Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Μαρ 2021

Προ των πυλών η ανάκληση της επιχορήγησης 188.870 € από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ


Προ των πυλών η ανάκληση της επιχορήγησης 188.870 € από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Μετά από τις δημοσιεύσεις του κ.Τσαβαρή για τα τεκταινόμενα στο Δ.Λ.Τ.  σχετικά με τις κατά συρροή απευθείας αναθέσεις που επέλεξε ο Πρόεδρός του για την απορρόφηση των κονδυλίων ένταξης του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, πρόσκληση  VII ποσού 188.870€ , 11  Δημ. Σύμβουλοι της μειοψηφίας  ζητήσαμε την κατά νόμο έκτακτη σύγκληση του Δημ.Συμβουλίου για έγκυρη ενημέρωσή μας από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους. 

Δυστυχώς , καμία ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα μας δεν υπήρξε ούτε από τον Πρόεδρο ούτε από τον Δήμαρχο ο οποίος παρέπεμψε το θέμα στο Διοικ. Συμβούλιο του Λ.Τ. για λήψη απαντήσεων, θέλοντας προφανώς να πετάξει το μπαλάκι από πάνω του, ωσάν να είναι άμοιρος ευθυνών.

Από τότε έχουν περάσει 15 ημέρες και ακόμα να συγκληθεί το Συμβούλιο του Λ.Τ.  Αναρωτιέμαι, κατανοούν τη σοβαρότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα της υπόθεσης ή βρίσκονται σε απόγνωση ;

Κε Πρόεδρε του Λ.Τ.,  φρονώ ότι οι απευθείας αναθέσεις που κάνατε πηγάζουν από τους όρους της Προγραμματικής  Σύμβασης  μεταξύ Δήμου και Λιμενικού Ταμείου που εσείς και ο Δήμαρχος υπογράψατε.  Μία σύμβαση όμως που αναμφισβήτητα πάσχει νομιμότητας διότι αντιστρατεύεται ευθέως τόσο τους όρους και προϋποθέσεις  της ίδιας της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ VII του Υπουργείου, όσο και τις διατάξεις του άρθρου 44 ν.4412/2016 οι οποίες είναι σαφείς και κατηγορηματικές. 

Δεν γνωρίζω ποιος από τους δυο σας είναι ο συντάκτης της Σύμβασης , αλλά λυπάμαι που θα το πω, η Σύμβαση δεν είναι μόνο παράνομη αλλά και ασυνάρτητη συγχρόνως, αφού το ένα άρθρο της αναιρεί το άλλο.

Εσείς κε Δήμαρχε, ως δικηγόρος που είσαστε,  πώς εισηγηθήκατε και υπογράψατε μια Σύμβαση που δεν είναι σύννομη;  Γιατί δώσατε δια της υπογραφής σας το δικαίωμα στον Πρόεδρο του Λ.Τ. να αναθέτει συμβάσεις μελετών, τη στιγμή που ο νόμος δεν το επιτρέπει;    

 Πολύ φοβάμαι ότι, εξαιτίας των αλόγιστων αυτών πράξεών σας,  θα χαθούν τα  λεφτά και μαζί μ΄αυτά και η μοναδική ευκαιρία που δίνεται με το Πρόγραμμα να εκπονηθούν μελέτες που αποτελούν προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη και την εξέλιξη των Λιμενικών Υποδομών του Δήμου μας;

Τέλος, καλώ το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διορθώσουν πάραυτα ό,τι μπορεί να διορθωθεί, μήπως και σωθεί η επιχορήγηση. .

Σαλαμίνα 7/3/21

Ισιδώρα Νάννου

Δημ. Σύμβουλος

Τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας