Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Οκτ 2019

DRONES: Ο Εφιάλτης των Αθηνών (και όλων των Πόλεων της Ελλάδας);;


Άρθρο του Σμηνάρχου   Ι. Κιαμίλη ε.α.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πάει μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο. Κατά την  επιστροφή, μετά τον Ασπρόπυργο, στο Σκαραμαγκά,  ακολουθήσαμε δεξιά τη Λεωφόρο Σχιστού. Μόλις περάσαμε το Hot Spot  του Σχιστού,  θυμήθηκα, ότι το τωρινό Hot spot  είναι το παλιό στρατόπεδο  του  «Ταγματάρχη Ιωάννη Στεφανάκη», στο οποίο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 βρισκόταν  η Α΄ Πυροβολαρχία (Αθηνών) της  180 Μ Κ/Β ( Κατευθυνόμενων Βλημάτων ) ΗΑWK ( Homing All Way Killer). Προφανώς αποστολή θα ήταν η προστασία του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, του αεροδρομίου Ελευσίνας, των διυλιστηρίων Ασπροπύργου κ.τ.λ. 

Κρύος ιδρώτας άρχισε να τρέχει στο πρόσωπό μου μόλις, νοερά, συσχέτισα τους «ευαίσθητους» στόχους μας με την πρόσφατη επίθεση με DRONES. Συγκεκριμένα στις 16 Σεπτ. 2019, DRONES   έπληξαν  εγκαταστάσεις πετρελαίων στη Σαουδική Αραβία, χωρίς να αποκαλυφθούν από την αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας, και αφού διήνυσαν  μια μέση απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων  (όσο περίπου είναι η απόσταση …..Αθήνας – Θεσσαλονίκης).
 Τα DRONES  ή   UAV (UNMANNED AERIAL VEHICLES) (ως πολεμικές μηχανές) έχουν πολλά πλεονεκτήματα:
         Φτηνό κόστος κατασκευής, πτήσης και συντήρησης.
•         Δεν υπάρχει πιλότος να ανησυχούμε για τη ζωή του.
•         Δύσκολα αποκαλύπτεται από τα Radar  Έρευνας, διότι έχουν μικρή ανακλαστική επιφάνεια.
•          Τα περισσότερα είναι κατασκευασμένα με τεχνολογία stealth (Moving Undetected), δηλαδή καμπύλες ή κεκλιμένες επιφάνειες, έτσι ώστε η ανακλώμενη ακτινοβολία από τα Radar  Έρευνας εδάφους να μην επιστρέφει πίσω στο δέκτη, αλλά να διαχέεται  προς διάφορες κατευθύνσεις. Επιπλέον βάφονται με   ειδική βαφή, η οποία απορροφά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
•         Μεγάλη ακτίνα ενέργειας.
•         Δεν φέρει Radar (δηλαδή δεν αποκαλύπτεται η θέση του και η πορεία του από την ακτινοβολία που θα εξέπεμπε το Radar του).
•         Δύναται να χρησιμοποιήσει το δορυφορικό GPS (Global position System) ή ακόμη και INS (Inertial Navigation System), δηλαδή εισαγωγή γεωγραφικών συντεταγμένων ανεξάρτητα από το  GPS.
•         Δυνατότητα χρήσης υπέρυθρης κάμερας (infra red) για νυχτερινές αποστολές.
•         Δυνατότητα μεταφοράς ανάλογου οπλισμού.
•         Εύκολη απογείωση με τηλεσκοπικό καταπέλτη (όπως για παράδειγμα με τον  PNEUMATIC CATAPULT  PL-40).
•         Εύκολη προσγείωση πάνω σε ….δίχτυ, κ.τ.λ.
Τα διδάγματα από την επίθεση των DRONES   που έπληξαν τη Σαουδική Αραβία είναι πολλά ! Το ίδιο πολλές θα πρέπει να είναι και οι ανησυχίες μας, δεδομένου ότι  νέο εργοστάσιο της Τουρκίας θα κατασκευάσει 46 drones TB2 και 36 drones «Ακιντζί» μέσα σε δύο χρόνια (ως το 2021)!!
Φαντάζεστε ένα «εχθρικό» «ψαροκάικο», μεγαλούτσικο, αυτά που λέμε «ανοιχτής θαλάσσης», να βρίσκεται νότια του Σουνίου και να εξαπολύσει    αιφνιδιαστική επίθεση με DRONES εναντίον  στόχων,  όπως  το ΥΠΕΘΑ, το Ναύσταθμο, τα διυλιστήρια, καθώς και τη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου    κ.τ.λ. ;
Μήπως έπρεπε  όλα τα συστήματα Κ/Β ΗΑWK να είχαν εξυγχρονιστεί,  έτσι ώστε να αποκαλύπτουν και στόχους  DRONES. όπως π.χ.  με το Αντιαεροπορικό  MIM 23-B Improved Hawk  ή άλλο ;
Στην Αμερική η AMAZON  διαφημίζει την παράδοση (κατευθείαν από τις αποθήκες της) μικρών εμπορευμάτων  μέσα σε χρόνο 30 λεπτών από την αγορά τους, με χρήση φυσικά κατάλληλων  DRONES
Πολλές πόλεις στην Αμερική ετοιμάζονται να αναπτύξουν ένα «Πύργο Ελέγχου DRONES» χρησιμοποιώντας και κατάλληλα  RADARs, όπως το  3D-360 Urban Monitor Sensor for Drones traffic.  Όσοι τηλε-κατευθύνουν DRONES  οφείλουν να ενημερώνουν τον πύργο (δηλαδή κάτι σαν κατάθεση σχεδίου πτήσεως ).
Σε μια κρίση ή σε μια πολεμική σύρραξη μάλλον θα είμαστε μόνοι μας ή ίσως θα μείνουμε μόνοι μας ! Τον αντίπαλο ήδη τον γνωρίζουμε καλά! Ας φροντίσουμε λοιπόν να έχουμε πάρει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην  αιφνιδιαστούμε.
Σμήναρχος   Ι. Κιαμίλης ε.α.
•(Ιπτάμενος Μαχητικά Αναχαίτισης, Υποδ/της 1ης  Μάχιμης Μοίρας NATO/AWACS  Γερμανία, Σύμβουλος Πρέσβη ΥΠΕΞ -  Επιτελής ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ,  ΔΑΥ  κ.τ.λ).
Βιβλιογραφία
Internet Site : «moovit»  Οδηγίες προς Στρ/δο ΤΧΗ Στεφανάκη 180 Μ Κ/Β  HAWK ,   Α΄ Πυρ/χία Αθήνα.
Internet Sites  :  Έτοιμο το Hot Spot Στρ/δο  Στεφανάκη – Σχιστό
Internet Sites  :  Ανάπτυξη  Drones από την Τουρκία.
Internet USA Sites : Monitor and Control  of UAVs, Drones  and Quadracopters.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/10/19 16:50

