Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

27 Απρ 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΙΟΥ 2021 ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ: 8 ώρες ΕΡΓΑΣΙΑ 8 ώρες ΑΝΑΠΑΥΣΗ 8 ώρες ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

24ΩΡΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΙΟΥ 2021

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ:

8 ώρες ΕΡΓΑΣΙΑ

8 ώρες ΑΝΑΠΑΥΣΗ

8 ώρες ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας!!!

Είναι ημέρα τιμής των εργαζομένων και των κοινωνιών για την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές διεκδίκησης των εργαζομένων για κοινωνική και οικονομική προκοπή.

Ο αγώνας των εργατών του Σικάγου  για την καθιέρωση του 8ωρου σήμερα αποκτά ξανά νόημα, ειδικά αυτή την περίοδο που επίκεινται νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που θέτουν σε διακινδύνευση βασικές κατακτήσεις των αιματοβαμμένων αγώνων της Εργατικής Τάξης.

Η θέση μας είναι καθαρή και αδιαπραγμάτευτη:

8 ώρες εργασίας, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο!

Γιατί είμαστε άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε!!!

Οι εργαζόμενες, οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα, αγωνιζόμαστε για Υγεία, Ειρήνη, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις.

Έχουμε υποστεί τις οικονομικές συνέπειες ενός ακήρυχτου οικονομικού πολέμου και διαδοχικών κρίσεων σε καιρό ειρήνης, έχουμε πρωτοστατήσει και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία.

Κάθε μέρα περισσότεροι γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί και εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στην τροφοδοσία, στις ταχυμεταφορές, στην καθαριότητα, στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες, στην παροχή υπηρεσιών, στο εμπόριο χάνουν την ζωή τους δουλεύοντας στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης, στις περισσότερες περιπτώσεις επειδή δεν προστατεύονται σωστά.

Πρέπει τώρα να διασφαλίσουμε ότι το χειροκρότημα δεν θα ξεθωριάζει ήσυχα χωρίς πραγματική ανταμοιβή για τους ανθρώπους που έχουν διακινδυνεύσει- και πολύ συχνά τραγικά έχουν χάσει- την ζωή τους.

Πρέπει να υπάρχει μια ασφαλής επιστροφή στην εργασία για όλους, με καλύτερους μισθούς και συνθήκες.

Οι εργαζόμενοι είναι οι βασικοί ήρωες και

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε

-Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ώρου, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης και αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας.

-Κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας

-Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων από την απόλυση και ένταξη στην εργατική προστασία των  ευέλικτων εργαζομένων μέσω ψευδο-αυταπασχόλησης.

-Κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΗ 2021


11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/4/21 14:49

    Κύριε Καπετα..νακη Γρηγόρη πείτε μας πως βάλατε την αποχέτευση στο στενό του σπιτιού σας 40 μέτρα?
    Από που πληρώθηκε ο εργολάβος?
    Γιατί σήμερα πληρώνει ο κόσμος την αποχέτευση πανάκριβη........
    Και για να θυμηθούμε όλοι το 2019 την βάλατε 6 μηνες πριν τις εκλογες.......
    Αναμένουμε την ανακοίνωση σας στο ερώτημα μας μιας και εσείς τα λέτε όλα επώνυμα
    Ο ιδρυτής των Ανώνυμων..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/4/21 15:49

    Διαβάστε σχόλιο που αναρτήθηκε πριν από λίγο.
    Γιώργο είναι αλήθεια; Έχεις καταπατήσει και κλείσει με μαντρότοιχο τον δρόμο;


    Είμαι περιστασιακός κάτοικος της περιοχής του πάλαι ποτέ εξοραιστικού συλλόγου ΙΣΤΡΑΤΗΣ στη περιοχή ΝΑΤΟ στο Αιάντειο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είμαι από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο συνεχώς τα τελευταία πενήντα χρόνια.
    Για κολύμβηση πηγαίναμε στη παραλία της Σκυτάλης από συνήθεια με φίλους.
    Μπήκα προχθές για Σαββατοκύριακο κυρίως για να δω το σπίτι και το Σάββατο το απόγευμα έκανα μία βόλτα στη παραλία με την εγγονούλα μου και φθάνοντας στη παραλία της Σκυτάλης αντίκρισα τις κατεδαφίσεις. Ρώτησα έναν παλιό φίλο που ψάρευε παρακάτω και με ενημέρωσε πως αυτά έγιναν κατόπιν εντολής του σημερινού δημάρχου.
    Έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Δεν είναι δυνατόν!!!
    Αυτός που η μάντρα του σπιτιού του έχει κλείσει το παραλιακό δρόμο παράνομα;
    Αυτός που με τον διπλανό του έχουν καταπατήσει με παράνομους μαντρότοιχους τα πάντα. Να τον χαίρεστε τον καταπατητή και πρώτο διδάξαντα.
    Όποιος το αμφισβητεί δεν έχει παρά να έλθει μέχρι την παραλία της περιοχής που είναι το σπίτι του στο Αιάντειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/4/21 18:43

