Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Απρ 2021

Ισιδώρα Νάννου προς κ.Παναγόπουλο.: “Κε Δήμαρχε, σας καλώ να αναλάβετε επί τέλους τις ευθύνες σας”

Ισιδώρα Νάννου προς κ.Παναγόπουλο.:  “Κε Δήμαρχε,  σας καλώ να αναλάβετε επί τέλους τις ευθύνες σας”.

Αγαπητοί Συνδημότες,

Πέρασε ένας μήνας από τότε που κάλεσα δημόσια « https://salamis-news.blogspot.com/2021/03/188870.html » τους κ.κ. Δήμαρχο και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διορθώσουν πάραυτα ό,τι μπορεί να διορθωθεί, μήπως και διασωθεί η επιχορήγηση των 188.870 € από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ η οποία καθίσταται ανακλητέα αφού δεν έχουν τηρηθεί τα οριζόμενα στην απόφαση χργματοδότησης, όπως ρητά αναφέρει η Πρόσκληση VII.

Συνέπεια αυτών είναι να χαθούν τα χρήματα και να μην εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες που αποτελούν προαπαιτούμενο για την απορρόφηση από το ΕΣΠΑ κονδυλίων για την κατασκευή έργων ανάπτυξης και εξέλιξης των Λιμενικών Υποδομών του Δήμου μας.

Δυστυχώς όμως  δεν εισακούστηκα.

 

Δεύτερη ευκαιρία αναθεώρησης των πράξεών τους δόθηκε με την συζήτηση του θέματος στο ΔΣ της 29/3/21 αλλά … στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στο Σώμα, η μη συμμετοχή του Δημάρχου στη συζήτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος που εξαιτίας και των δικών του πράξεων διακυβεύεται η ανάπτυξη του τόπου μας. 

Μόνο στο τέλος της 3ωρης συζήτησης και μετά από έντονες διαμαρτυρίες της μειοψηφίας εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός για 3 λεπτά για να μας χαρακτηρίσει αμαθείς, αδαείς, χωρίς συναίσθηση του τι λέμε και να μας πει ότι ηθελημένα δεν έδωσε καμία απολύτως σημασία στο θέμα γιατί είχε πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνει απομονωμένος στο γραφείο του από το να ακούει ξανά κάτι που είναι αρμοδιότητας του Λ.Τ

Ήταν τόσο προκλητική, αλαζονική και αναιδής η συμπεριφορά του που έκανε τους Δημ.Συμβούλους κ. Ι. Σκιαθίτη και κα Μ. Μίχα να αποχωρήσουν της συνεδρίασης σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο για την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ εμφάνιση και ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ στάση του απέναντι σε όλους μας.

 

Κε Δήμαρχε, κατανοώ τον εκνευρισμό και το αδιέξοδο στο οποίο έχετε περιέλθει όμως δεν σας έφταιξε κανένας, μόνος σας προβήκατε σε ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ενέργειες, εσείς εισηγηθήκατε και ψηφίσατε στην Ο.Ε. τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης οι οποίοι αντιστρατεύονται ευθέως τόσο τις διατάξεις του άρθρ.44 ν.4412/16 όσο και τους όρους/προϋποθέσεις που απαιτεί η επιχορήγηση, τη δική σας υπογραφή φέρει η πάσχουσα νομιμότητας Σύμβαση που υπογράψατε με τον Πρόεδρο του Λ.Τ. εκχωρώντας του το δικαίωμα να προβεί σε ενέργειες (κατά συρροή απευθείας αναθέσεις συμβάσεων μελετών κλπ) οι οποίες είναι απαγορευτικές από το νόμο, εξού και η αναγκαιότητα σύναψης Προγρ/κής Σύμβασης με το Δήμο. 

Συνεπώς, το να δηλώνετε ότι το θέμα είναι αρμοδιότητας Λ.Τ. και να προσποιείστε τον αδιάφορο για να αποποιηθείτε τις δικές σας ευθύνες είναι τουλάχιστον αστείο και δεν σας περιποιεί τιμή.

