Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Απρ 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΟΝΙΚΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΟΝΙΚΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

(ΑΙΓΙΝΑΣ- ΚΥΘΗΡΩΝ- ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ- ΠΟΡΟΥ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ- ΣΠΕΤΣΩΝ -ΥΔΡΑΣ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι  Οργανώσεις  Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. των νησιών του Αργοσαρωνικού, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε  ανοιχτή εκδήλωση-ενημέρωση   πάνω στα προβλήματα και τις λύσεις  που προτείνονται στο σχέδιο θέσεων του  ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ και αφορούν τη νησιωτικότητα:

Την Δευτέρα  19 Απριλίου 2021 και ώρα 19.00   με θέμα:

«Η νησιωτικότητα ως βασικός πυλώνας για την περιφερειακή ανάπτυξη»

Ομιλητές:

Νεκτάριος Σαντορινιός: Βουλευτής Δωδεκανήσου-Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πρώην Αν. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ανδρέας Μιχαηλίδης: Βουλευτής Ν. Χίου, Αναπληρωτής Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το Facebook:

     ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

     https://www Facebook.com/syrizapeiraia

     Νεκτάριος Σαντορινιός

     https://www.facebook.com/n.santorinios

     καθώς και από τα site

     left.gr  και    https://podemos.gr/

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι Σύλλογοι και φορείς μπορούν να καταθέσουν γραπτές ερωτήσεις, που θα απαντηθούν άμεσα από τους ομιλητές.

Οι ερωτήσεις θα γίνονται  στο παρακάτω mail: syrizaaegina@gmail.com

ή στα τηλέφωνα:2297026963, 6999023160

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα ακολουθήσει επόμενη εκδήλωση για τη νησιωτικότητα (στα μέσα Μαΐου) στην οποία θα συμμετάσχουν επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς  των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Με εκτίμηση

   ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/4/21 08:59

    Η αντιπεριφερειάρχης Μπογρη αγαπάει τόσο πολύ το νησι της που έφερε όλα τα σάπια κρέατα για να μοιράσει στους ανθρώπους του νησιου

    SALAMINA-PRESS

    ΕΓΓΡΑΦΉ
    Καταγγελίες για Περιφέρεια Αττικής: Παρέδωσε σάπιο κρέας σε απόρους στη Σαλαμίνα
    Φεβρουαρίου 22, 2021



    Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε μία 45χρονη μητέρα ενώπιον των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αναφορικά με χαλασμένο κρέας που φέρεται να προμηθεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).




    Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο επιδοτείται από την ΕΕ και για το Φεβρουάριο αφορούσε στη διανομή τροφίμων και είδη ανάγκης σε 11.174 ωφελούμενους στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων.



    Όπως καταγγέλλει στη μηνυτήρια αναφορά η 45χρονη μητέρα - η οποία κατατέθηκε μέσω της δικηγόρου της Μαρία Σπυράκη, - όλα έγιναν την περασμένη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου όταν η ίδια παρέλαβε από τους εθελοντές εργαζόμενους στα ΤΕΒΑ Σαλαμίνας «δύο καφάσια με κατεψυγμένο κρέας» συνολικού βάρους 16 κιλών, συσκευασμένα σε μερίδες του ενός κιλού.



    Στη συνέχεια, μετέβη όπως καταγγέλλει στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται λίγα λεπτά από τον χώρο παραλαβής των κρεάτων με αυτοκίνητο. Αμέσως τα τοποθέτησε στην κατάψυξη του ψυγείου.



    Την Κυριακή το πρωί η 45χρονη άνοιξε την κατάψυξη και έβγαλε μία νάιλον συσκευασία χοιρινού κρέατος του ενός κιλού, η οποία στην ετικέτα της ανέφερε «προέλευση Ολλανδία, ημερομηνία παραγωγής 10/02/2021, ανάλωση έως 02/03/2021», προκειμένου να το μαγειρέψει.



    Ωστόσο όπως καταγγέλλει, «αμέσως μόλις άνοιξα το σακουλάκι εμφανίστηκε στο χώρο της κουζίνας μια δυσοσμία», ενώ καθώς περνούσε η ώρα και ξεπάγωνε το κρέας «η δυσοσμία αυτή γινόταν όλο και πιο έντονη, και το κρέας άρχισε να εμφανίζει στην επιφάνειά του μια μορφή γλίτσας».