    Αντιπεριφρειάρχη κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, στην εφημερίδα Σαλαμίνας ”ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ”, αρμόδιο σε θέματα ΕΣΠΑ & Καινοτομίας κατά την περίοδο 2011-2014, παραθέτω αποσπάσματα από την συνέντευξη αυτή,

    Κύριε Αθανασιάδη, ως αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τι έργα προωθήσατε για τη Σαλαμίνα κατά τη θητεία σας;”
    “Τα έργα που αφορούσαν αυτό το νησί ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα την περίοδο που είχε την τύχη να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή .
    , από το 2011 μέχρι τον Μάιο του 2014, επί Σγουρού εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν έργα για τη Σαλαμίνα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, από τα υψηλότερα κονδύλια που έπεσαν σε δήμους της Περιφέρειας Αττικής”.
    Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Αμπελάκια ο Αντιπερριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης δήλωσε:

    « Σε μια κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία οφείλουμε και πρέπει να στηρίζουμε οικονομικά, την κατασκευή έργων υποδομής, που αναβαθμίζουν, προστατεύουν και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι ο πρώτος δήμος στα πλαίσια της Περιφέρειας στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων,

    Στης 12/2/20 είχε δημοτικό συμβούλιο όπου γίνεται live μετάδοση μέσω Internet όπου ακούσαμε τον κ. Σοφρα να λεει ότι ο κ. Τσαβαρή ενταξε 70 εκατομμύρια ευρώ σε έργα σε μόλις 3,5 χρόνια σε έργα για τον Δήμο Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/4/21 19:43

    Η Αντιπεριαρχης κυρία Μπόγρη να μας αναφέρει ΕΝΑ δικό της έργο στο νησί μας και στον τόπο που γεννηθηκε.
    Γιατί προς το παρών μόνο φωτογραφίζεται σε έργα Κατσικάρη και Δουρου!!!!
    Καθώς το ίδιο κάνει και στα άλλα νησια.
    Κυρία Μπόγρη μην ξεχνάτε το Υποθαλάσσιο έργο της Αίγινας ξεκίνησε το 2018.
    Όσο και να προσπαθήσετε το έργο δικό σας δεν θα γίνει ΠΟΤΕ όπως εσείς θέλετε να το προβάλετε.
    Τελικά μόναδικο έργο σας η ΦΏΤΟ!!!!!!!!!!
    Με φωτο έργο δεν γίνεται........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/4/21 21:10

    Γιατί βρε λωποδύτες δεν αναφέρετε καν ποιος ξεκίνησε το έργο που με δική σας υπαιτιότητα καθυστέρησε ενάμιση χρόνο με οικονομικό κόστος στους Έλληνες πολίτες;
    Αλλά από φωτογραφίες είσαστε μανούλες και καμαρώνετε με έργα άλλων


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/4/21 21:12

    Στην τελική ευθεία ο υποθαλάσσιος αγωγός υδροδότησης της Αίγινας - Τέλη Σεπτέμβρη παραδίδεται προς χρήση στους πολίτες
    Απριλίου 27, 2021




    Επίβλεψη του έργου πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη -Τέλη Σεπτέμβρη παραδίδεται προς χρήση στους πολίτες



    Γ. Πατούλης: «Ένα εμβληματικό και καινοτόμο έργο που είχε σταματήσει μετά από συντονισμένες ενέργειές μας ξεμπλόκαρε και βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του. Διασφαλίζουμε πόσιμο νερό στους πολίτες της Αίγινας και συμβάλουμε στη λύση ζωτικών ζητημάτων των νησιών μας»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/4/21 21:16

    Παροχή νερού στην Αίγινα υποβρυχίως
    parochi-neroy-stin-aigina-ypovrychios-2346762
    Οι σωληνογραμμές καθελκύστηκαν στη θάλασσα σε μεγάλα τμήματα (φωτ., επάνω), αφού πρώτα ενώθηκαν στην ξηρά στο εργοτάξιο της Σαλαμίνας (δεύτερη φωτ.) και θα παραμείνουν αγκυροβολημένες μέχρι την άνοιξη (τρίτη φωτ.). Μετά την πόντιση, ο αγωγός θα καλυφθεί με «τσιμεντοστρώματα» (τέταρτη φωτ.).

