Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Μαρ 2021

Οι ενέργειες του Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της εξουσιαστικής βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ενέργειες του Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της εξουσιαστικής βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης. 

Επισημαίνουμε ότι η τοποθέτηση της Προέδρου Φώφης Γεννηματά για την Κυβερνητική υποκρισία στην υπόθεση Λιγνάδη έρχεται σε συνέχεια όχι μόνο των παγίων θέσεων μας, αλλά και σαφών τοποθετήσεων μας, προτάσεων και κοινοβουλευτικών ερωτήσεων που έγιναν πρόσφατα.

Συγκεκριμένα:


- 24.11.2020 Σε εκδήλωση του Τομέα Ισότητας για την βία κατά των γυναικών, η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στο φαινόμενο ως "πανδημία μέσα στην πανδημία" τόνισε τα φαινόμενα Κακοποίησης εντός της εργασίας και πρότεινε δέσμη μέτρων, όπως την εφαρμογή
της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης ενάντια στην βία κατά των γυναικών, την ενσωμάτωση της Διεθνούς Σύμβασης κατά της βίας και παρενόχλησης στην εργασία, την ύπαρξη συμβουλευτικών γραμμών και Δομών φιλοξενίας, αναφερόμενη σε καλές πρακτικές του εξωτερικού.

- 16.01.2021 Δήλωση Προέδρου Φώφης Γεννηματά για την Σοφία Μπεκατώρου.

- 19.01.2021 Δημόσια στήριξη της Προέδρου Φώφης Γεννηματά στην Αναφορά της Ζέφης Δημαδάμα για την σεξουαλική παρενόχληση.

- 10.2.2021 Η υπεύθυνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Δικαιοσύνη Νάντια Γιαννακοπούλου με ερώτηση της προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Προστασίας του πολίτη και Πολιτισμού ζήτησε:

Α) Να καταστήσει σαφές το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι για τέτοιου είδους καταγγελίες θα πρέπει να επιλαμβάνονται αυτεπαγγέλτως οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Β) Να υπάρξει ενημέρωση για την έκβαση της έρευνας που διεξήχθη το 2012 για την δράση του κυκλώματος σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στο οποίο φέρεται να έχει εμπλοκή ο γνωστός ηθοποιός - καλλιτέχνης.

Γ) Να διεξαχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν υψηλά ιστάμενο στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου που φωτογραφίζεται από συγκεκριμένα δημοσιεύματα εμπλέκεται σε αξιόποινες πράξεις.

- 16.2.2021 Τέσσερις Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής ( Γιώργος Μουλκιώτης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Βασίλης Κεκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη) με ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας Δικαιοσύνης και Εσωτερικών ζήτησαν:

Α) Να υιοθετήσει η Κυβέρνηση μια συνολική πολιτική για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης και να εισάγει προς κύρωση την Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

Β) Να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ειδικότερη πρόβλεψη του ισχύοντα ποινικού κώδικα των αδικημάτων που αφορούν τα φαινόμενα βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας σε βάρος των εργαζομένων και χώρων εργασίας ως προς την περιγραφή, τις ποινές και την παραγραφή των αδικημάτων.

Γ) Να σχεδιάσει και να εφαρμόσει η Κυβέρνηση προληπτικά και διορθωτικά μέτρα, ώστε να προστατεύσει όλα τα πρόσωπα στον χώρο εργασίας ανεξαρτήτως εργασιακού καθεστώτος και να στηρίξει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που έπεσαν θύματα βίας και παρενόχλησης, και ποια είναι αυτά;

Το Κίνημα Αλλαγής προετοιμάζει στις 7/3/2021 (ενόψει της ημέρας της γυναίκας) ειδική εκδήλωση για τα θέματα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας κατά των γυναικών.

Σαλαμίνα 03/03/2021

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/3/21 19:21

    Κ. Καπετανάκη μας έχετε υποσχεθεί ότι θα μας πείτε πως σε έδιωξαν από τον Αία εξάλλου εσύ το έγραψες στο Facebook όσο δε το κάνεις θα σε φωναζουμε παραμυθά (η ανάρτηση ήταν τον Αύγουστο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/21 19:51

    Ποιό βλακας από εσένα δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/3/21 20:32

    Γ. Μώραλης: Ανοικτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης τρίτης θητείας
    Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για την διεκδίκηση και τρίτης θητείας στον Δήμο Πειραιά ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης σε συνέντευξη που έδωσε εφ όλης της ύλης στη Λία Λάππα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», στο Κανάλι Ένα 90,4.