    Όπως καταγγέλλει, μετά από λίγο διαπίστωσε πως «το κρέας που βρισκόταν μέσα στο αεροστεγώς σφραγισμένο σακουλάκι ήταν σάπιο και ως εκ τούτου η δυσοσμία προερχόταν από το ίδιο το σάπιο – αλλοιωμένο κρέας». Το ίδιο συνέβαινε και με τις άλλες μερίδες που είχε τοποθετήσει στην κατάψυξη του ψυγείου.



    Μετά από λίγο η ίδια κατήγγειλε το γεγονός στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Έπειτα από λίγo, επικοινώνησε μαζί της και άλλη μία γυναίκα η οποία φέρεται να την ενημέρωσε ότι επίσης είχε προμηθευτεί από τα ΤΕΒΑ Σαλαμίνας ακατάλληλο κρέας.



    «Η διάθεση των σάπιων κρεάτων από το ΤΕΒΑ Σαλαμίνας στους ωφελούμενους του προγράμματος, οι οποίοι είναι ευπαθής ομάδα ως άποροι, ξεπερνά κάθε όριο κοινωνικής απαξίας. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν αδέκαστοι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, οι οποίοι με τις ενέργειές τους θα σπάσουν αυτό το απόστημα και θα εντοπίσουν τις ευθύνες των αρμοδίων» τονίζει στο Documento, η δικηγόρος της 45χρονης, Mαρία Σπυράκη.



    Δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος στο documentonews.gr

    Ήδη για το θέμα έχει δοθεί εντολή για διεξαγωγή έρευνας από τις αρμόδιες αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί και ο Δήμος Σαλαμίνας έπειτα από έγγραφο που απέστειλε το ΑΤ Σαλαμίνας. Σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας, Γιώργο Παναγόπουλο μας επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε από το ΑΤ Σαλαμίνας και έχει προχωρήσει ήδη στις δέουσες ενέργειες.



    Όπως σημείωσε, «εμείς ως Δήμος είμαστε αρμόδιοι για την ποσοτική παραλαβή των προϊόντων και τη διανομή τους και όχι για την ποιότητα τους». Πράγματι η ευθύνη δεν είναι του Δήμου Σαλαμίνας καθώς το συγκεκριμένο Πρόγραμμα το τρέχει η Περιφέρεια Αττικής. Ήδη στους ωφελούμενους έχει πάει SMS από το Δήμο Σαλαμίνας το οποίο αναφέρει τα εξής:



    «Παρακαλούμε όπως ελέγξετε τα προϊόντα ΤΕΒΑ που διανεμήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα καθώς υπήρξε αναφορά για αλλοιωμένα τρόφιμα», επισημαίνεται στο μήνυμα.



    Πηγή: Documento

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/4/21 19:53

    νικος γιαννοπουλος ΕΠΕΙΔΗ ΧΑΛΑΣΕΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΝΟΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΣΟΥ ..ΑΦΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΚΡΥΒΕΙΣ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ..ΞΑΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/4/21 19:55

    νικος γιαννοπουλος Σε ρωτάω εδώ δημόσια .......και περνώ θέση γιατι αυτό το κανεις στην ομάδα μου και με προσβάλει ότι αφού το σάιτ κάνει ότι κάνει με σκοπιμότητες και αφού εγώ εγκρίνω είμαι και εγώ μέσα στης σκοπιμότητες;;;.....και παροτεινεις τον δήμο να το δει ......να ζητήσεις να γίνει και για όλους εμάς που μας βρίζουν μέχρι και της μάνες στο γνωστό μπλογκ του νησιού;!

    Επίσης είσαι η φωνή της Σαλαμίνας;;
    Πάρε θέση για την Κυνόσουρα για το κέντρο υγείας για τα φέρυ μποτ για τα λεωφορεία για την αστυνομία για την καθαριότητα......και μέσα σε όλα αυτά ..... ασχολήθηκες με 4 ταιστρες που έκλεψαν σε διάστημα 2 χρόνια να το κάνει θέμα όταν μέχρι και εχθές η ταιστρα στα παλούκια είναι δίχως τροφη μέρες!!