 

Τα ερωτήματα που γεννώνται και χρήζουν δημόσιας απάντησης από το Δήμαρχο, μιας και απαξιώνει να απαντήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο,  είναι:

-      Γιατί προέβη στη σύναψη μιας ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ Προγραμματικής Σύμβασης;

-      Γιατί δεν δέχθηκε την πρότασή μου να διορθώσει ό,τι μπορεί να διορθωθεί προκειμένου να διασωθεί η επιχορήγηση;

-      Γιατί δραπετεύει από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο;

-      Γιατί έστω και την ύστατη στιγμή δεν αναθεωρεί τις έκνομες πράξεις του αλλά προσποιείται τον αδιάφορο ωσάν να μην είναι ο ίδιος συνυπεύθυνος για τις ενέργειες του Προέδρου του Λ.Τ.;

 

Υ.Γ. Καταγγέλλω και τον Αντιδ/ρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ν. Κόγια ο οποίος τυγχάνει και μέλος της 3μελούς Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγρ/κης Σύμβασης για παραπλάνηση του Σώματος, γιατί κατά την συνεδρίαση και στην προσπάθεια του να αντικρούσει τα λεγόμενά μου (ότι δηλ. είμαστε ο μοναδικός Δήμος ανάμεσα σε 81 Δήμους με Λιμενικά Ταμεία που καταστρατήγησε τον νόμο) ανέγνωσε μια απόφαση του Δήμου Λευκάδας ημερ/νίας 23/12/2019 (ΑΔΑ: Ψ8Μ3ΩΛΙ-Ο27) παρουσιάζοντας την ως Προγραμματική Σύμβαση ενώ αυτή ήταν «Σύμβαση Διαβαθμιδικής Συνεργασίας» η οποία και ακυρώθηκε.

Η Προγρ/κή Σύμβαση που συνάφθηκε μεταξύ Δήμου Λευκάδας και Λ.Τ. της έχει ημερ/νία 01/12/2020 (ΑΔΑ: 6ΛΦΧΩΛΙ-ΤΛΔ) και είναι απόλυτα σύμφωνη με το νόμο όπως όλες οι άλλες των 80 Δήμων της χώρας.

Μόνη εξαίρεση η Σαλαμίνα.

 

Σαλαμίνα 4/4/2021

Ισιδώρα Νάννου

Δημ.Σύμβουλος

τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

 

 


20 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/4/21 23:10

    Ολα αυτά που γράφονται και καταγγέλλονται έχουν ένα στόχο , να μην προχωρήσουν οι μελέτες με αποτέλεσμα από το ΕΣΠΑ να χαθούν 15 000 000 ευρώ για την αναμόρφωση των λιμανιών του νησιού μας .Ρωτάτε ο απλός πολίτης αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης ;Η πρόταση της να παραιτηθεί ο Δήμαρχος του 67% (που είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί σαρωτική πολιτική ήττα, τέσσερεις δεν την ψήφησαν από την αντιπολίτευση ) είναι πρόταση καλής θελήσεως και συνεργασίας. ΟΧΙ .Κανένα έργο δεν πρέπει να γίνει στο νησί και οποίο μπει στα σκαριά για να υλοποιηθεί πρέπει να δεχτεί λυσσαλέα αντίδραση . Έτσι θα πάμε μπροστά ; Το παλαιό βρώμικο και φθαρμένο κατεστημένο έχει συμμαχήσει , ξέρει να μεθοδέψει τέτοιου είδους καταστάσεις αλλά δυστυχώς γι’ αυτό η αποτυχία του θα είναι δεδομένη. Τα έργα των 15 000 000 ευρώ θα γίνουν και τα λιμάνια της Σαλαμίνας θα αναβαθμιστούν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/4/21 12:22

      Τι μας λες ρε αρχιλαμόγιο 23:10 τώρα; Γιατί δεν έκανες τη δουλειά νόμιμα για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα χαθούν τα λεφτά;
      Ποιός και τι σε εμπόδισε να το κάνεις; Οι άλλοι 80 Δήμοι είναι μακάκες που τήρησαν τον νόμο;
      Εσύ όμως προτίμησες την παρανομία που είναι γλυκιά για να βάλεις τα μισά στην τσέπη, αρχιλαμόγιο του κερατά.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/4/21 23:48

    15000000 εκατομμύρια σας λείπουν, ας τα πάρουμε πρώτα και έχει ο Θεός, αλλά να κάνω μια ερώτηση τι θα φτιάξετε με αυτά τα λεφτά επίσης με τις λαμογιες που έχετε κάνει με τον φιλοδημο μάλλον θα χρειαστεί να ψάχνετε ποίον δρόμο θα πάρετε. Κρίμα στην Σαλαμίνα με εσάς που έμπλεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/4/21 04:25

    Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με νεογνά πολιτικά πρόσωπα, χωρίς πυξίδα, χωρίς όραμα, χωρίς κατεύθυνση. Ο Δήμαρχος πρέπει να γνωρίζει καλύτερα απ'τον καθένα ως νομικός, τις βαρύτητες ευθύνες του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας κ. Ελευσινιώτη, παράλληλα τις δικές του ευθύνες ως πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής παρακολούθησης του έργου, επίσης τις ευθύνες του κυρίου ΚΟΓΙΑ ως μέλος της τριμελούς επιτροπής,που υπέγραψαν παράνομη προγραματική σύμβαση με κίνδυνο να χαθεί η επιχορήγηση των 188.700 ευρω. Αντί λοιπόν να ευχαριστήσουν την κυρία ΝΑΝΝΟΥ που τους έδωσε δύο φορές την δυνατότητα να διορθώσουν την εν λόγω προγραματική σύμβαση, τις επιτίθονται με απρεπείς χαρακτηρισμούς που την μειώνουν ως άνθρωπο, γυναίκα και πολιτικό. Δυστυχώς οι νέοι άνθρωποι μάς έφεραν τις νέες Ιδέες. ΝΤΡΟΠΗ!!! Καλημέρα είπαμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/4/21 07:44

    Κοίτα ποια μιλάει.
    Αυτή που ανέβασε 50 % τα δημοτικα τέλη.
    Αυτή που δεν έκανε κανένα έργο.
    Αυτή που ο άντρα της πήρε μίζα 5000€ σε βενζιναδικο και επεξε το βίντεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/4/21 12:18

      Από πότε η επιστροφή δανεικών και μάλιστα χωρίς τόκο λέγεται μίζα;
      Μη ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη γιατί σε βλέπω να κάνεις παρέα με όλους αυτούς που λέγανε τις ίδιες μακακίες
      με τις δικές σου και τώρα κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Άντε μπράβο, κωθώνι !

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/4/21 18:20

      αυτες της μαλκαιες λεει ο τσιτσανης ε???? ποια δανεικα ρε καραγκιοζη τα τσεπωνει λεει και ευχαριστω αχρηστε η δικαιοσυνη δεν εχει μιλισει ακομα

      ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ

      αυτο δεν ειναι υποσχεση ειναι δεσμευση

      ΤΕΛΟΣ

      ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΕΛΟΣ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/4/21 15:42

      Είσαι ανόητος και πολύ μικρός για να πιάνεις στο στόμα σου τον τσιτσάνη.
      Αυτές τις μακακίες είπες στον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα και σε κάθισαν στο σκαμνί.
      Το ότι του είχες δώσει Συναλλαγματική για τα 5.000 ευρώ που σας είχε δώσει δανεικά και
      χωρίς τόκο για να πάρετε πετρέλαιο για το Δήμο, μούγκα, ε ;
      Η δικαιοσύνη μίλησε και σας έστειλε όλους στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
      Ψάξτε τώρα για κανά καλό δικηγόρο, λεφτά έχετε μπόλικα από τις κλεψιές που κάνατε τόσα χρόνια.
      Κάθε χρόνο 600.000 ευρώ χρεώνατε το Δήμο για καύσιμα και 150.000 για λιπαντικά και από τη στιγμή που πήρατε
      πόδι και ανέλαβε άλλος προμηθευτής η χρέωση έπεσε στα 200.000 για τα καύσιμα και 10.000 για τα λιπαντικά το χρόνο.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος5/4/21 09:12

    07:44 αν έβαζες το μυαλό σου να σκεφθεί λιγότερο άσχημα θα έβλεπες αυτό που βλέπουμε όλοι εμείς!!! Ότι ένας δικηγόρος ένας αρχηγός ναυτικού και ένας καθηγητής συνυπογράφουν παράνομη προγραματική σύμβαση!!! Γιατί;;; λάθος;;; διορθώνουμε. Η άρνηση να διορθώσουμε ένα λάθος μας δείχνει ότι δεν είναι ΛΑΘΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/4/21 11:36

    31 Ιουλ 2020
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑ ΜΠΟΓΡΗ «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1.200.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΑ ΜΠΟΓΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΙΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

    «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»,
    Αγαπητή η Βάσω Μπόγρη, αλλά πιο αγαπητή η αλήθεια η οποία αποκρύπτεται από την κα Ανιπεριφερειάρχη



    Το 2018 ο κ. Αθανασιάδης, Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2011-2014 σε συνέντευξή του, ανέφερε για τα έργα τα οποία αφορούσαν το νησί μας την πιο πάνω περίοδο


