Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Απρ 2018

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΥΝΑΝΠ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ


Σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν και ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, οι Γενικοί Γραμματείς του Υ.ΝΑ.Ν.Π., Διονύσιος Τεμπονέρας και Ιωάννης Γιανέλλης – Θεοδοσιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χρύσανθος Αργυρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας, ο Δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο Δήμαρχος Καλυμνίων, Γιάννης Γαλουζής ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο Αντιπρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, Ευάγγελος Κωστόπουλος, η Αντιδήμαρχος Ρόδου, Μαρίζα Χατζηλαζάρου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ήταν η πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαβούλευσης ενόψει της επικείμενης κατάθεσης του Νομοσχεδίου για το μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά μας.
Στην τοποθέτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων συνεχάρη τους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς του Υ.ΝΑ.Ν.Π. για την πρωτοβουλία τους.
Τόνισε δε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο είναι ένα πάγιο αίτημα των νησιωτών, το οποίο συμβάλλει στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής της Χώρας.
Το μέτρο αυτό αφορά όλους τους «φορολογικούς κατοίκους» των νησιών, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους στρατιωτικούς, τους λιμενικούς αλλά και όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Συγκεκριμένα, θα επιστρέφεται στους επιβάτες η διαφορά του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από αυτό του ΚΤΕΛ μέσω ειδικής ταυτότητας και μιας εξειδικευμένης πλατφόρμας, η οποία θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Το ίδιο θα ισχύει και για την μεταφορά εμπορευμάτων.
Η προσωρινή έναρξη του μέτρου είναι η 1η Ιουλίου 2018 με την 1η πίστωση να ανέρχεται στα 50.000.000€ ισχύοντας για τα μικρά νησιά των νησιωτικών Περιφερειών ενώ η συνολική εφαρμογή του θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2019 με πίστωση 150.000.000€ -με πόρους από το ΠΔΕ- μετά την υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων ώστε τα νησιά των χερσαίων Περιφερειών να συμπεριληφθούν στο εν λόγω μέτρο.
Στο κλείσιμο, ο Υπουργός ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους αυτοδιοικητικούς και τόνισε ότι είναι ένα μέτρο τολμηρό σε δύσκολος καιρούς για την οικονομία της Χώρας. Παράλληλα ζήτησε την στήριξη τόσο των Περιφερειών όσο και των Δήμων, την συμβολή των οποίων θεωρεί καταλυτική στην εφαρμογή του μέτρου.

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/4/18 12:31

    O Παπαθεοχάρης είπε .
    Τους 2000 σταυρούς που πήρα εγώ δεν θα τους πάρει κανείς στο νησί . Μετά από ερωτήσεις των δικηγόρων σχετικά με την λειτουργία του δήμου απάντησε. Δεν ξέρω ,εγώ δεν τα γνωρίζω αυτά ,ρωτήστε τον δήμαρχο, έτσι δεν είναι δήμαρχε, μα την παναγιά σας λέω την αλήθεια δεν λέω ψέματα. Εύλογο είναι να αναρωτηθούν οι δικαστές , μήπως αυτοί που ψηφίζουν σε αυτό το νησί είναι όλοι τρελοί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/4/18 14:11

    Ποσους τετοιους μπουκουμαμαδες δουλευει οτζον δεν λεγεται.
    Κατι χταποδια που για να περνουν μπρος θελουν πολυ χτυπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/4/18 15:08

    Και όμως αυτό το πολιτικό ΑΜΕΑ διοικούσε το αμπελάκι , αυτό το πολιτικό μηδέν , Ο εργολάβος τον έθαβε και αυτός στο κόσμο του !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/4/18 18:16

    Ρε αλητη απο το Κρανιδι...παλι ο Χατζηπερος σου φταει? Ρε φερεφωνο, δουλικο της Ρουλας αντε χασου απο μπροστα μας.Επαθε ζημια στο.Λιμανι του Αγκιστριου και πηγε να δει τι εγινε διοτι τον καλεσαν...εδω ποιος τον καλεσε?Ρε μπαμια σοβαρεψου, ξεφτυλιζεσαι.. αντε γιατι εχω ραμματα για την γουνα σου.Ρουφιανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/4/18 18:23

    Ρωσικό υπουργείο Άμυνας προς Βρετανία: «Είστε μέρος της προβοκάτσιας που σημειώθηκε στην Α.Γούτα»
    Μόλις ένα 24ωρο διατηρήθηκαν οι σχετικά χαμηλοί τόνοι στο θέμα των χημικών της Συρίας. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα τη Βρετανία ότι εμπλέκεται στην «προβοκάτσια» που σημειώθηκε στην Ανατολική Γούτα, στη «σκηνοθετημένη», όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.

