Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Μαρ 2021

«ΒΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» 21 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

21 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ   

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.


Ο ΟΗΕ μας καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.

Τα τελευταία χρόνια το νησί μας, έχει έρθει πολλές φορές στην επικαιρότητα, λόγω των ακραίων περιστατικών ρατσιστικής βίας κι εκμετάλλευσης μεταναστών συμπολιτών μας. Το τελευταίο μέχρι τώρα περιστατικό, αυτών των παράλογων και αποτρόπαιων πρακτικών σημειώθηκε τους πρώτους μήνες του 2021, όπου μετανάστες εργάτες γης έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης αλλά και ρατσιστικών συμπεριφορών.
Η Δημοτική Κίνηση «ΒΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» αποδεικνύει απο την πρώτη στιγμή την αντιρατσιστική της ταυτότητα, με τη ρητή διατύπωση στις αρχές της διακήρυξής της, για ίσα δικαιώματα, ευκαιρίες και υποχρεώσεις ανεξάρτητα από  κάθε  διάκριση  φύλου, εθνότητας, θρησκείας, καταγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.