    “Τα έργα που αφορούσαν το νησί της Σαλαμίνας ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους Δήμους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα, την περίοδο που ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή . Τι να πρωτοθυμηθώ;

    • Τα όμβρια; (έργο που εκτελείται μέχρι σήμερα πλησίον του Δημαρχείου)
    • Την αποχέτευση των λυμάτων;
    • Τον Παιδικό Σταθμό των Παλουκίων;
    • Το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού της Φανερωμένης;
    • Τα δύο κονδύλια των 500.000€ το καθένα που εγκρίθηκαν για την οδοποιία;
    • Ή το μεγάλο έργο που μετά λύπης μου απένταξαν, του Κλειστού Γυμναστηρίου των Αμπελακίων, προϋπολογισμού 3,5εκ.€, το οποίο είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής;



    ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!!!!



    Στέκομαι λοιπόν στο τελευταίο έργο για να απαντήσω στην κα Μπόγρη , όσον αφορά την πρόσφατη ανακοίνωσή της για τις «Επισκευές στο Στάδιο Αίαντας και στο κλειστό Γυμναστήριο Γ. Καραϊσκάκης στη Σαλαμίνα ύψους 1.200.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας»

    Ένα έργο που θα ήταν στολίδι για την Σαλαμίνα και θα υπήρχε σήμερα στα Αμπελάκια θα ήταν το κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο εντάχθηκε στα ΠΕΠ Αττικής. Δυστυχώς το έργο απεντάχθηκε μετά από συνεννόηση πρ. Διοικήσεως Δήμου και κου Χατζηπέρου.
    Το έργο απεντάχθηκε, αλλά τα 3,5 εκατομμύρια είχαν ήδη δεσμευτεί από Περιφέρεια με Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Κατσικάρη και Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή .

    Έτσι λοιπόν επί κου Χατζηπέρου τα 3,5 εκατ από το έργο το οποίο απένταξαν, προγραμματίστηκαν και ψηφίστηκαν τα εξής έργα. :
    1. «Συντήρηση, αναβάθμιση και βελτίωση Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας» ύψους 460.000,00€ ( Το έργο εκτελέστηκε το 2018)
    2. Συντήρηση και βελτίωση του γηπέδου Αμπελακίων Σαλαμίνας (προϋπολογισμού 520.000 ευρώ με ΦΠΑ), . (Το έργο εκτελέστηκε 2016)
    3. Εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Αίαντας (κατασκευή νέου συνθετικού χλοοτάπητα, κατασκευή νέου αθλητικού δαπέδου στίβου συντήρηση περίφραξης και μεταλλικών κατασκευών συντήρηση αποδυτηρίων και εξωτερικών εγκαταστάσεων, συντήρηση φωτισμού και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.
    4. Εργασίες και κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων) και στο γυμναστήριο Γ. Καραϊσκάκης (κατασκευή νέου συνθετικού ελαστικού αθλητικού δαπέδου, επισκευή μεταλλικής στέγης συντήρηση αποδυτηρίων, χρωματισμών, ηλεκτροφωτισμού και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.

    Τα δύο πρώτα έργα ήδη είχαν εκτελεστεί από την προηγούμενη Περιφέρεια και τα οποία είχε δημοπρατήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
    Τα δύο τελευταία έργα ανακοίνωσε η κα Μπόγρη τα οποία όπως ανέφερα, είχαν ψηφιστεί προγραμματιστεί από τον κ. Χατζηπέρο και ενώ οι πόροι υπήρχαν από την προηγούμενη Περιφέρεια με Περιφερειάρχη τον κ. Σγουρό και Δήμαρχο Σαλαμίνας τον Γιάννη Τσαβαρή .



    Η αλήθεια είναι μία και πρέπει να λέγεται και πάντοτε να γνωρίζουμε ότι αργά ή γρήγορα λάμπει. Όσο να θέλει κάποιος να την αποκρύψει δεν μπορεί. Το μόνο που κάνει είναι να εκτίθεται. Ο πολιτικός Πολιτισμός επιβάλλει να λέμε ποιοι προσπάθησαν και ποιοι εξασφάλισαν τα χρήματα για ένα έργο, το οποίο ανακοινώνεται μια δεδομένη στιγμή ή εγκαινιάζεται.