    Γιώργος Λιάλιος
    12.11.2019 • 08:18

    Από τα μέσα Οκτωβρίου, 33 γαλάζιοι σωλήνες των 483 μέτρων επιπλέουν στον κόλπο της Σαλαμίνας. Το ασυνήθιστο θέαμα οφείλεται σε ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα έργο: πρόκειται για τα –έτοιμα πλέον– τμήματα του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης, που θα συνδέσει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα και το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Στα μέσα της άνοιξης θα ξεκινήσει η επιχείρηση πόντισης στον βυθό, ενώ τα έργα προστασίας από υποθαλάσσιους κινδύνους θα χρειαστούν αρκετούς μήνες ακόμα. Ιδανικά, όμως, το επόμενο καλοκαίρι, για πρώτη φορά μετά πολλά χρόνια, η Αίγινα θα έχει σταθερή παροχή νερού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/4/21 21:18

    Πώς θα ποντιστεί ο αγωγός ύδρευσης της Αίγινας
    Γιώργος Λιάλιος
    21.03.2018 • 14:24

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/4/21 21:20

    Υποθαλάσσιος αγωγός. Εξασφαλίστηκε η άδεια για την μεταφορά των σωλήνων στην Σαλαμίνα.
    Μαΐου 05, 2019


    Ένα δύσκολο τεχνικά έργο βρίσκεται στη φάση υλοποίησης του και πρόκειται να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της Αίγινας. Ο υποθαλάσσιος αγωγός θα ενώσει το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ με την Αίγινα ξεκινώντας από τη Σαλαμίνα. Ο αγωγός θα έχει μήκος 14χλμ θα ξεκινάει από το Πέρανι και το μέγιστο βάθος του θα φτάσει τα 95m. Για τις ανάγκες της μελέτης διενεργήθηκε ειδική γεωφυσική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Πατρών ώστε να

    -->

    υπάρχει μια πλήρη εικόνα για τη γεωγραφία του πυθμένα, αλλά και τα πετρώματά του έως και 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του βυθού. Τα πρανή της Σαλαμίνας είναι απότομα και κατεβαίνουν γρήγορα στα 90m αλλά στη συνέχει και μέχρι τις νήσους Λαγούσες ο βυθός είναι μαλακός, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στο τελικό τμήμα, από τις Λαγούσες έως την Αίγινα τα βάθη είναι μικρότερα (50-60 μέτρα) και οι κλίσεις του πυθμένα ήπιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/4/21 21:29

    Η Αντιπεριαρχης κυρία Μπόγρη να μας αναφέρει ΕΝΑ δικό της έργο στο νησί μας και στον τόπο που γεννηθηκε.
    Γιατί προς το παρών μόνο φωτογραφίζεται σε έργα Κατσικάρη και Δουρου!!!!
    Καθώς το ίδιο κάνει και στα άλλα νησια.
    Κυρία Μπόγρη μην ξεχνάτε το Υποθαλάσσιο έργο της Αίγινας ξεκίνησε το 2018.
    Όσο και να προσπαθήσετε το έργο δικό σας δεν θα γίνει ΠΟΤΕ όπως εσείς θέλετε να το προβάλετε.
    Τελικά μόναδικο έργο σας η ΦΏΤΟ!!!!!!!!!!
    Με φωτο έργο δεν γίνεται........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος27/4/21 21:50

    Κατάλογος προσλήψεων προσωπικού:
    .
    .
    .
    15. ......
    16. .......
    17. Θεοχάρης Χρήστος του Γεωργίου ΥΕ Βοηθητικών - Χειρονακτικών Εργασιών

    ΑΚΟΙΠΟΠ Δήμου Σαλαμίνας.

    Γ.Παναγόπουλος

    Δήμαρχος Σαλαμίνας



    Ε και αυτό δεν το έχουμε δει στο νησί και θα το δούμε τώρα , τον μεγάλο δημοσιογράφο Θεοχάρη Χρήστο να καθαρίζει τα πατέρια στην παράλια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.