Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Απρ 2018

ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας. Ένα χρόνο μετά την υποβολή ερωτήματος από την οργάνωσή μας στο Δήμο Σαλαμίνας σχετικά με τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας για το οποίο δεν πήραμε κάποια απάντηση



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ένα χρόνο μετά την υποβολή ερωτήματος από την οργάνωσή μας στο Δήμο Σαλαμίνας σχετικά με τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στο νησί μας, για το οποίο δεν πήραμε κάποια απάντηση, αναφέρουμε τα παρακάτω:
Εκατοντάδες Κέντρα Κοινότητας, ξεκινούν τη λειτουργία τους σε δήμους  όλης της χώρας, δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το αντικείμενό τους συνοπτικά,  που όπως έκρινε η δημοτική αρχή,
 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ, είναι το παρακάτω:

1. Υποδοχή−Ενημέρωση−Υποστήριξη των πολιτών σχετικά με τα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο (πχ. Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, προγράμματα του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους», κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κλπ).
2. Υποστήριξη στη διαδικασία ένταξης των πολιτών στα ανωτέρω προγράμματα. 
3. Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές, π.χ. Ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών, Κοινωνικά Φροντιστήρια, Δομές Ψυχικής Υγείας, Δομές για ΑμεΑ, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, Προγράμματα για Ηλικιωμένους, κλπ.  Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων:
α) σε υπηρεσίες απασχόλησης (π.χ. ΟΑΕΔ) για την ένταξη των ωφελούμενων σε προγράμματα κατάρτισης, δράσεις απασχόλησης, επιμορφωτικά σεμινάρια
β) σε φορείς αρμόδιους για την εφαρμογή προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας προς ένταξη των ανέργων.

4. Υπηρεσίες που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω υπηρεσίες:
− Παροχή γενικής συμβουλευτικής υποστήριξης 
− Παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες
− Ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και μαθησιακής στήριξης παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας
−Προγράμματα για συνδρομή στη δημιουργία ευκαιριών για νέους
−Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο 
− Μεικτές δράσεις για την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη
− Παροχή ενημερωτικής συνδρομής για θέματα νομικού χαρακτήρα σε σχέση με τις παρεχόμενες δυνατότητες, όργανα, διαδικασίες κ.λπ.
− Συγκέντρωση και διανομή βασικών αγαθών
− Ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού
«Τα Κέντρα Κοινότητας, είναι οι αισθητήρες κάθε Δήμου για όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας που χρειάζεται ο πολίτης»
Καθώς καμία απάντηση δεν πήραμε στο ερώτημα περί μη ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα, υποθέτουμε ότι ο Δήμος Σαλαμίνας:
δεν έχει καμιά ανάγκη στήριξης των πολιτικών κοινωνικής προστασίας του,
θεωρεί ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχονται στο νησί είναι επαρκείς,
κρίνει ότι οι δημότες έχουν τέλεια κάλυψη, άνεση πρόσβασης  και έγκυρη ενημέρωση ως προς τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες κοινωνικής φροντίδας που παρέχονται 
ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΣΤΕ: ΠΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/4/18 14:47

    ΜΗΝ ΔΙΕΡΩΤΩΣΑΣΤΕ.....ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ......Υ.Γ ΔΕΝ ΠΡΟΚΗΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΩ ΑΞΙΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/4/18 16:53

    Τι έγινε σήμερα στο δικαστήριο για την πλακόστρωση έχουμε καμία ενημέρωση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/4/18 19:02

      Μήπως μπορείτε να μας πείτε που πήγαν η μαλτέζικες πλάκες ;Η ιστορική απάντηση που περίμενε ο λαός της Σαλαμίνας από τον τέως αντιδήμαρχο Παπαθεοχάρη μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου είναι η έξης .Στην χωματερή πήγαν ήταν μπάζα για πέταμα .

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/4/18 19:11

      Ξέχασε να πει ότι της πήραν οι κολλητοί του και διακόσμησαν τα σπίτια τους .Έτσι περνούν 2000 σταυρούς θέλει θυσίες η δόξα .

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/4/18 19:55

      Παπαθεοχάρης

      Tους 2000 σταυρούς που πήρα εγώ δεν θα τους πάρει κανείς στο νησί . Μετά από ερωτήσεις των δικηγόρων σχετικά με την λειτουργία του δήμου απάντησε. Δεν ξέρω ,εγώ δεν τα γνωρίζω αυτά ,ρωτήστε τον δήμαρχο, έτσι δεν είναι δήμαρχε, μα την παναγιά σας λέω την αλήθεια δεν λέω ψέματα. Εύλογο είναι να αναρωτηθούν οι δικαστές , μήπως σε αυτό το νησί είναι όλοι τρελοί .

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/4/18 18:01

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/4/18 18:58

      Πόση ξευτίλα θα δούμε σε αυτό το δικαστήριο. Πόση ξευτίλα από μεριάς Δημάρχου που θέλει μα καταδικάσει τον Μαρμαρά για να καταδικάσει και τον Τσαβαρή. Πόση ξευτίλα που έβαλε τον Φώτη να βάψει το Δημαρχείο και σήμερα να δουλεύει ο Φώτης στον Άγιο Λαυρέντιο , χωρίς μελέτες φυσικά και να θέλει να τον καταδικάσει. Τα ξέρασε όλα ο Φώτης. Ντροπής ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος12/4/18 18:30

    θελουν μαλλον να διορισουν μερικους στη σαλαμινα.ισως και τη συντονιστρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/4/18 18:31

    γιατι τους κατηγορειτε,ειναι κακο που εχουν αλλαξει ολα τα κομματα και μολις ηρθε ο ΣΥΡΙΖΑ μπηκαν μεσα για να διοριστουν?αν δεν προλαβουν θαναι με τους επομενους (ΝΔ) συντονιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/4/18 18:32

      ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΤΡΟΠΕΑΣ?

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος12/4/18 18:57

    Εθνικό πένθος μετά την απώλεια του πιλότου και θα γίνει συναυλία στην Μπόγρη ?? Να αναβληθεί. Τι δεν καταλαβαίνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/4/18 00:06

    ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΜΗΝΑΓΕ.ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑΧΤΗΚΕΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ.ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΟΡΤΗ ΣΟΥ.ΤΟΥ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ.ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ.ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ "ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ" ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΕΥΧΗ. ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ 'ΣΥΝΑΞΙΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΩΝ'ΜΙΧΑΗΛ'ΓΑΒΡΙΗΛ'ΡΑΦΑΗΛ'ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΣΩΜΑΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/4/18 23:33

    Αυτή η συντονίστρια [λένε οτι αυτοδιοριστηκε στο κέντρο υγείας]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.