    Μάνος Δερτούζος

    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/4/21 13:02

    Κ Τσαβαρή μήπως πρέπει να αναδείξετε και όσα ακόμη οικονομικά σκάνδαλα συνδέονται με το βίο και πολιτεία του ΑΚΕΠΟΠ Τι περιμένετε. (2020)..(2021)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/4/21 13:06

    Αντιπεριφρειάρχη κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, στην εφημερίδα Σαλαμίνας ”ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ”, αρμόδιο σε θέματα ΕΣΠΑ & Καινοτομίας κατά την περίοδο 2011-2014, παραθέτω αποσπάσματα από την συνέντευξη αυτή,

    Κύριε Αθανασιάδη, ως αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τι έργα προωθήσατε για τη Σαλαμίνα κατά τη θητεία σας;”
    “Τα έργα που αφορούσαν αυτό το νησί ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα την περίοδο που είχε την τύχη να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή .

    , από το 2011 μέχρι τον Μάιο του 2014, επί Σγουρού εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν έργα για τη Σαλαμίνα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, από τα υψηλότερα κονδύλια που έπεσαν σε δήμους της Περιφέρειας Αττικής”.

    Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Αμπελάκια ο Αντιπερριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης δήλωσε:
    « Σε μια κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία οφείλουμε και πρέπει να στηρίζουμε οικονομικά, την κατασκευή έργων υποδομής, που αναβαθμίζουν, προστατεύουν και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι ο πρώτος δήμος στα πλαίσια της Περιφέρειας στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων,

    Στης 12/2/20 είχε δημοτικό συμβούλιο όπου γίνεται live μετάδοση μέσω Internet όπου ακούσαμε τον κ. Σοφρα να λεει ότι ο κ. Τσαβαρή ενταξε 70 εκατομμύρια ευρώ σε έργα σε μόλις 3,5 χρόνια σε έργα για τον Δήμο Σαλαμίνας

    2011_2014
    1.αποχέτευση λυμάτων Αμπελακίων,Σεληνίων κλπ,προυπολο έργου 18.000.000 ευρω.ΕΣΠΑ 2007-2013
    2.Αποχετευση λυμάτων Αιαντείου 25.000.000 ευρω,ΕΣΠΑ 2007-2013
    3.Αποχέτευση Ομβρίων Σαλαμίνας προυπολ 30.000.000 ευρω,ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ
    4.ΟΔΟΠΟΙΙΑ 2χ500.000 ΕΥΡΩ από Υπουργείο Ανάπτυξης και Περιφέρεια Αττικής
    5.Έφερε 10.000.000 Ευρω από από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ολοκληρώθηκε το παρατημένο έργο της αποχέτευσης στο κέντρο του νησίου.
    6.Κατασκευασε Σταθμό Μεταφόρτωσης στη Γούβα Μπατσί
    7.Κατασκεύασε τον παιδικό σταθμό στα Παλούκια.ΕΣΠΑ 2007-2013
    8.Ολοκλήρωσε το δημοτικό σχολείο Παλουκίων που ήταν παρατημένο από το 2008
    9.Έστρωσε με πλαστικό τάπητα το γήπεδο της Παραλίας
    10.Ιδρυσε το Ι.Ε.Κ Σαλαμίνας
    11.Δημιούργησε από το μηδέν τέσσερις Κοινωνικές δομές στο δήμο
    12.Έφερε σε πρώτο πλάνο την Ιστορία και το πολιτισμό του νησίου και ιδιαίτερα το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας
    13.Ενέταξε στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ το κλειστό Γυμναστήριο των Αμπελακίων προυπ 3.500.000 ευρω
    14.Έλαβε χρηματοδότηση 370.000 ευρω ο δήμος για την επισκευή του κλειστού γυμναστηρίου Ν.ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ και γηπέδου ΑΙΑΝΤΑ
    15.Δεκάδες μεγάλες και μικρές παρεμβάσεις στο Κέντρο και την Περιφέρεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/4/21 13:44

    Με όσα καταγγέλλει η κα Νάννου στην ανακοίνωση της τα οποία είναι πολύ επιβαρυντικά για το Δήμαρχο και τους υπόλοιπους της σημερινής διοίκησης του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου, και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει διάψευση από κανέναν για όσα τους καταμαρτυρεί, δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν ή ο Δήμαρχος - αν και δικηγόρος στο επάγγελμά του - είναι άσχετος και υπάρχει πρόβλημα κατανόησης των νόμων ή υπάρχει υποκρύπτουσα σκοπιμότητα.
    Αφού λοιπόν δεν απαντάει στα ερωτήματα της καταγγέλλουσας, ας απαντήσει τουλάχιστον σε μένα, ποιό ισχύει το πρώτο ή το δεύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος5/4/21 15:13

