Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

10 Σεπ 2018

Κυριάκος Μαριδάκης στον Πρόεδρος Ε.Ε. κ.Γιούνκερ: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να τιμά και να αναγνωρίσει το γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος ως Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο μνημείο."


Μόλις πριν από λίγες μέρες ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κ. Κυριακος Μαριδάκης  παρέλαβε προσωπική επιστολή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ Γιούνκερ σχετικά με την ανάδειξη των ιστορικών αρχαιολογικών χώρων της Ναυμαχίας ως Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μνημείο Ελευθερίας Δημοκρατίας και πολιτισμού ενόψει το 2020 με τη συμπλήρωση των δυόμιση χιλιάδων χρόνων μετά από αίτημα του κ. Μαριδάκη και παράλληλα την αξιοποίηση των μνημείων αυτών με αναπτυξιακά έργα όπως το ιστορικό θεματικό πάρκο και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της ναυμαχίας από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Στην επιστολή του ο κύριος Γιούνκερ αφού ευχαρίστησε ιδιαιτέρως, εκτιμώντας το έργο του κ. Μαριδάκη, έδωσε εντολή άμεσης ανάθεσης στον Ευρωπαίο επίτροπο πολιτισμού και Παιδείας κ. Τίμπορ Ναβρασίκς και διεκπεραίωσης όλων των θεμάτων.
Η νέα πρωτοβουλία αυτή του κυρίου Μαριδάκη ενημερώνοντας τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ε.Ε. αποτελεί μέγιστο εργαλείο αρίστης πολιτικής και πολιτιστικής διπλωματίας ενισχύοντας την θέση και την εικόνα της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Οικογενεια σε ρόλο πλέον πρωταγωνιστή.