Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Μαρ 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο Νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η Καθαρή Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Κανονισμού Εργασίας της Επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν σύμφωνα με τα παραπάνω δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιο τους (άρθρο 2 παρ.3 Ν.Δ 3755/1955).

Αν μια επιχείρηση λειτουργήσει κατ’εξαίρεση (ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν λειτουργούσε βάσει ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας, επιχειρησιακής συνήθειας ή έθιμο), τότε οι εργαζόμενοι δικαιούνται για την εργασία τους, προσαύξηση μισθού 1/25 οι υπάλληλοι και ένα επιπλέον ημερομίσθιο οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο, με την προσαύξηση 75% των αποδοχών τους.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω αφορούν στο γενικό πλαίσιο ρύθμισης αμοιβής της Καθαράς Δευτέρας δεδομένης της συνέχισης ισχύος έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η ΔΙΟΚΗΣΗ


6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/3/21 22:00

    Τι πάνε να κουκουλώσουν πάλι??? Δεν γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε βάλτο και όσο κινούνται βυθίζονται περισσότερο??? Γιαυτό έφυγες και πήγες στο ΜΑΥΡΙΚΗ ??? ΛΑΜΟΓΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/3/21 07:44

    Κα Μπόγρη λυπάμαι πολύ αλλά σας κοροϊδεύουν παντελώς και χωρίς ντροπή.Δε γίνεται κανένας έλεγχος πουθενά .Το νησί της Σαλαμίνας κυριολεκτικά πνίγεται στον κορονοιό και κανένας δεν παίρνει την ευθύνη να το κλείσει για το τριήμερο.Τοση ανευθυνότητα πια;

    ΑΠΆΝΤΗΣΗ

    Ανώνυμος12/3/21 20:27
    19:11 Αγαπητέ έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν γίνεται κανένας έλεγχος και αυτό πρέπει να το έχει διαπιστώσει η Αντιπεριφερειάρχης, που σχεδόν καθημερινά μετακινείται με τα Ferry Boats.
    Επιβάλλεται ο περιορισμός των εισερχομένων στο νησί, η αύξηση των δρομολογίων και ο εντατικός έλεγχος για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.


    Ανώνυμος12/3/21 20:38
    Γυρνάω από δουλειά 18.00 και ήταν μια κοπέλα λιμενικός στο Πέραμα και κοιτάτε στο διάστημα....ποιος έλεγχος λέτε....μην λέτε βλακείες γίνεστε και ξεφτίλα τουλάχιστον μην βγάζετε ανακοινώσεις γίνεστε ρεζίλι των σκυλιών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/3/21 11:00

    Κύρια Μπόγρη ενημερώσατε ότι έχετε μιλήσει με τον Κεντρικό Λιμενάρχη για μέτρα που θα παρθούν για το τριήμερο
    Μάλλον για τα άλλα νησιά όχι για την Σαλαμινα γιατί απεναντι στο Πέραμα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και τα φερρυ δεν προλαβαινουν να φέρνουν κόσμο στο νησι
    Και εμένα αν ο άντρας μου κυρία Μπόγρη είχε πόντους σε φερρυ το ίδιο θα έκανα με εσάς
    Την κινεζα δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/3/21 23:41

    Πουτανιτσα 11:00 συνέχισε θα τα πούμε γρήγορα θα βογκας από το πολύ σπρώξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/3/21 01:57

    Τελικά η Μπόγρη είναι δήμαρχος η ο ανίκανος που δεν περνει θέση πουθενά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/3/21 08:32

    Τι να κανει ο δημαρχος,η μπογρη,η ο θεος ο ιδιος με τους αρβανιτοκουλουριωτες αν μπλεξεις,καταντας ΧΑΜΑΔΑ.ΣΟΥΡΓΕΛΟ. ΚΑΛΗ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.