    Οι Ρώσοι, μάλιστα, παρουσίασαν στοιχεία ότι πίσω από τη συγκεκριμένη επίθεση βρίσκονται τα «Λευκά Κράνη» και επεσήμαναν για μία ακόμη φορά ότι οι Αμερικανοί δεν διαθέτουν στοιχεία, δημιουργώντας κλίμα, προκειμένου να δικαιολογήσουν μία ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία, εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

    Την ίδια στιγμή, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποιεί για τον κίνδυνο μιας «ολοκληρωτικής στρατιωτικής κλιμάκωσης» στη Συρία, καλώντας τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να «ενεργήσουν με υπευθυνότητα κάτω από επικίνδυνες συνθήκες».
    «Οι κλιμακούμενες εντάσεις και η ανικανότητα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για τη συγκρότηση ενός ερευνητικού μηχανισμού απειλούν να οδηγήσουν σε μια ολοκληρωτική στρατιωτική κλιμάκωση» είπε ο Γκουτέρες μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνεδριάζει εκτάκτως κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας.
    Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια υποστήριξε σήμερα, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι το μόνο που ενδιαφέρει (τη Δύση) είναι να ανατρέψει τη συριακή κυβέρνηση.
    Γιατί σπέρνετε το χάος στη Μέση Ανατολή; Μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει την αρμοδιότητα να λάβει μέτρα εναντίον της Συρίας, εφόσον αποδειχθεί ότι η Δαμασκός έκανε χρήση χημικών όπλων, πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης αμφισβητώντας τη νομιμότητα ενός ενδεχόμενου στρατιωτικού πλήγματος εναντίον της Συρίας.

    Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία ενδιαφέρονται μόνο να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και να περιορίσουν τη Ρωσία», συνέχισε και πρόσθεσε πως «εξακολουθούμε να παρατηρούμε επικίνδυνες στρατιωτικές προετοιμασίες για μια παράνομη χρήση βίας εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, κάτι που θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Καλούμε τις ηγεσίες αυτών των χωρών να αναθεωρήσουν άμεσα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/4/18 18:25

    Ξεπέρασαν και τους ανθέλληνες του Σύριζα: Κοινές ασκήσεις με Τουρκία στο Αιγαίο προτείνουν οι ΑΝΕΛ των Καμμένων!
    Συνέχεια προκλήσεων από τους ΑΝΕΛ εις βάρος του Ελληνικού Λαού, καθώς μετά την εξοργιστική αναγγελία θανάτου του Ήρωα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας από τον Π. Καμμένο μέσω… twitter, τη σκυτάλη έλαβε ο έτερος των Καμμένων, ο οποίος πρότεινε κοινά γυμνάσια Τούρκων και Ελλήνων στο Αιγαίο!

    Σε συνέντευξή του συγκεκριμένα και προτού ακόμα διευκρινιστούν τα σκοτεινά σημεία της συντριβής του Mirage 2000 και της απώλειας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένος υποστήριξε τα κάτωθι, τα οποία σε τίποτε δεν διαφέρουν από όσα επί σειρά δεκαετιών διακηρύσσει η αντεθνική αριστερά:

    «Να πάμε σε μια κατάσταση ειρήνης στο Αιγαίο. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε με αυτές τις τακτικές. Αντιθέτως, έχουμε μόνο να κερδίσουμε οι δύο χώρες από μια ειρηνική συνύπαρξη. Να κάνουμε κοινές ασκήσεις και όχι να χάνονται τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεών μας χωρίς λόγο».

    Κατά τ’ άλλα οι ΑΝΕΛ διατυμπάνιζαν προς πάσα κατεύθυνση πως η παρουσία τους στο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να λογίζεται ως το «πατριωτικό αντίβαρο» στον διεθνισμό του Σύριζα.

    Αμφιβάλλει πλέον κανείς πως οι ΑΝΕΛ για να διατηρηθούν στην εξουσία ξεπέρασαν σε ανθελληνισμό ακόμα και τα σοβιετικά κατάλοιπα της εγχώριας αριστεράς;




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/4/18 18:27

    Αγκαλιά κομμουνιστές και νεοδημοκράτες στη Λιβαδειά προκαλούν: Φέρ’ τε μας κι άλλους «πρόσφυγες»! Eίναι κερδοφόρα μπίζνα η αλληλεγγύη...
    Μόνον ως ιλαροτραγωδία εκατέρωθεν φιλοφρονήσεων και συγχαρητηρίων μεταξύ των κατ’ εργολαβία «ανθρωπιστών», κομμουνιστών του δήμου Λεβαδέων και του ψοφοδεξιού επιτρόπου της Ε.Ε. για τη μετανάστευση Δ. Αβραμόπουλου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίσκεψη του τελευταίου στην πόλη της Λιβαδειάς.

