Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

14 Οκτ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ/ΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Η ανακοίνωση σας κ Δήμαρχε είναι προφανώς πρώιμη δεδομένου
ότι ακόμα και σήμερα ακόμα η Σαλαμίνα βρωμά και ζέχνει

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Σαλαμίνας, ενημερώνει ότι για τα εξωοικιακά ογκώδη απορρίμματα όπως και τα προϊόντα κηπευτικών εργασιών οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στον αριθμό 210-4652593 ή να αποστέλλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση kp@dsalaminas.gr για να προγραμματίζεται η αποκομιδή τους, σύμφωνα με το αρ. 8.1 του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου (αρ. απόφασης Δ.Σ. 117/2015).

Σύμφωνα με τον ισχύοντα αυτόν Κανονισμό Καθαριότητας οι πολίτες υποχρεούνται να μην εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα στο πεζοδρόμιο, στο οδόστρωμα ή σε κοινόχρηστους χώρους από πριν αλλά μόνον σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δήμου, όπως αυτές ανακοινώθηκαν αρμοδίως στον ενδιαφερόμενο με σχετική έγγραφη ή τηλεφωνική ειδοποίηση για την ημέρα, την ώρα και τον τόπο που πρέπει να εναποθέτουν προσωρινά τα προς αποκομιδή αντικείμενα.
Τα αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται σε σημείο ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων και να είναι ευχερής η αποκομιδή τους.
Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται κάθε φορά πρόστιμο (αρ.8.1.γ). Επιπλέον, σύμφωνα με το αρ.8.3.του Κανονισμού όσον αφορά τα προϊόντα κηπευτικών εργασιών (Φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κ.τ.λ.) εάν μεν έχουν μικρό όγκο και βάρος συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και τοποθετούνται εντός των κάδων ή συμπιεστών, όπως τα οικιακά απορρίμματα, εάν δε, έχουν μεγάλο όγκο, ακολουθείται η διαδικασία αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων.
Σε περίπτωση απορρίψεώς τους επί του πεζοδρομίου χωρίς συσκευασία (χύμα), ή χωρίς να έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα στο άρθρο 1 του παρόντος, επιβάλλεται κάθε φορά στον υπεύθυνο πρόστιμο.
Το πρόστιμο διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής ή ανάλογα με τον όγκο και την έκταση της κατάληψης.
Όσον δε αφορά τα υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαριά κ.τ.λ., συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σκοινί ή σύρμα, για την εύκολη φόρτωσή τους.
Για τον χρόνο προσωρινής εναπόθεσης προς αποκομιδή εφαρμόζονται τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 γ του άρθρου 8.
Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία όλων των πολιτών, ώστε η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει να καθαρίσουμε το νησί μας σεβόμενοι το περιβάλλον αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς, να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/10/19 23:10

    Σωστά τα λέει η ανακοίνωση του Δήμου διότι αντιγράφει τις υποχρεώσεις των δημοτών σχετικά με τα εξωοικιακά και ογκώδη απορρίμματα.
    Ξέχασε όμως ο κύριος που συνέταξε το "φιρμάνι" να γράψει και τις υποχρεώσεις του Δήμου σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων.
    Να εφαρμοστεί η νομοθεσία σε κάθε κατεύθυνση κύριοι του Δήμου να γελάσει κάθε πικραμένος.
    Απειλείτε τον κόσμο χωρίς να κοιτάτε την καμπούρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/10/19 19:47

    Σταθερά "ευτυχισμένος"όποιος
    αλλάζει συχνά τά "πιστεύω"
    του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/10/19 19:54

    Υ.Γ.
    "Ανάλογα με τις "αυταπάτες και
    ορέξεις"τού κάθε "ενοίκου"στα
    "Ηλύσια Πεδία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.