    «Αν με ρωτούσατε «θέλεις να ξαναβάλεις για δήμαρχος στον Πειραιά» θα απαντούσα ότι έλεγα και στην πρώτη περίοδο: «να δούμε πως θα πάει αυτή η θητεία. Νιώθω ότι ορισμένα από αυτά που θέλαμε να κάνουμε τα έχουμε εκπληρώσει, κάποια άλλα τα έχουμε δρομολογήσει αλλά μένουν και αρκετά ακόμα που θέλουμε να κάνουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μώραλης.

    Για τις δηλώσεις του Βουλευτή Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Δρίτσα, στο Κανάλι Ένα 90,4 αναφορικά με τη «17 Νοέμβρη» που προκάλεσαν σάλο, ο κ. Μώραλης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω να κάνω περαιτέρω σχόλιο για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα από την στιγμή που βγήκε ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισε την δήλωση του ως άστοχη. Άποψη μου πάντα ήταν ότι έμπειροι πολιτικοί με μία διαδρομή ξέρουν τι λένε και τι εννοούν».

    Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ο κ. Μώραλης δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι «έχει χάσει ορισμένες μάχες» στην προσπάθεια του να εφαρμόσει ορισμένες μορφές διοίκησης του ιδιωτικού τομέα στον δημόσιο. «Στον ιδιωτικό τομέα μπορείς να επιλέξεις τους συνεργάτες σου, στον δημόσιο οι συνεργάτες σου είναι συγκεκριμένοι». Στην τοπική αυτοδιοίκηση «τα «εργαλεία» τα βρίσκεις, δεν τα επιλέγεις. Τα κακά «εργαλεία» στο δημόσιο δεν μπορείς να τα διώξεις ούτε μπορείς να επιλέξεις καλά «εργαλεία» σύμφωνα με την κρίση σου. Η διαδικασία δημόσιας διοίκησης στην χώρα μας είναι ακόμα τραγική, ελπίζω να γίνουν κάποια βήματα» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος εξομολογήθηκε ότι «δυσκολεύτηκε και ακόμα δυσκολεύεται στον δημόσιο τομέα».

    Σε ότι αφορά στον νέο Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Πειραιά, ο κ. Μώραλης υποστήριξε ότι θα βοηθήσει ώστε να λυθούν ορισμένα προβλήματα πιο γρήγορα, θα υπάρχει επιλογή συνεργατών, οι διαγωνισμοί θα γίνονται ταχύτερα με αποτέλεσμα τα έργα για τους Πειραιώτες να υλοποιούνται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. «Ο αναπτυξιακός οργανισμός θα συντμήσει τους χρόνους ώστε να κάνουμε πιο γρήγορα τη δουλειά μας ή να κάνουμε πράγματα που απαγορεύεται να κάνει το δημόσιο, με εντολή του δήμου Πειραιά» είπε χαρακτηριστικά.

    Μιλώντας για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο, ο Δήμαρχος Πειραιά την χαρακτήρισε «ιστορική» καθώς μετά από πολλές δεκαετίες ο δήμος κατάφερε να συνεννοηθεί με καταστηματάρχες, επιχειρήσεις και κατοίκους προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα. «Το στοίχημά μας είναι η ανάπλαση να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι για να μπορούν τα καταστήματα να εργαστούν απρόσκοπτα μετά την καραντίνα» επεσήμανε ο κ. Μώραλης

    Αναφερόμενος στην Cosco, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται πολύ κοντά σε μια συμφωνία. «Είμαστε πολύ κοντά σε μία πολύ θετική συμφωνία με την COSCO και τον ΟΛΠ για τους δημότες και την πόλη μας. Είμαστε σε μία διαπραγμάτευση, η οποία φαίνεται να κλείνει θετικά και να έχουμε την πρώτη ουσιαστική παρέμβαση της COSCO προς όφελος των Πειραιωτών».

    https://www.youtube.com/watch?v=S9adlQBj5O0&t=2118s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/3/21 20:36

    Στα «κόκκινα» ξανά η Αττική -1.051 κρούσματα, «βράζει» το κέντρο της Αθήνας και ο Πειραιάς - 31 κρούσματα στην ΠΕ Νήσων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/3/21 22:08

    Κατόπιν ενημέρωσης μου από τον ΕΟΔΥ κατά την σημερινή διενέργεια rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα Σελήνια διενεργήθηκαν 499 έλεγχοι και βρέθηκαν 4 θετικοί συμπολίτες μας.
    Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και δύσκολη. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα που έχουν τεθεί, να παραμένουμε ψύχραιμοι και προσεκτικοί.
    Είμαστε μαζί. Είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλο. Θα τα καταφέρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/3/21 07:41

    Σήμερα βρεθήκαμε στη Σαλαμίνα και πραγματοποιήσαμε σε δομές του νησιού, δειγματοληπτικά Rapid Tests από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (#ΚΟΕΣ) της #Περιφέρεια_Αττικής και του #ΙΣΑ. Παρόντες η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και ο Γιώργος Θ. Παναγόπουλος - Δήμαρχος Σαλαμίνας.