    Είμαι περιστασιακός κάτοικος της περιοχής του πάλαι ποτέ εξοραιστικού συλλόγου ΙΣΤΡΑΤΗΣ στη περιοχή ΝΑΤΟ στο Αιάντειο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είμαι από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο συνεχώς τα τελευταία πενήντα χρόνια.
    Για κολύμβηση πηγαίναμε στη παραλία της Σκυτάλης από συνήθεια με φίλους.
    Μπήκα προχθές για Σαββατοκύριακο κυρίως για να δω το σπίτι και το Σάββατο το απόγευμα έκανα μία βόλτα στη παραλία με την εγγονούλα μου και φθάνοντας στη παραλία της Σκυτάλης αντίκρισα τις κατεδαφίσεις. Ρώτησα έναν παλιό φίλο που ψάρευε παρακάτω και με ενημέρωσε πως αυτά έγιναν κατόπιν εντολής του σημερινού δημάρχου.
    Έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Δεν είναι δυνατόν!!!
    Αυτός που η μάντρα του σπιτιού του έχει κλείσει το παραλιακό δρόμο παράνομα;
    Αυτός που με τον διπλανό του έχουν καταπατήσει με παράνομους μαντρότοιχους τα πάντα. Να τον χαίρεστε τον καταπατητή και πρώτο διδάξαντα.
    Όποιος το αμφισβητεί δεν έχει παρά να έλθει μέχρι την παραλία της περιοχής που είναι το σπίτι του στο Αιάντειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος5/4/21 15:23

    Διαβάστε σχόλιο που αναρτήθηκε πριν από λίγο.
    Γιώργο είναι αλήθεια; Έχεις καταπατήσει και κλείσει με μαντρότοιχο τον δρόμο;


    Είμαι περιστασιακός κάτοικος της περιοχής του πάλαι ποτέ εξοραιστικού συλλόγου ΙΣΤΡΑΤΗΣ στη περιοχή ΝΑΤΟ στο Αιάντειο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είμαι από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο συνεχώς τα τελευταία πενήντα χρόνια.
    Για κολύμβηση πηγαίναμε στη παραλία της Σκυτάλης από συνήθεια με φίλους.
    Μπήκα προχθές για Σαββατοκύριακο κυρίως για να δω το σπίτι και το Σάββατο το απόγευμα έκανα μία βόλτα στη παραλία με την εγγονούλα μου και φθάνοντας στη παραλία της Σκυτάλης αντίκρισα τις κατεδαφίσεις. Ρώτησα έναν παλιό φίλο που ψάρευε παρακάτω και με ενημέρωσε πως αυτά έγιναν κατόπιν εντολής του σημερινού δημάρχου.
    Έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Δεν είναι δυνατόν!!!
    Αυτός που η μάντρα του σπιτιού του έχει κλείσει το παραλιακό δρόμο παράνομα;
    Αυτός που με τον διπλανό του έχουν καταπατήσει με παράνομους μαντρότοιχους τα πάντα. Να τον χαίρεστε τον καταπατητή και πρώτο διδάξαντα.
    Όποιος το αμφισβητεί δεν έχει παρά να έλθει μέχρι την παραλία της περιοχής που είναι το σπίτι του στο Αιάντειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος6/4/21 00:45

    ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗ ΡΟΥΛΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΡΩΤΟΥΝΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ
    ΕΝΑ ΑΣΜΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΜΗΝ ΜΕ ΜΑΛΩΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/4/21 17:18

    Είναι δυνατόν ο δήμαρχος να έχει καταπατήσει τον αιγιαλό;
    Είναι δυνατόν ο δήμαρχος να θέλει να γκρεμίσει όλα τα αυθαίρετα κτίσματα στις παραλίες και να μην ξεκινάει από τα δικά του αυθαίρετα κτίσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος6/4/21 22:20

    ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΟΛΝΤΟΖΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΑΡΩΣΑΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος7/4/21 13:23

    Είναι ντροπή να προσπαθείτε να κοροϊδέψετε τους κατοίκους τού νησιού πως σήμερα εγκαινιάζεται νέα πτέρυγα στο κέντρο υγείας.
    Όλοι γνωρίζουν πως μιλάμε για ένα προκάτ εκατό τετραγωνικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.