    Προς γνώση!!!! Το ερώτημα πότε πρέπει να γιορτάσουμε τα 2500 χρόνια από την τέλεση της ιστορικής Ναυμαχίας έχει να κάνει με μία πρόσθεση και μια αφαίρεση!!!!!

    1. 480 π.Χ έγινε η Ναυμαχία, αφαιρόντας κάθε φορά ένα έτος από την ημερονία τέλεσης φθάνουμε στο 1π.Χ. και έχουμε αφαιρέσει 479 χρόνια.
    Επειδή δεν υπάρχει 0 π.Χ τότε ο αριθμός που πρέπει να προστεθεί στο 479 για να συμπληρωθούν τα 2500 χρόνια από την τέλεση της ιστορικής Ναυμαχίας είναι ο αριθμός 2021!!!!
    Τελεία και παύλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/10/19 22:40

      Αντε πάλι τα ίδια !!!! Ο 21ος αιώνας μπήκε το 2000 ή το 2001 ??

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/10/19 21:51

    Ας πάμε από την αρχή: Ένα και ένα πόσο κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/10/19 13:01

    ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ ΛΟΓΙΑ ΛΌΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ.ΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ?????ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ?????ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟ. ΠΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΕΖΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ?????ΤΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα Drones εφοδιασμένα με Laser κατακαίουν δάση όπως πολύ πιθανό έγινε με το ΜΑΤΙ, ενώ τα ραντίσματα με οξείδια αλουμινίου προετοιμάζουν την ιονόσφαιρα για την δράση του HAARP. (Ακραία καιρικά φαινόμενα). Το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής που θα βαρύνει την πατρίδα μας 701 δις δεν θα πρέπει να το επιτρέψουμε όσοι αγαπάμε αυτό τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.