    Εμείς επιλέξαμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, δίπλα στον πολίτη. Συνδράμουμε την εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας του #Covid19, με στοχευμένα προληπτικά μέτρα για την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές. Aυτή την περίοδο η θωράκιση της δημόσιας υγείας είναι απόλυτη προτεραιότητά μας.

    Με την ευκαιρία και με αφορμή τις σημερινές αναφορές του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για δήθεν υπερτιμολόγηση των rapid τests που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Αττικής, τον παραπέμπω, ως απάντηση, στην ομόφωνη απόφαση έγκρισης της σχετικής δαπάνης, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο της χώρας. Στον λαϊκισμό και τους υποστηρικτές του απαντάμε με πράξεις και όχι με λόγια!

    Giorgos Patoulis Γιώργος Πατούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/3/21 07:43

    Σήμερα ανέβασε φωτό ο Πατούλης ότι ήταν Σαλαμίνα και δεν ήρθε ποτέ
    Η φωτό είναι από το Πέραμα
    Πόσο ρεζίλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/3/21 07:45

    Κυρία Μπογρη καλησπερα σας!ποτε θα μας πειτε τα αποτελέσματα? Στα 500 ποσα? Σε τι ρυθμό αυξησης βρισκομαστε? Γιατί στα Σεληνια δοθηκαν τα στοιχεια κ εδω όχι? Αναμενουμε ενημερωση.... Θεωρω πως ολα στο φως... Απλα μαθηματικα στα πόσα τεστ ποσο θετικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/3/21 07:48

    Ο Κορυδαλλού ενημερώνει σήμερα 4/3/2021 ότι η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε στην πόλη μας 822 τεστ ταχείας ανίχνευσης κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (rapid tests), ανάμεσα στα οποία διαγνώστηκαν 33 θετικά δείγματα. Όσοι πολίτες διαγνώστηκαν θετικοί, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τον ΕΟΔΥ ενώ τους δόθηκαν και οι απαραίτητες οδηγίες.

    Μετά την σημαντική ανταπόκριση που είχε η πρωτοβουλία διενέργειας των τεστ και παράλληλα λαμβάνοντας υπόψη την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει το σύνολο της Περιφέρειας Αττικής,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος5/3/21 07:51

    Τελικά τα αποτελέσματα θα μας τα πείτε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος5/3/21 07:55

    Σήμερα βρεθήκαμε στη Σαλαμίνα και πραγματοποιήσαμε σε δομές του νησιού, δειγματοληπτικά Rapid Tests από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (#ΚΟΕΣ) της #Περιφέρεια_Αττικής και του #ΙΣΑ. Παρόντες η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και ο Γιώργος Θ. Παναγόπουλος - Δήμαρχος Σαλαμίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος5/3/21 10:37

    Η αντιπεριφερειάρχης Μπογρη αγαπάει τόσο πολύ το νησι της που έφερε όλα τα σάπια κρέατα για να μοιράσει στους ανθρώπους του νησιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος5/3/21 10:55

    Εξ' αλλού 40 χρόνια Μητσοτάκηκος δεν θα τα γνωρίζατε πρώτος?
    Μην ξεχνάμε ειστε και άνθρωπος την οικογένειας Μητσοτακη.
    Ο Κυριος Μητσοτάκης όμως ήρθε να μας αποδηξει το αντίθετο με τις πράξεις του
    που δεν σας έβαλε πουθενά υποψήφιο.
    Ούτε υποψήφιο βουλευτή, ούτε υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο μα ούτε και άνθρωπο της οικογενεια του ότι υπηρξατε ποτέ.
    Τελικά πόσο μεγάλος παραμυθάς είστε κύριε Καπετανάκη.
    Και φτάσαμε λοιπόν στο Φεβρουάριο
    Μην ξεχνάτε μας χρωστάτε μια ανακοίνωση με αποκαλύψεις από τον Αύγουστο για τον Αια
    (Πάντα βέβαια με δικές σας δηλωσεις)
    Μήπως δεν πρόλαβενετε αυτόν τον καιρό γιατί λανσαρετε την κύρια Μπογρη για δημαρχο?
    (δεν ξεχνάμε βέβαια ότι πριν λίγο καιρό την είχατε αρνητική καραμέλα στο στόμα σας)
    Και επίσης να θυμηθούμε όλοι την καντια σας στις τελευταίες εκλογές ως υποψήφιος που καταφέρατε να πάρετε ΜΟΝΟ 130 ψηφαλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος5/3/21 20:52

    Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην περιφέρεια Νήσων σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.