Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Σεπ 2018

ΑΡΑΤΟΣ- Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας : Αστρονομικές δραστηριότητες


Φθινοπωρινή ισημερία την Κυριακή και η ομάδα μας τιμώντας κατά κάποιο τρόπο το φαινόμενο αυτό θα κάνει διπλή παρατήρηση στη Σαλαμίνα όπως θα δείτε και στη σχετική αφίσα.
Λίγα λόγια την ισημερία από την Βικιπαίδεια.
Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν η γη διέρχεται από τα σημεία τομής της εκλειπτικής (ελλειπτική τροχιά της γης) και του ουράνιου ισημερινού. Στην αστρονομία τα σημεία αυτά συμβολίζονται διεθνώς με τα γράμματα γ και γ΄. Στη συγκεκριμένη στιγμή η γραμμή Ηλίου - Γης είναι κάθετος στον άξονα περιστροφής της Γης, με αποτέλεσμα η ημέρα και η νύχτα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας.

Η ισημερία συμβαίνει γύρω στις 21 Μαρτίου και 23 Σεπτεμβρίου. Το όνομα ισημερία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ίσος και ημέρα, ενώ το διεθνές αντίστοιχο όνομα, equinox, προέρχεται από το λατινικό aequus (ίσος) και nox (νύχτα).
Σημείο παρατήρησης:
Και μιας και πηγαίνουμε για την περίφημη "Πανσέληνο του Θερισμού" την Τρίτη 25 του μήνα, άλλη μια "γεύση¨του φυσικού μας δορυφόρου. Τα χρώματα της Σελήνης προέκυψαν από το χρωματικό σφάλμα του τηλεσκοπίου το οποίο δεν αφαιρέσαμε και το ανάγαγαμε σε ενα ας πούμε ψηφιακό εφέ !

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/9/18 00:59

    ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ.
    19/9/1970
    ΓΕΝΟΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/9/18 09:09

    ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΕΧΘΕΣ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΑΝ. ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΝΤΑΤΣΟΥΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑ ΠΥΘΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΔΟΥΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΠΑΚΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ. ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΠΟΤΕ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΒΓΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ!!!!!! ΑΛΗΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/9/18 09:12

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΟΘΩΝΙΑ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΙΠΕΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΖΕΣ. Όσον αφορά τις παραλίες που έχουν τοποθετήσει αυτοκίνητα και έχουν μετατρέψει τα οχήματά τους οι ΡΟΜΑ που χρησιμοποιούνται ως χώρος ανάπαυσης, ξεκουρασης κ κατανάλωσης φαγητού π.χ. ΙΧΦ το άθρο 7 παρ.18 Ν.4276/2014 για το υπαίθριο κάμπινγκ.ΒΛΕΠΕ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΑ Ωστόσο εφαρμογή του ανωτέρω Νόμου έχουν και τα όργανα του Λιμενικού Σώματος. Είναι όντως πλημμέλημα και επισύρει κάι Διοικητικό πρόστιμο που δύναται να επιβληθεί είτε απο Αστυνομικό είτε απο Λιμενικό όργανο. Για κατάληψη δημόσιου χώρου απαιτείται άδεια απο τον τοπικό Δήμο,ΒΛΕΠΕ ΡΟΜΑ -ΠΑΚΙΣΤΑΝΙ ΠΟΥ ΠΛΕΝΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ άθρο 3 του Ν.1080/1980 συνεπώς ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα αρά και αυτόφωρο.Εάν είναι επί του οδοστρώματος υπάρχουν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. ήτοι άρθρο 48 με πρόστιμο 400ΕΥΡΩ. Όλα ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΑ ΤΗΡΟΥΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΗΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ. ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!! ΡΕ ΠΟΣΟ ΚΟΥΤΟΝΙΕΡΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!!!!!!!!ΚΑΛΑ Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΨΙΛΗ ΑΜΜΟ ΡΕΣΤΗ ΚΑΝΑΚΙΑ ΑΙΑΝΤΕΙΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥΣ ΓΘΥΦΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΝΤΙΛΕΡ ΤΑ ΑΜΑΞΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΓΚΑΖΟΜΑΤΑ Κ.Λ.Π!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΡΕ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΡΕ ΠΟΣΟ ΦΟΥΝΤΑ ΡΕ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΥΦΛΟΙ ΡΕ ΕΙΣΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/9/18 10:06

    Μηνά πάρε ένα τούβλο

    https://streamable.com/nq9du

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/9/18 11:54

      Φερτο!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/9/18 13:45

      Το έχει ο εισαγγελέας.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/9/18 15:01

      Την ανάγκη του ειχε; τα λεφτά του πίσω βρε όταν ο Δήμος δεν είχε προϋπολογισμό και πλήρωνε απ τα δικά του βιβλιάρια.Ασε σας πήρανε χαμπάρι που το πατέ

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος19/9/18 12:55

    Αν τολμάς πήγαινε αύριο στη Σκουζέ, κάνεις πάλι τόν άρρωστο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/9/18 13:38

    ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ:ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/9/18 14:39

    Ναννου μην ακούς κανέναν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Συνέχισε απτόητη με αγάπη για το νησί. Ο κόσμος βλέπει και ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/9/18 20:03

      14:39
      Έβγα εξω στην κοινωνία.
      Μην κλείνεσαι σπίτι.
      Μίλα μας για σένα.
      Θέλουμε το καλό σου.
      Προσπάθησε να έχεις φίλους.
      Είμαστε εδώ για σένα.
      Τα φάρμακα γιατί τα σταμάτησες;

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος19/9/18 21:00

    Ότι και να λέτε η κ.Ναννου θα ξαναβγεί και τότε θα δείτε τι Έχει να κάνει στο νησί. Στηρίζουμε κ.Ναννου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/9/18 21:24

      Μήπως είσαι εσύ που το όνειρο σου έγινε πραγματικότητα προχθές και σου Έστρωσε το δρόμο στο αιάντειο;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/9/18 21:28

      Και γω θελω να μου φτιαξουν τον δρομο οποιος το κανει θα παρη ψυφους

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος19/9/18 21:07

    ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΘΕΤΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ Η ΡΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ? ΟΧΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ? ΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΑΝΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/9/18 21:27

      Ρε καρνταση που ζεις;
      Δεν ακούς τι γίνεται στο νησί;

      Βγες έξω στην κοινωνία.

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.