    Για αυτήν την παράνομη κατασκευή δεν το ήξερες;;;
    Για τα σκούπιδια εκεί δεν το ξέρεις .....;
    Και εβγαλες πόστ για τους κουκουλοφόρους;;;
    Καλά έκανες αλλά να πάρεις και θέση για όλα .....
    Μάλλον σας ενοχλεί φίλε η ανάδειξη ...αν τελικά είναι έτσι ;;;
    Να τα βγάζετε στην φορά εσείς οι ΕΠΏΝΥΜΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/4/21 19:56

    Γιωργος Κρανιδιωτης Δημόσια λοιπόν απάντηση Υπάρχει συγκεκριμένο μοντέλο και μεθοδολογία την οποία θα διαβάσεις πολύ σύντομα και πάντα επώνυμα γιατί όπως ξέρεις ειμαι εναντίον του ανώνυμου σχολιασμού όλων των ειδών. Λίγο αναμονή. Το πρόβλημα με το παράπηγμα υπάρχει καιρό. Παρ' όλες τις προσπάθειες και άλλων παραγόντων ο άστεγος εκεί δεν έχει που αλλού να πάει. Ειναι σαφώς πρόβλημα αλλά πρέπει να βρεθεί και κάτι να τον βοηθήσουμε σαν κοινότητα τον τύπο μην μας πεθάνει σε κανένα παγκάκι και δουμε δημοσιεύματα του τύπου "Αφησαν άστεγο να πεθάνει αβοήθητος" Και Γιώργο να διαβάζεις περισσότερο φίλε καμμία σιωπή σε συγκεκριμένα μεγάλα προβλήματα ή κάνω κάπου λάθος; Θα πρέπει σε αυτόν τον τόπο κάποια στιγμή να ξεχωριστεί η κριτική, η σοβαρή αντιπολίτευση και ο λαικισμός Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/4/21 19:58

    νικος γιαννοπουλος ΕΠΕΙΔΗ ΧΑΛΑΣΕΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΝΟΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΣΟΥ ..ΑΦΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΚΡΥΒΕΙΣ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ..ΞΑΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/4/21 20:03

    αυτό που παρατηρώ
    και θα πρέπει να το κοιτάξετε λιγάκι κάποιοι ,
    είναι ότι στην προηγούμενη δήμαρχο για μια λακκούβα θα είχατε πέσει να την φάτε όλοι (και πρώτος από όλους εγώ) ενώ τώρα ακόμα και αν γίνονται τα αίσχη ,
    όχι μόνο δεν μιλάτε αλλά και όποιος βγει να μιλήσει και να πει
    όπως έβγαινε στην προηγούμενη δήμαρχο πέφτετε να τον φάτε
    Μπράβο σας ρε παιδιά συγχαρητήρια για τις ίσες αποστάσεις που κρατάτε

    Εγώ απλά θα ρωτήσω

    Έχουμε την ελευθερία της πληροφόρησης ; Ναι η όχι

    Ειπώθηκε κάτι ψεύτικο ; Ναι ή όχι ;

    Υπήρχαν ακριβείς φωτογραφίες ; Ναι η όχι ;

    Έγινε διαστρέβλωση σε κάτι ; Ναι η όχι ;

    Οι πληροφορίες είχαν ελεγχθεί ; Ναι ή όχι

    Δεν ξέρω ρωτάω
    Γιατί αν όλα τα παραπάνω είναι ΝΑΙ
    Ε τότε τι στα κομμάτια θέλετε ; ;
    Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά θα υποθέσει και κανείς που σας βλέπει
    ότι εσείς εξυπηρετείτε κάτι
    για να λέτε
    αυτά που λέτε
    και δεν αναφέρομαι σε κάποιους συγκεκριμένα γενικά μιλάω

    Γιατί αυτό που γίνεται δεν θεωρείται ισότιμη αντιμετώπιση ....

    Υγ
    Επίσης θα περιμέναμε από όλους εσάς που διαμαρτύρεστε με την παραμικρή κριτική που γίνεται
    Να δείξετε αντίστοιχη ευαισθησία και όταν καταπατούνται οι αρχαιολογικοί μας χώροι
    όταν δημιουργούνται διαλυτηρία πλοίων
    όταν παίρνουν αδειοδοτήσεις με την παρουσία μας και την σύμφωνη γνώμη μας στην 80η ΕΣΑΛ στο master plan του ΟΛΠ Πλωτές εγκαταστάσεις (αδειοδοτήθηκαν) όπως και ναύδετα και πλοία στα Σελήνια στην Νότια Κυνοσουρα
    καταδικάζοντας έτσι μελλοντικά αυτό το κομμάτι του νησιού μας ,
    ή όταν μας ήρθαν και θα συνεχίσουν να έρχονται σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας επικίνδυνα επιβλαβή πλοία ναυάγια από τον κόλπο της Ελευσίνας στη Σαλαμίνα κλπ αλλά και σε πολλά άλλα

    Σε αυτά να ζητάτε απαντήσεις

    Σε όλα αυτά που γίνονται και ο Δήμος υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μας προστατεύσει ,
    υποτίθεται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/4/21 20:08

    νικος γιαννοπουλος ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙΣ ΡΟΜΠΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.