Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Ιουν 2021

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΝΟΒΣ) 1η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2021

1η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2021

        Την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με την διαδικτυακή εφημερίδα «Σαλαμινίων Βήμα» και  την περιβαλλοντική Ομάδα «Cool Experience» υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνος την 1η  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ για το 2021. Πεδίο της Δράσης το λιμάνι Βουρκαρίου Σαλαμίνας  όπου έγινε καθαρισμός των ακτών στον νοτιοανατολικό λιμενοβραχίονα, στην ακτή της γλίστρας  για μικρά σκάφη από τους μικρούς αθλητές του ΝΟΒΣ με την συνοδεία εθελοντών και στον βυθό του λιμένος από τους αυτοδύτες της ομάδας «Cool Experience».


Στην ακτή της περιοχής του Τύμβου των Σαλαμινομάχων έγινε εθελοντικός καθαρισμός από ομάδες τις εθελοντικών οργανώσεων «ΠΕΡΙΒΟΣ», «ΚΑΘΑΡΙ-ΖΩ», «ΓΛΑΥΚΗ» και τον «Σύλλογο Περιβαλλοντικό, Πολιτιστικό και Τουριστικής Ανάπτυξης Σεληνίων».

        Στην συγκέντρωση που έγινε στον χώρο του ΝΟΒΣ για την Δράση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΔΛΤΣ κ.κ. Δ. Ελευσινιώτης και Σ. Ευσταθίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Α. Βακάλης, ο Πρόεδρος του ΑΚΟΙΠΟΠ κ. Α. Αλαΐσκας, η υπεύθυνη για το Περιβάλλον της Περιφέρειας Αττικής πολιτευτής κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη όπου και απεύθυναν χαιρετισμούς και αρκετοί εθελοντές.

        Στους μικρούς αθλητές εθελοντές του ΝΟΒΣ έγινε ενημέρωση για την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλεί η αλόγιστη χρήση πλαστικών, και τονίστηκε η ανάγκη διατήρησης του περιβάλλοντος καθαρού, ενώ απονεμήθηκαν αναμνηστικά Διπλώματα και προσφέρθηκαν δώρα.

        Συγκεντρώθηκε σημαντικός όγκος απορριμμάτων, τόσο από τις ακτές, όσο και από τον βυθό. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στην δράση, ιδιαίτερα δε αυτούς που εθελοντικά, δίνοντας το παράδειγμα στους μικρούς αθλητές – εθελοντές συνέβαλλαν στην περισυλλογή των απορριμμάτων. Θεωρούμε ότι το παράδειγμα του εθελοντισμού και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τα παιδιά μας.

Εκ του  Διοικητικού  Συμβουλίου

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/6/21 17:15

    ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ Λ. ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΟΓΙΑΣ ΤΩΡΑ ΜΕΝΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΜΠΡΑΤΣΑ ΣΤΙΣ ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/6/21 17:16

    Σχετικά με την πορεία του έργου που αφορά την φωταγώγηση της Λ. Αιαντειου .


    Ο φορέας υλοποίησης και κύριος του έργου είναι ο Δήμος Σαλαμίνας .


    Κυριε Δήμαρχε είσαι ο κυριος υπευθυνος που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα το έργο
    Πες στους δικους ανθρώπους να ενημερώνονται πρωτα και μετά να γράφουν
    Να ξέρεις σου κάνουν κακό αντί για καλό Σε εκθετουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/6/21 06:09

    Δυστυχώς είχαν την εντύπωση ότι την καθαριότητα την ελέγχουν και στο πλαίσιο αυτό έκαναν δηλώσεις. Η Σαλαμίνα άνοιξε "τα σύνορά της" πριν 10 μέρες. Ο έλεγχος της καθαριότητας χάθηκε από την μία μεριά του νησιού έως την άλλη από την πρώτη μέρα. Για αυτό τον λόγο πρέπει να είμαστε όλοι προσεχτικοί στο δημόσιο λόγο και προ πάντων αυτοί που ασκούν διοίκηση. Χρειάζεται λίγα λόγια και πολύ δουλειά. Βρισκόμαστε στην αρχή του Καλοκαιριού και σε αυτή την εικόνα που βλέπουμε σήμερα θα πρέπει να προσθέσουμε τα οικόπεδα που είναι γεμάτα κλαδιά και ξερά χόρτα με ότι αυτό συνεπάγεται. Ας πάψουν λοιπόν να κατηγορούν τους πολίτες που μετά από ένα χρόνο επισκέφτηκαν το σπίτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/6/21 06:55

    Κύριε Καπετανακη σας έβγαλαν από προεδρο της ομάδας του Αία και αμέσως κάνατε ανάρτηση 31/8/2020 ότι έχετε μεγάλο επενδυτή για την ομαδα αφού όμως σας κάνουν ξανά προεδρο
    2/9/2020 ξανακάνετε ανάρτηση ότι θα κάνετε αποκαλύψεις για την ομαδα με ντοκουμέντα στο χερι
    Φτάσαμε 14/4/2021 και ακόμα καμία αποκαλύψη
    Τελικά μια φούσκα είσαι και τίποτα αλλο
    Ψέματα και Παραμυθια πουλάγες και πουλάς
    Ευτυχώς όμως όλοι σε έχουν πάρει χαμπαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.