Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Ιουν 2021

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2021» Η 13η απονομή επιστρέφει στον κήπο του θεάτρου Χυτύριο…

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2021»

Η 13η απονομή επιστρέφει στον κήπο του θεάτρου Χυτύριο…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης διοργανώνει το Σάββατο 26 Ιουνίου και ώρα 20.30 μμ την 13η απονομή βραβείων «Προσωπικότητες 2021».

Μια ξεχωριστή βραδιά,  που πραγματοποιείται στα πλαίσια για τον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυση της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης. Μια βραδιά που είχε προγραμματιστεί στις 26 Μαρτίου 2021 και αναβλήθηκε λόγω της δύσκολης περιόδου που βίωσε η χώρα μας και η παγκόσμια κοινότητα λόγω του ιού Covid-19,  και επιστρέφει δυναμικά αυτό το καλοκαίρι, συνεχίζοντας το πολιτιστικό έργο της Ακαδημίας.


Οι «Προσωπικότητες» από το 2008 έως σήμερα, αποτελούν έναν θεσμό που επιθυμεί να τιμά και να επιβραβεύει ανθρώπους που ξεχωρίζουν στον Πολιτισμό, τα Γράμματα, την Επιστήμη, το Κοινωνικό Έργο, τον Αθλητισμό, την Τέχνη και την Επαγγελματική καταξίωση κ.α.

Έντεκα σημαντικές προσωπικότητες θα τιμηθούν  για την προσφορά τους…

Για την ατομική τους προσφορά στον τομέα που εκπροσωπεί έκαστος, αλλά ταυτόχρονα και για τη συλλογική τους προσφορά, τόσο σε αυτό τον τομέα όσο και στην χώρα μας και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Θέατρου Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, έναν ανοιχτό καλλιτεχνικό χώρο, όπου η Ακαδημία επέλεξε και για τη φετινή απονομή, έτσι ώστε να τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και οι κατάλληλες αποστάσεις, και παράλληλα να υπάρξει η επιτρεπόμενη χωρητικότητα, λόγω της υγειονομικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες με αφορμή τον ιό Covid-19.  

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ακαδημίας, έπειτα από έγκριση του Προέδρου και Ιδρυτή κ. Δημήτρη Μουζακίτη ο οποίος έχει και την ευθύνη των κειμένων και της διοργάνωσης -  δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των προσωπικοτήτων που θα τιμηθούν.

Οι «Προσωπικότητες» που θα βραβευτούν:

1. Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοικήσεως : στον Γιάννη Καλαφατέλη, Δήμαρχο Διονύσου  για το έργο και την προσφορά του στην Τοπική αυτοδιοίκηση.     

2. Βραβείο Ιωάννη Καποδίστρια: στον Γιώργο Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής για την σημαντική προσφορά του και στο έργο που κάνει για την Αττική και όχι μόνο.

3.  Βραβείο Ιατρικής: στον  Dr. Κωνσταντίνο Πάντο, Ιατρό γυναικολόγο, για την προσφορά του στο πρωτοποριακό έργο στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

4. Βραβείο Αθλητισμού: στην Όλγα Βασδέκη, αθλήτρια του τριπλούν με παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια, για την πρόσφορα της στον παγκόσμιο αθλητισμό και μάλιστα είναι η μοναδική αθλήτρια που έλαβε μέρος σε τρις Ολυμπιάδες και πέρασε στον τελικό και στης τρις.

5. Βραβείο κοινωνικού έργου:  στον  Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Καράμπελα,συγγραφέα για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

6. Βραβείο Παιδείας: στην Τώνια Μοροπούλου, Καθηγήτρια στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Είναι επικεφαλής της Διεπιστημονικής Ομάδας του ΕΜΠ στην καινοτόμο έρευνα και στην υψηλή επιστημονική επιστασία του έργου προστασίας και αποκατάστασης του ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

7. Βραβείο Τηλεόρασης:  στον  Μανούσο Μανουσάκη, Σκηνοθέτη, για την προσφορά του στα τηλεοπτικά δρώμενα και για την Σειρά ‘’Το κόκκινο ποτάμι’’

8. Βραβείο Θεάτρου: στον Βύρων Κολάση, Σκηνοθέτη – Ηθοποιό, για την προσφορά του στο θέατρο.

9. Βραβείο επαγγελματικού φορέα:  στον  Ιωάννη Βουτσινά, Πρόεδρο  Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

10. Βραβείο συλλογικότητας: στον Δημήτρη Διαθεσόπουλο, Μέλος Bureau της LEN (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης), Μέλος TWPC FINA (Επιτροπή Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας) και π. Πρόεδρος  Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

12. Βραβείο πόλης: στον Νικόλαο Αβραμίδη, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Μηχανολογικού Δήμου Αθηναίων.

Ø Η τελετή απονομής τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και  είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

INFO
Ημέρα :  Σάββατο 26 Ιουνίου 2021
Ώρα : 20.30 μ.μ.
Χώρος : Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
 Δ/νση : Ιερά Οδός 44, Αθήνα / 21 0341 2313
 
Κείμενα – Ιδέα : Μουζ
Παρουσίαση : Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης 
Ανάγνωση βιογραφικών: Μαρία Δρακοπούλου 
 
Ενδυματολογική επιμέλεια : Andrianopoulos Fashion Stores 
Γραφείο Τύπου – Δημόσιες Σχέσεις : Βίκυ Μπαφατάκη  
Επικοινωνία : 6988236912 & dimosiografikoscorfu@yahoo.gr
Είσοδος Ελεύθερη
Διοργάνωση : Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης
Artistic concept : Δημήτρης Μουζακίτης

Για το Γραφείο Τύπου- Δημοσιές Σχέσεις

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~