για τον Ηλία και την παρέα του
    Γιατί αποχωρίσατε από τον όμιλο φίλων του Δάσους το 2011;;; ποσά βρισίδια έριχνες του Θανάση και στους υπόλοιπους;;; πόσο κατηγορούσες την Άννα;;; και τώρα αφιέρωσες την εκδήλωση στην μνήμη της;;;
    Γιατί αποχώρισες από το εσσακ ;;;
    Γιατί αποχώρισες από τους Δ.Ε.Σ.;;;
    Γιατί ξαναγυρίσατε στον όμιλο φίλων του δάσους;;;
    Μήπως όταν χάνεις τα προνόμια του προέδρου η του συντονιστή την κάνεις με ελαφρά;;; μήπως θες να το παίζεις κάποιος;;;
    Την επόμενη χρονιά σε ποια εθελοντική ομάδα θα είσαι;;; μπας και φτιάξεις καμιά ακόμα να το παίζεις πρόεδρος ;;; μήπως τελικά είσαι ο καταστροφέας των εθελοντικών ομάδων;;; μήπως έτσι σε αποκαλούν όλοι;;;
    Εγώ απλά ρωτάω γιατί τελικά είσαι το μεγαλύτερο εθελοντικό ερωτηματικό που έχω γνωρίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.