Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Οκτ 2019

Δήμος Σαλαμίνας: Έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο των 2500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας


Τα όνειρα και οι προσπάθειες  των κατοίκων της Σαλαμίνας  να τιμηθεί το μεγαλύτερο πολεμικό γεγονός της Ιστορίας, η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, δικαιώνονται.

Σήμερα κατά την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο των 2500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο Γιώργος Παναγόπουλος, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, παρέστη ανάμεσα σε εκλεκτούς καλεσμένους και συνδιοργανωτές, μεταξύ άλλων και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, του Βαρδή και της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη - Πρόεδρο της Επιτροπής, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, των πρεσβευτών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες όπως η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.
Το κατάμεστο Ζάππειο Μέγαρο σείστηκε χειροκροτημάτων στο άκουσμα της Σαλαμίνας ως συνώνυμο  της επετειακής συγκυρίας των 2.500 ετών.
Το νησί μας, το νησί που πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά του σκοταδισμού και έλαμψε δια της ιστορικής του διαδρομής μας κρατά τώρα το χέρι σφιχτά στην ευκαιρία της ιστορικής της προοπτικής, της Ειρήνης, της ειρηνικής δημιουργίας και συνύπαρξης. Κι εμείς, στεκόμαστε εδώ, έτοιμοι αυτό το χέρι να το τιμήσουμε ως αποστολή διαφύλαξης της κληρονομιάς μας, δηλώνει ο Δήμαρχος.
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του τόπου αποσπώντας τους επαίνους από τις πολυάριθμες αναφορές που ήχησαν μέσα στο Ζάππειο Μέγαρο και με βαθύτατη υπευθυνότητα και συγκίνηση διαβεβαίωσε το μεγάλο έργο που θα γίνει ως υπερήφανο χρέος που είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε.
Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και τα Υπουργεία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Εσωτερικών δέχτηκαν τις δάφνες της εξαιρετικής έμπνευσης και πρωτοβουλίας να συνδιοργανώσουν αυτό τον, ιστορικής σημασίας, εορταστικό κύκλο εκδηλώσεων των 2500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Η δυναμική του Δήμου Σαλαμίνας και των εκπροσώπων της αποτέλεσε την ώθηση να δοθεί και πάλι έμφαση στην ιστορική και πολιτική σκοπιά που το νησί μας χαρακτηρίζει, αν ανατρέξει κανείς στο ένδοξο παρελθόν της νήσου. Από την πλευρά μας επισημαίνουμε ότι είμαστε εδώ για κάθε έναν Σαλαμίνιο ξεχωριστά να βιώσει την ίδια ένδοξη ροή της καταβολής του.
Και ξεκινάμε κιόλας σήμερα...
Εκ του Γραφείου Τύπου

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/10/19 19:35

    ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ
    ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ Κ ΑΛΛΟΙ ΣΧΌΛΙΑ
    ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΣΤΕΊΑ ΚΑΙ
    ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΡΕΣΤΆ ΚΑΙ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
    ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ
    ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΗΝ ΤΑ
    ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙΣ.
    ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
    ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Κ ΚΑΝΕΝΑΣ/Α
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΡΟ
    ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΆ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΆ
    ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΟΥΜΕ ΑΠΟΡΡΗΜΜΑΤΑ
    ΟΥΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ.
    ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΕΊΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΆ ΜΑΣ
    Η ΝΕΑ ΛΕΡΝΑΊΑ ΥΔΡΑ ΑΛΛΆ ΟΧΙ
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΙΑ
    ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΌΝΤΩΣΗ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.