    Οι εκπρόσωποι της μνημονιακής δυστυχίας και της λαθρομεταναστευτικής πλημμυρίδας προέβησαν σε μια ακόμη νοσηρή παράσταση «ανθρωπισμού», με κλακαδόρους τους αριστερούς συμβασιούχους της εργολαβικής (είναι πολλά τα λεφτά του ΟΗΕ και της Ε.Ε.), ρατσιστικής εις βάρος των Ελλήνων, αλληλεγγύης προς τους δήθεν πρόσφυγες.

    Χαρακτηριστικό του θράσους του νεοδημοκράτη Αβραμόπουλου το γεγονός πως ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε τον Ελληνικό Λαό να συμβιβαστεί με την υπάρχουσα ρατσιστική πολιτική του Κράτους δια της παροχής προνομίων στους λαθρομετανάστες και επιβολής επιπλέον φόρων στους Έλληνες, διότι όπως δήλωσε «το φαινόμενο των προσφυγικών ροών ήρθε για να μείνει»!
    Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις του υπουργού λαθρομεταναστευτικής εισβολής (καταχρηστικώς φέρει τον τίτλο «μεταναστευτικής πολιτικής» αφού τέτοια πολιτική δεν υφίσταται στην πράξη), ο οποίος και συνεχάρη τα συντρόφια του δήμου Λεβαδέων που πληρώνονται αδρά για να πουλάνε «ανθρωπισμό».

    Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι φιλοξενούμενοι δήθεν πρόσφυγες της δημοτικής αρχής Λιβαδειάς απολαμβάνουν προνομίων (δωρεάν διαμονή σε διαμερίσματα με πληρωμένα όλα τα έξοδα για νερό, ηλεκτρικό, τηλέφωνο, καθώς και εφάπαξ ποσό το οποίο λαμβάνουν για να διαθέσουν όπως εκείνοι επιθυμούν, δωρεάν και κατά προτεραιότητα νοσοκομειακή και ιατροφαρακευτική περίθαλψη), την ίδια περίοδο κατά την οποία οι συμπατριώτες μας επιβαρύνονται με νέους φόρους, βάζουν λουκέτα στα καταστήματά τους, πλήττονται από την ανεργία και φεύγουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας.

    Βεβαίως, η δημοτική αρχή, οι εθνομηδενιστές του Σύριζα και οι συνοδοιπόροι τους της ΝΔ φωτογραφήθηκαν με τους προνομιούχους φιλοξενούμενούς τους μέσα στα χαμόγελα, αλλά αυτά έχουν ημερομηνία λήξης: στις επόμενες εκλογές θα εισπράξουν την αποδοκιμασία του Ελληνικού Λαού, ενός Ελληνικού Λαού που πλέον δεν ανέχεται την επιλεκτική τους ευαισθησία και την βαθύτατη υποκρισία.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/4/18 20:29

    Γιώργο απο το Κρανιδι...εισαι εκπρόσωπος Τύπου της Ρουλας.Ρε ανοητε παψε να ξεφτυλιζεσαι ετσι...Γερασες Γιώργο και τις ρουφιανες δεν τις ξεχασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/4/18 23:03

      ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ Ο ΚΟΡΡΟΣ ΣΕ ΞΕΦΤΥΛΛΙΣΕ.ΣΕ ΕΙΠΕ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.ΕΣΠΕΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΛΆΔΙ ΤΗΝ ΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΛΙΜΑΝΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΔΕΣ...ΤΣΑΜΠΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΔΟΥΛΙΚΟ...ΑΣΤΟ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΜΑΓΑΖΙ... (ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙΣ...ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΣΑΙ ΛΟΥΚΕΤΟΣ)...ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος14/4/18 02:32

    ---Φέρτε μου νερό να ξεδιψασω και μια πέτρα για να ξαποστασω τι να θυμηθω,τι να ξεχάσω,απ'οσα περασα---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος15/4/18 21:02

    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕΣ Η ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΚΑΙΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΝΙΣΕ Η ΘΕΟΥΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/4/18 23:41

      ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΌΣΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ..ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος22/4/18 23:16

    Ντροπή σου κ.Διονύση Τεμπονέρα. Ο πατέρας σου ήταν αγωνιστής μιας άλλης Αριστεράς.Και έδωσε την ζωή του,για μια Ιδέα,ενα όραμα, ένα πιστεύω.Έβλεπε την Εξουσία απο πολύ μακριά, όπως όλοι οι ΓΓ.και οι συντροφοι του.Δεν έκανε κολεγια με κλέφτες. Δεν είσαι γιος κάποιου 'κολιγα,ούτε εγγονός για να εχεις επιστάτες'εισαι γιος του ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ! ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.